Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4521
View
137
Reply

[Budaya] Bila umur 40 tahun...

[Copy link]

Author: SelakLangsir    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-6-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Di Kala 30an ni pun hidup Aku Masih terumbang ambing. Cube nak berubah tapi degil Tu tak payah cite la. Aku harap mase Tu nnt Aku da berjaya n consistent Dalam menjaga solat 5 waktu, solat Di awal waktu. InsyaAllah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap sgt masuk 40 diri ni kurang stress. Emosi stabil. Diri sihat dan badan masih maintain. Dan yg penting amalan ibadat dpt buat terbaik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Im close to 40..my aim is to settle all my debt mostly yg komitmen dgn bank la..reach certain amount of saving..pastu nak travel around..skrg ni keje kuat sikit simpan duit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
applemy replied at 20-6-2019 03:18 PM
Komen paling win dalam topik ni. Terimah kasih la u

Sama2 la kita belajar erti hidup ni ye
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikutkan kalender islam lagi awal kita masuk umur 40....i hope i boleh pencen awal umur 40 n fokus to my family..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 10:26 AM | Show all posts
umur 40 tahun....
-masih panjang umur
-masih sihat
-kewangan stabil
-tidak stress
-harap mak ayah ada lagi
-bertambah anak buah
-nak travel ke jepun
-buat umrah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 11:57 AM | Show all posts
dikala 40an..akan kita dipertemukan dgn persimpangan. pilihan yg mana harus kita tuju.
jika amalan dan iman kita lebih byk dari keburukan yg kita lakukan akan memberi kesan pada pilihan kita.

utk diri sendiri..kala usia sudah difasa semakin bertambah..kita harus persiapkan diri dgn kekuatan mental.usah difikir perkara yg belum terjadi dan teruskan bebuat baik dan percayalah tiap hari yg berbaki ini adalah saat utk kita nikmati dgn penuh syukur dan jalani ia dgn tenang. tapi sememangya selagi hidup kita akan selalu diuji.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
At the age of forties, I started my new life dengan sambung belajar and still ongoing. Dah penat bekerja, I sambung belajar. Apa yang bakal datang di kemudian hari, I belum fikirkan lagi. I'll just follow the flow then we'll see.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Age just a number.. Do what you always want to do lah.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila masuk umur 40an dah mula terasa tua benar.... Badan dah sakit2... Mesti kena jaga makan kaw2... Mata pun dgn sendiri dah start rabun.... Tapi mesti happy2 kan diri... Jgn stress sangat pasal boleh cepat depress... U dun rebound back to happiness or health as fast when you are younger....

So kena lebih sayangi diri sendiri.... More me time... Dah kena start pikir pedulikan org lain... Tapi jgn la over naw...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak share ni.... Betul tak? Hehehehe... Mak dah merasa dahhhh... IMG-20190618-WA0008.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2019 03:11 PM | Show all posts
anikarma replied at 21-6-2019 03:06 PM
Mak share ni.... Betul tak? Hehehehe... Mak dah merasa dahhhh...

adoi. btol sgt tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Hopefully by 40 hidup dah stabil dan tak perlu lagi fikir masalah remeh-temeh. Harapnya bila umur 40 nnti bila terfikir zaman dulu2 time umur 20-an boleh la buat bahan gelak je dan rasa bangga dgn diri sendiri sbb dpt atasi semua masalah dgn jayanya.

Yg penting by that age, financial kena betul2 kukuh. Tak kaya pun takpe asalkan cukup. Dekatkan diri dgn Tuhan. Dpt gi travel tgk dunia. Dan semoga bila dah umur 40 tahun nnti aku tak meroyan tak tentu hala dan x jd makcik menopos tak cukup kasih sayang dan sebagainya.. Insya-Allah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy nak bebas dr hutang yang sedia ada
Nak live simple
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Di usia 40an tu, I harap Sgt I dpt beribadat dan buat amalan sebanyak yang mungkin. I nak sgt berubah menjadi insan yang berguna. Skg tgh mencuba Dan harap akan terus istiqomah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Di usia 40 an kelak iol harap dah tak payah pjj dengan spouse,ada simpanan yang cukup n keje sekadar isi masa lapang,target habiskan hutang,n nak tengok anak iol graduate

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
I harap i mati sebelum 40
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 22-6-2019 10:50 AM
I harap i mati sebelum 40

Boleh share x napa. Aku takot nk mati.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
SelakLangsir replied at 22-6-2019 02:16 PM
Boleh share x napa. Aku takot nk mati.

Takde lah cakap je.. more to prepare mentally. Sebab anytime kita boleh pergi.. even belum capai 40 pun. So now nak buat amal ibadah banyak2 sebelum 40.. takut2 tak sampai 40, dah dipanggil Illahi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
rasa nk start meniaga..harap makan gaji bulan2 rasa x cukup walaupun cukup..tp nak income laen selaen gaji bulanan..niaga apa eh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092717s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list