Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11493
View
154
Reply

"Ada Ijazah Tapi Duduk Terkangkang Dalam Rumah"-Isteri Atu Zero Dikecam

[Copy link]

Author: top5complete    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-6-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sebijij btul perangai sedara aku...aku ckp x cari kerja wat kerja online je kt rmh....dia cko kan ade lulusan...aku sabor jela.
biasa org lagu nie sebab budaya dia pas habis bajar cari kerja mkn gaji.bab bisnes akal depa x sampai nak fikir cara tu.

tapi alangkah bagus kalau memahami ooooo dia lbh minat kerja sendiri.dah smpai kt situ je.xyah nak tanya lbh2....lagipun dlm kes mcm tt share da laki dia mampu..dia x keje x jual kek pun blh hidup..jeles ke org tu ade ijazah tp le santai duk umah...hahahhaa

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 16-6-2019 05:18 PM
dahlamadah.. replied at 16-6-2019 11:10 AM
usaha iols cari.. yg ni ye? kira ade la jugekk beg LV fepel


Ye btl. Hehehe.. ada la jugek. Lawa fulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 15-6-2019 03:08 PM
terlalu rmi da pemegang ijazah kat msia ni. Silap2 org yg keje pam minyak tu pun ada ijazah. Kerajaa ...

Byk pemegang ijazah kt msia ni la bagus tanda makin rakyat msia educated. Awat? Kalo pemegang ijazah kena keja ofis tempat aircond ja ka? Pam minyak pon pam minyakla janji kerja halal sementara tunggu peluang lain. Better meniaga ja zaman la dr keje mkn gaji.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 16-6-2019 11:38 AM
kannn...setiap negeri ada universiti..kalu uitm tu i tak kisah la sbb mmg ada dari dulu..ni dengan ...

Dah, ramai sgt bijak pandai zaman la ni. Tu pun ramai lg yg meroyans tak dpt msk u. Tgk dr sudut positif.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Illayana replied at 16-6-2019 10:51 PM
Byk pemegang ijazah kt msia ni la bagus tanda makin rakyat msia educated. Awat? Kalo pemegang ijaz ...

kalo ko ada ijazah, sgt sdh graduate ada mindset mcm ni. Ternyata ipt kat msia ni gagal total dlm mengeducatedkan keluaranya.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Hat yg duk membawang pon, semua benda nk kondem. Biaq p la depa nk duk rumah terkangkang ka, terguling ka, hidup masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 16-6-2019 10:54 PM
kalo ko ada ijazah, sgt sdh graduate ada mindset mcm ni. Ternyata ipt kat msia ni gagal total dlm  ...

Mindset mcm mana tu? Tak suka org yg stereotype. Susahla kalau mindset yg ada ijazah grad2 nk trus gah. Lambakan graduan bkn sbb diorg sampah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Illayana replied at 16-6-2019 10:58 PM
Mindset mcm mana tu? Tak suka org yg stereotype. Susahla kalau mindset yg ada ijazah grad2 nk trus ...

ok straight to the point:
1. U lbh mengutamakan kuantiti drp kualiti. So jd la kita spt bangladesh. Rmi org ada master dan phd tp kerja x ada
2. Ada degree tp keje pam minyak pun ok. Aiseh man. Sdh la hidup graduate ni. Tp bkn slh dia, da keje x ada, nk pki duit jd tpaksa la lyn apa yg ada. Lg pun da tlalu rmi graduate. Kena terima kenyataan. Penawaran mengatasi permintaan.








Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:19 AM | Show all posts
lagi bagus dpt jaga anak sendiri depan mata 24 jam.. dapat didik....xde risau anak hantar kt taska
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Illayana at 17-6-2019 08:39 AM

No 2 sy setuju, tp no 1 tu bkn sbb sokong kuantiti, tp mmg rakyat msia makin tahun stats mencanak2, lepasan spm mmg ramai bagus2. Masalah dia keje yg bagus2 dan selayaknya tak sebanyak graduan yg ada. Bkn sy sokong kuantiti over kualiti. Kerajaan kena la buat sesuatu, sbb ade je graduan yg tak memilih dan tak blh pilih keje. Bkn taknak guna degree yg ade tp kesempitan hidup lebih menghimpit.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:45 AM | Show all posts
ok je, laki dia mampu, sama- sama give and take, tolong menolong...lain orang lain cara...mungkin dia pun selesa menguruskan anak2 sendiri, tengok anak2 membesar depan mata...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:50 AM | Show all posts
ira_sindarella replied at 15-6-2019 07:53 PM
by the way, jangan gadoh ngan dia ni.. aku pernah mengenali dia suatu ketika dahulu.. hahaha. dia je ...

oooo fesyen ke?? ptt la baca kat comment ada yg kata dia pandai menjahit... rasanya yg komen2 truk kat ig dia mybe kenal dia dan dia pernah ckp apa2 kat diorg sblm ni... tu yg diorg kecam dia ada degree tp duduk terkangkang dlm umah... same goes to my friend... mak dia ckp berdegar2... tapi last2 my friend jd suri rumah ajo.... tapi suaminya mampu... iollss x kisah la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap nasib graduan msia takla jd mcm nasib graduan dr bangladesh. Kerja takde di negara sendiri. Tp graduan diorg pn bukan lekeh2. Graduan kita pn bkn la ibarat sampah yg diproduce kerajaan. Ekonomi skrg semua org pn struggle.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 09:04 AM | Show all posts
dah laki dia mampu tanggung lantak pi lah... lainlah kalo hang tu mentenen tinggi... lagipun sheols niaga kek kan... kira kerja la tu... ke nak kena kehulu kehilir pegi opis baru dikira berkerja?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 09:26 AM | Show all posts

dia meniaga dirumah...masyuk jgk
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 09:58 AM | Show all posts
ramai lagi tau bini pelawak lain yg mengangkang harapkan duit laki, dia ni ada jugak la berakal ikhtiar cari rezeki...bini pelawak lain tunjuk slipar Hermes, LV tu lagi sampudal....kipidap bini Atu....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 10:52 AM | Show all posts
Kalau aku ada rezeki resign, aku nak belajar menjahit. Musim raya banyak dapat. Tengok baju pokoks tu design simple je, tapi laku gila. Kipidap bini Atu. Kuat meniaga dia ni. Maybe dia patut berpakaian ofis masa bancuh kuih ikut office hours untuk menempelak org yang kutuk dia hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Peliknye sume org yg ade degree kne wajib keje ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:35 AM | Show all posts
Ya Allah, aku jeles tol org leh bekerja dari rumah ni plus laki leh support family..ingat best ke keje jejauh dari family ngan penat drive jejauh bagai..bodo shiak nets ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Bini atu dok rumah kena kecam, bini achey meniaga kat pasar pun kena kecam
Netizen ni memang bodoh ke bodoh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.207146s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list