Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12448
View
154
Reply

"Ada Ijazah Tapi Duduk Terkangkang Dalam Rumah"-Isteri Atu Zero Dikecam

[Copy link]

Author: top5complete    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-6-2019 01:27 PM | Show all posts |Read mode
Isteri pelawak Atu Zero, Shafeeqa Johari menempelak pihak yang sering mempersoalkan hidupnya sebagai suri rumah sepenuh masa sedangkan dia mempunyai ijazah. Shafeeqa membalas komen-komen negatif tersebut dengan meluahkan isi hatinya menerusi Instagram. Shafeeqa mendedahkan dia lebih selesa menjaga anak-anaknya sendiri berbanding mengupah pembantu rumah.





Foto Instagram




Shafeeqa berkata dia tiada pembantu di rumah yang boleh membantunya menjaga anak, namun sebagai suri rumah sepenuh masa dia juga membuat kek lapis untuk menambah pendapatan keluarga.



"Baiklah, saya setuju dengan sis... Saya tak ada maid, jaga anak dirumah sepenuh masa sambil buat kek lapis."

"Sebab itu je yang saya rasa nikmat walaupun sering dikatakan ada degree tapi tak kerja.

"Come on, saya kerja dari rumah duit masuk okey. Saya tak suruh mak/ mak mentua jagakan anak saya.

  



Dia juga mengecam sesetengah suami di luar sana yang menghina isteri mereka sendiri kerana tidak kelihatan cantik tapi memuji wanita lain di luar.

"Ada suami yang sanggup berabis untuk lihat isteri cantik, ada suami yang katanya gurau-gurau tapi puji-puji orang lain, isteri sendiri dikutuk.

"Ada suami yang terima je seadanya, malah dihormati, diagungkan lagi isterinya. Kita enjoy je life.

  



Shafeeqa juga melahirkan rasa bersyukur kerana dia mampu bersama-sama anak ketika mereka sedang membesar sedangkan ramai ibu bapa di luar sana yang terpaksa kerja 24 jam sehingga anak-anak mereka terbiar.

"Kalau rasa bosan, cium anak-anak. Nikmat lah tu. Mak-mak yang bekerja tu tak dapat nak cium anak 24 jam.

"Anak-anak saya menyusu dengan hasil pembelian kek dari anda. Insya-Allah nanti mereka besar berbakti kepada semua orang dengan baik.


"Saya tak beli emas untuk diri sendiri, tiada bag LV untuk melaram, cukuplah saya dapat melihat anak-anak membesar dengan cukup sempurna, terima kasih," tulisnya di instagram.



Atu dan Shafeeqa telah berkahwin pada 8 Februari 2016. Mereka telah dikurniakan seorang anak perempuan, Sumayyah yang kini berusia tiga tahun. -CARI

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:45 PM | Show all posts
dia meniaga dari rumah, kumpul customer base.. anak dah besar sikit.... bole lantik ejen jual kek, buat consignment kat kedai2.. upah org tolong buat kek, buat kelas masakan kek lapis, expand lagi bukak kedai, anak dah besar sikit bole rancak lagi meniaga... alahai jgn le ingat rezeki duit tu kena makan gaji kat opis je.  Laki pun org popular, lagik sonang nak promote

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 15-6-2019 01:45 PM
dia meniaga dari rumah, kumpul customer base.. anak dah besar sikit.... bole lantik ejen jual kek, b ...

Esok2 leh bukak kelas je ngajor org  lebih senang tak penat sgt.
Bini atu ni pandai jahit baju gak.
Iols kagum dia rajin wat kek lapis yg renyah tu penat tu nak buat.
Dgn anak2 masih kecil lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Wife dia okay je la. Buat kek lapis n kadang-kadang amik order masak masak area setia alam ni. Diorang pun bukan jenis poyo nak duduk rumah mahal. Duduk apartment marhaen biasa je. Jenis low profile laki bini ni n bini bukan sejenis suka menghabiskan duit laki. Pergi mampus la apa netizen nak kutuk
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:52 PM | Show all posts
dah laki dia mampu tanggung dia. dia nak jaga rumahtangga dia. almost perempuan kalo ada phd skali pun, benda yg dia nak, duduk rumah jaga rumahtangga. xperlu nak busy2 ngan kerja2 opis.
bosan2 bleh join porem
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi la. Biaq pi la dia nk jd suri rumah pn. Laki dia mampu tanggung dia.
Plus dia bkn goyang kaki pn. Siap buat bisnes kek dri uma.

Tp respek cara dia balas balik kt netizen. X meroyan pn
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
laki ko tu stakat atu zero jah.mcm terencat oun ada gak aku tgk
pompuan bodoh je nk rampas laki ko dik
lain la kalo laki ko level aiman hakim ridza ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
laki ko tu stakat atu zero jah.mcm terencat oun ada gak aku tgk
pompuan bodoh je nk rampas laki ko dik
lain la kalo laki ko level aiman hakim ridza ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols tak bleh lupa hantaran dia kawen lawa gila ada hantaran beg lv purple.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
biorlah dio, bukannya dia mintak derma ponn
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiap org ada cara life masing2. Ramai je yg ada degree tp kerja dari rumah. Boleh je hidup. Janjo x kacau org
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
So salah ke kalo dia ada degree tp dia nk keje sendiri dr rmh... netizen ni over btl memanjang complaint
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bia la kat dia nak buat apa pon. lain la kalau yg laki dok membewak kat rumah sedangkan tanggungjawab lelaki utk cr nafkah
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dengki nya korang sis..kalau rumahtangga sendiri tak bahagia jangan sibuk2 rumahtangga orang lain..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols teringat qoutes yang ini..
1518131_10152246279641015_2071764915_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen jealous.. laki sendiri bewak bini kena kerja..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mana ada dok ngangkang je
dia buat jual kek lapis jual
kan kira bekerja tu
cumanya bekerja dari rumah
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
terlalu rmi da pemegang ijazah kat msia ni. Silap2 org yg keje pam minyak tu pun ada ijazah. Kerajaan la bodoh. universiti keluarkan graduate mcm keluarkan smph.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Sibuk jah netizen ni. Macam la tetiap bulan chuols kena bagi duit kat family sheols. Sukati sheols lah lagi pun ada biz kan. Tah2 lagi masyuk dari yang kije opis tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 03:37 PM | Show all posts
biiarlah dia.. sibuk sangat dgn life dia dah kenapa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.132097s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list