Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9046
View
455
Reply

[Tempatan] Tak pakai tudung ahli neraka kata ahli syurga. Komen Dr maza tentang Dr seksi.

[Copy link]

Author: ffbeauties    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-6-2019 08:46 PM | Show all posts
weezerfan replied at 15-6-2019 06:23 PM
Dah dahlah tu acong.. Kikikiki

tak ada salah bincang kan ?

sekarang gila tudung, tapi bila ditanya apa dalil rambut aurat, jawabnya ulama kata macam tu,
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:15 PM | Show all posts
lkick2113 replied at 15-6-2019 07:58 PM
Ada pendapat olamak apabila org tanya siti aishah, berkenaan aurat, siti aishah hanya menunjukkan  ...

Ada variasi cerita tu.....apabila ditanya apa itu aurat, Nabi mengembangkan hidung dan membeliakkan biji mata. Oleh itu jelas lah Allah hanya membenerkan wanita menampakan mata dan dua lubang hidung mereka sahaja........

Dah kena tipu dek kebodohan sundri, siap bertanya dengan lobai yang lain:  Orang yang menampakkan telinga mereka (yakni selain mata dan lubang hidong) masuk neraka ka tak masuk neraka ka walaupon mereka baik?

Maideen dibertahu bahawa di Kota Baghdad orang begini dipanggil "Jaheel Maraqab". Mereka ini gigih berIsle kehulu Isle kehilir, syumul kesana syumul kemari, sikit sikit hukom Allah sikit sikit hukom Allah sambil mahu membimbing orang lain menjadi seperti mereka....

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 15-6-2019 09:15 PM
Ada variasi cerita tu.....apabila ditanya apa itu aurat, Nabi mengembangkan hidung dan membeliakka ...

Jaheel maraqab? Hehehe...lobai samdol dah reply I punya post atas tu siap tag maideen
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 10:19 PM | Show all posts
Asdan replied at 15-6-2019 11:34 AM
khimar = penutup kepala, skaf selendang serban = khimar, masih nampak rambut,
pasal apa tiba-tib ...

Sebab tak boleh tutup kepala tanpa tutup rambut.

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah Nabi Muhammad SAW sendiri suruh kaum perempuan menutup aurat. Wlpn xde tulis spesifik Tudung tp dia suruh tutup aurat maka faham2 jela sendiri. Meols kalu jumpa org nak argue itu ini part cmni. Cth kes dr. Amalina nih. Bg meols senang je, kalu rasa amal ibadah kebaikkan berjuta lemon tu boleh cover dosa hari2 mendapat sbb xttup aurat silakan. Meols dh tegur part aurat. Empunya badan nak tutup ke tak terpulang, esok2 time kena Hisab tu jgn meratib nama meols sbb meols dh tegur. Gitu la kekdah yerrrr
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 10:38 PM | Show all posts
Edited by HannahMontana at 15-6-2019 10:44 PM
MoonRise replied at 15-6-2019 09:00 AM
apa yang boleh dikata, Never Judge.
kalau takde benda elok nak dikata, better diam ja

Tak semua diam itu baik . Tak semua diam itu perlu.
Diam atas perkara mungkar sama seperti menjadi setan bisu. Setan tetap setan . Perkara perlu ditegah tidak ditegah itu setan bisu. Mengajak pula orang lain turut menjadi setan bisu  lagilah dahsyat perangai mcm itu.

Sebab berpesan-pesan dnegan kebaikan itu adalah apa yang agama suruh.

Perkara salah kita wajib tegur .

Tegur dengan hikmah ,xboleh dengan hikmah dia buat xkisah baru tegur secara lebih tegas supaya dia berubah.Itu tanggungjawab setiap muslim. Ko fikir hidup atas dunia ini  berkonsepkan ko ko -aku aku ? Silap besar jika  ada  fikiran mcm itu.

Silap besar siapa cakap seolah-olah suruhan dalam agama itu satu perkara yang boleh diperkotak-katik kan hanya kerana satu-satu manusia itu konon nya berjaya ataupun telah melakukan kebaikan.

Yahudi bersepah menyelamatkan nyawa manusia lain tetapi mereka tetap kufur dan mereka ialah kafeer  spesis bangsa laknatullah.

Yang salah tetap salah ,perlu berubah.Tak boleh alpa dalam kehidupan yang jauh dari agama. Tiada kebanggan disitu. Itu lalai yang mendekati kufur.

Sembuh ,Allah yang sembuhkan. Apa daya  manusia melainkan  ikhtiar semata-mata.

Buka mata hati ,berfikir dan bercakaplah mcm engkau Islam.

Jgn jadi kafeer yang kufur nikmat dan xtahu meletakkan syukur itu harus pada siapa dan siapa yang lebih berhak sebenarnya.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 11:19 PM | Show all posts
etis menggalakkan perempuan berbogel...wakakakakkakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 11:20 PM | Show all posts
Maideen. replied at 15-6-2019 09:15 PM
Ada variasi cerita tu.....apabila ditanya apa itu aurat, Nabi mengembangkan hidung dan membeliakka ...

maideen bodoh anak babi tonyok kena main kul 4 pagi

@FanTasyCreaTioN , aku maki akak maideen kau lagi

-480

kutuk akak kau tak boleh kan, akak kau kutuk hina nabi boleh pulak kan??

babi kau


Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 15-6-2019 10:03 AM
Dihantar ke neraka dulu if timbangan dosa lebih berat dari timbangan pahala.

