Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7748
View
90
Reply

"Saya Bukan Melayu, Tapi Lahir Dan Besar Di Malaysia"-Jawapan Amelia Henderson Bila Dikritik

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-6-2019 12:04 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Amelia Henderson dikecam habis-habis oleh netizen apabila memenangi anugerah Star Model 2019 di Majlis Anugerah Festival Model Asia ke-14.




Individu yang mengecam mempertikaikan kelayakannya memenangi kategori itu kerana menurutnya Amelia bukan Melayu dan dia tidak layak merangkul anugerah berkenaan.



  



Tampil membela diri, Amelia atau nama sebenarnya Amelia Thripura Henderson, 24 membalas komen tersebut dengan menjelaskan dia lahir dan membesar di Malaysia.



  



"Saya sedih melihat komen yang datang dari rakyat Malaysia sendiri. Sudah 2019, untuk menjadi sebuah negara yang kuat, kita perlu faham bahawa kita mempunyai pelbagai etnik.


"Saya belajar di negara saya, bekerja di negara saya. Malaysia adalah negara saya sama seperti anda.


"Ya saya bukan Melayu tapi saya dilahirkan di Klang, Selangor, Malaysia. Ibu saya orang Malaysia dan bapa saya luar negara tapi saya dibesarkan di sini," tulisnya.


  



Rata-rata netizen menyokong kenyataan Amelia itu dan menasihatkan dia supaya tidak mengambil kesah dengan komen negatif/rasis sesetengah individu. Majlis penyampaian anugerah itu diadakan di Dewan Olimpik Seoul, Korea Selatan.  -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:08 PM | Show all posts
ye nyah kau memang bkn melayu tp kau ttp pariah di hati mak tau nyah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
BookerT replied at 14-6-2019 12:08 PM
ye nyah kau memang bkn melayu tp kau ttp pariah di hati mak tau nyah...

dah lama tak nampak kau nyah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:12 PM | Show all posts
putehkundor replied at 14-6-2019 12:10 PM
dah lama tak nampak kau nyah

kau ingat mak mcm mak hayam mak hayam taskolah lain kt sini ke nyah menghabis letrik memakhayamkan retis nyah? mak rindu kau nyah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:13 PM | Show all posts
sejak bila kelayakan nk menang or wakil melesia kena melayu nih?


Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg Komen tu nape...dengki la tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:45 PM | Show all posts
cantik dari kecik. kalau tengok astro tviq tu ada lagi cerita-cerita time dia kecik dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:55 PM | Show all posts
seksi nya awak.. haha tapi dia berlakon agak kayu dengan slang omputih tu.. kalau cakap lebih kemelayuan macam datin diana danielle rasa ok kot.. kot..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
wookiehoney replied at 14-6-2019 12:13 PM
sejak bila kelayakan nk menang or wakil melesia kena melayu nih?

kan?
heran pulak aku.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Halah2... couls si meliah ni dh cerai khuenns? Jadik apa ugamanya?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 01:40 PM | Show all posts
Yang mempertikaikan pun, abistu ko nak siapa yang menang baru ko puas hati?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 01:46 PM | Show all posts
kang melayu menang pun, ko bising bagi ceramah ustazah jadian.. hadoi la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia asal mana?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 01:59 PM | Show all posts
yelaa dia mmg bukan melayu. tapi dia islam. ke dah balik agama asal?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 02:05 PM | Show all posts
cantik! but she was married to a malay before kan.. convert la kan.. boleh plak masuk event mcm tuh tak kena angkut dengan majlis agama
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I dont know, but since after dia cerai, I can really see from her eyes in most of her pictures yang hidup dia stress. Boleh nampak kot.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 02:58 PM | Show all posts
she cantek la nyah. tapi seksi yahamat
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 03:09 PM | Show all posts

aik! tak baca sampai habis ke artikel tu babe?

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:21 PM | Show all posts
Maafkan je lah budak tu. BBNU mane kenal Amelia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
errr...........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102466s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list