Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
927
View
23
Reply

Skincare ape yg bagus??

[Copy link]

Author: gigihadid       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-6-2019 05:04 PM | Show all posts |Read mode
kami 1st time nk cuba pakai produk skincare. sekarang pakai pencuci muka neutrogena je. lain2 day krim ke nite krim ke moisturizer ke mmg x pakai sbb xtau produk ape yg ok. kami kulit normal, ade bekas jerawat je kt pipi dan jerawat slalu tumbuh time2 nk period. nk cari produk yg bleh bg kulit nampak ploless gitteww..

boleh x share produk skincare ape yg ok. xnk la yg timbang kilo pnye produk .. nk produk yg hrga berpatutan dan bagus.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 09:05 AM | Show all posts
hampa umoq brapa niii yg baru nk
1st time nk cuba pakai produk skincare.
heheh...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 09:55 AM | Show all posts
Neutrogena is a good brand.  Masa muda-muda dulu Ngah pun guna brand ni.  
Continue aje untuk yang lain-lain dengan brand ni.

Nanti bila umur dah bertambah, baru cuba yang lain mengikut keperluan kulit.

Good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 10:03 AM | Show all posts
i suggest cetaphil, kiehls or demalogica
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 10:52 AM | Show all posts
skincare kena ikut kesesuaian kulit. elok kt kulit org tak semestinya elok kt kulit kita. kena try and error
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:37 AM | Show all posts
kulit i seswai dgn hada labo
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
masa breakout teruk 2 bln lepas kita pakai cetaphil for oily skin. dlm 2 bln kurang jerawat. kulit pon dah ok. so guna clinelle je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 02:21 PM | Show all posts
kulit i masa muda2 dulu..apa pon susah nak pakai. tak leh sebarangan.
sekarang ni dah lanjut usia..pakai apapon campur2 pon ok..malah makin glowing pulak.
cleanser - mary kay
toner - safi balqis
moisturizer - nivea pore minimizer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2019 03:42 PM | Show all posts
manehnya replied at 14-6-2019 09:05 AM
hampa umoq brapa niii yg baru nk   heheh...

dh tua kak.. 30 dh umur nye tp mmg jnis xpkai pape skincare except pencuci muke je.. ni dh 30an ni nk la jage muke skit2.. hahahaha..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2019 03:43 PM | Show all posts
menah replied at 14-6-2019 11:37 AM
kulit i seswai dgn hada labo

rse mcm nk try gak hada labo.. berminyak x muka pkai hada labo? hada labo yg mne awk pkai..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:12 PM | Show all posts
gigihadid replied at 14-6-2019 03:42 PM
dh tua kak.. 30 dh umur nye tp mmg jnis xpkai pape skincare except pencuci muke je.. ni dh 30an ni ...

ni msti kulit x da maslah ni... pakai cleanser pon boleh hidup

syukurlah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2019 05:07 PM | Show all posts
manehnya replied at 14-6-2019 04:12 PM
ni msti kulit x da maslah ni... pakai cleanser pon boleh hidup

syukurlah

kulit muke mmg jarang ade masalah kecuali time nk peot jerawat batu kluar sebijik dua.. tp kulit xde la ploless pn, bekas2 jerawat byk je.. huhu.. nk cri skincare sbb kulit mcm kusam n nk bg clear bekas2 jerawat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 01:52 PM | Show all posts
Edited by JustineFoong at 22-7-2019 06:35 PM

Boleh cuba argan oil (buy argan oil Malaysia). Pakej all-in-one (kulit dan rambut), tetapi biasanya [saya] guna untuk kulit [sahaja] sebagai moisturizer dan untuk memelihara skin barrier function dan kesihatan kulit am (anti-oxidant, anti-inflammatory = anti-ageing). Ia cepat diserap kulit juga dan tidak melampau rasa berminyak. Paling berkesan kalau diguna bersama sunscreen.

Effektif juga untuk merawati jerawat meradang dan tidak meradang (cara guna sahaja berlain sedikit, untuk jerawat meradang mesti basuh muka dulu untuk membuang kuman). Guna gentle cleanser untuk basuh muka, bukan detergen kuat =.= dan guna kain bersih untuk kering muka!



Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastikan last step masa mandi is basuh muka, after pegang sabun-sabun lain kasi settle dulu baru cuci muka dengan tangan yang bersih. Setiap 2 minggu tukar cadar, towel. Hygiene tu important juga untuk penjagaan muka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 11:47 AM | Show all posts
Kecepohnau replied at 18-7-2019 11:24 PM
Pastikan last step masa mandi is basuh muka, after pegang sabun-sabun lain kasi settle dulu baru cuc ...

tq for the tips
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2019 11:48 AM | Show all posts
JustineFoong replied at 18-7-2019 01:52 PM
Boleh cuba argan oil (buy argan oil Malaysia). Pakej all-in-one (kulit dan rambut), tetapi biasanya  ...

tq justine..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 12:58 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:06 PM | Show all posts

Tetapi mesti pasti juga kamu tidak ada alahan kacang pokok kalau nak cuba argan oil...

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:22 AM | Show all posts
Kalau nak skin care yang natural dan latest high manufactured nano technology, dijamin selamat, halal, dapat kelulusan KKM dan harga jimat, boleh try brand Atomy Korea.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 10:28 AM | Show all posts
listria replied at 14-8-2019 10:22 AM
Kalau nak skin care yang natural dan latest high manufactured nano technology, dijamin selamat, hala ...

tq .. nnt i try usha2..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089837s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list