If timbangan pahal ...

Memandai je ikot kefahaman ko sndiri
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 12:21 AM | Show all posts
mashimaru83 replied at 15-6-2019 10:19 PM
Sebab tak boleh tutup kepala tanpa tutup rambut.

boleh


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita semua sebenarnya pendosa
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 12:58 AM | Show all posts
lkick2113 replied at 15-6-2019 09:24 PM
Jaheel maraqab? Hehehe...lobai samdol dah reply I punya post atas tu siap tag maideen

Dia nak bukak temberang pasal evolution of society ka? Muahahahahaha.....

Lepas tu nak tunjuk dia pandai cakap omputih dia akan type: You see folks? You see or not? You see? Tak tahu malu punya penipu bersiri ada hati nak jadi pejue Isle....Prrrrrrrrrrrpffftght
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 org yg free hair tu yg solat x tinggai..yg btudung solat kelaut.. Bende ni in my realiti life tau...
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 01:57 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 16-6-2019 02:00 AM
Maideen. replied at 16-6-2019 12:58 AM
Dia nak bukak temberang pasal evolution of society ka? Muahahahahaha.....

Lepas tu nak tunjuk ...

Baaahwahwahwa ... korang berdua ni tak berani jawab

Hanya mampu menganjing antara sendiri

I have hit a raw nerve

Aku ulang lagi sekali : Isu sebenarnya senang aje

Korang berdua ni , sikit2 terhina ... sikit2 terhina

Memang konfom yg anak bini korang (tak tau pasal abam deeen s*ks kambing , dengar khabar ko dah cerai pasal 24 jam kat forum ni) tak berhijab

Pasal apa sensitive sgt? Teruk sgt inferiority complex korang berdua

Kalo korang baca betul2 , tersebut adalah satu soalan kepada Dr Maza ... jawapan pon telah diberi

There is no harm asking questions

Tapi korang berdua tetiba terasa pulak & perasaan pon tersinggung

Hati tissue nampak ....

Kononnya nak hit back lah ... tu pasal tak habis2 korang mengata
- memburuk buruk kan hadith lah
- yg Nabi Muhammad(saw) paedophile lah

Grow up lah both of you guys ... cuba lah lapang dada & matang sikit pemikiran tu

Umur korang berdua pon dah lanjut

Sikit2 torhina ... sikit2 torhina

kah kah kah


@lkick2113
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 04:52 AM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 15-6-2019 11:27 AM
BENARKAH TIADA DALIL KATA RAMBUT ADALAH AURAT.

Assalamualaikum admin.. sy ad satu soalan berkenaa ...

Konsepnya lebih kepada jangan pertontonkan hiasan kepada bukan mahram right? Tapi macam mana ye zaman ni pakai tudung dan tudung itu menjadi perhiasan berwarna warni bermanik manik berpusing pusing. Ada yg bertudung masih mekap anting anting brooch tergantung buat tontonan awam. Jadi semua itu konsepnya haram. Kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Tudong. Sabjek kugemaran peon ngaku pakar marukuekonomi @kemaruk
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 05:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Munshi replied at 16-6-2019 04:52 AM
Konsepnya lebih kepada jangan pertontonkan hiasan kepada bukan mahram right? Tapi macam mana ye za ...

Mengikut lobai @harisbee , apa2 yg jadi amalan Mulayu tidak haromm dan tidak berdusa
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 05:54 AM | Show all posts
pyropura replied at 16-6-2019 05:17 AM
Mengikut lobai @harisbee , apa2 yg jadi amalan Mulayu tidak haromm dan tidak berdusa

Prrrrrrrrrrrrrpffftght Ulamak mana pulak yang cakap camtu kat dia tu? Ulamak yang kata Allah mewajibkan pompuan bungkos kapla ka?Prrrrrrrrpffftght
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 06:05 AM | Show all posts
Asdan replied at 15-6-2019 08:46 PM
tak ada salah bincang kan ?

sekarang gila tudung, tapi bila ditanya apa dalil rambut aurat, jaw ...

Hahahaha...... bila ditanya apa dalil rambut aurat, jawabnya ulama kata macam tu hahahaha.....

Agaknya kat sekolah hujatul Isle, mereka diajar cara berhujah sedemikian......
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Pendek kata, bila ikut perintah Allah SWT dapat pahala dan ke syurga jika timbangan pahala lebih berat. Kita juga tak boleh label seseorang yang tak tutup aurat tu sebagai ahli neraka.

Jahat tuduhan itu sedangkn kita sendiri pun pendosa. Jadi, kalau kenal seseorang yang baik tapi tak menutup aurat, doakan lah yang baik2 dan sebaliknya, mentutup aurat tapi tak solat. Pun wujud.

Bersangka baik pada manusia lain dan Allah SWT. Hati kita kena bersih dulu dan hanya Allah SWT sahaja yang layak menentukan kita ni ahli syurga atau neraka bukan selain dariNYA.

Jangan sibuk menghitung dosa manusia lain takut2 kita sendiri terjatuh tanpa dapat hidu pun bau syurga.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108880s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list