Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9664
View
150
Reply

Nourul Depp Bengang Pembantu Rumah Minta Gaji RM3,000 Sebulan

[Copy link]

Author: top5complete    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-6-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 13-6-2019 06:12 PM
No adik, Nanny kami paling last gaji RM1800. Local Malaysian, umur 40, ex hotel staff. Kerja punya ...

1.8k still ok banding 1.2k or 700 hengget.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2019 11:55 PM
Ngko tak perlu diploma ka degree in maiding huntok dapat gaji sebegitu. Cukop dengan experience sa ...

Ramai je kak indon2 yg sanggup gaji 1k sebulan sebagai maid sebab tempat tinggal dan makan tanggung.

Sebab depa kalau keja pembantu kedai pun paling tinggi pun 1.2k tu tak termasuk penginapan makan sendiri plak..

Org Malaysian mmg tak la nak kerja maid sebab tu ramai indon2 yg sanggup..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
adeqbun replied at 13-6-2019 09:01 AM
agree sgt2..dh la bilik free..bil air dan letrik free..makan pon free..gaji tu total die dpt xde p ...

Entah2 WiFi pun maid pakai sama
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 15-6-2019 01:13 PM
Entah2 WiFi pun maid pakai sama

kalau ade baby ssh la skit keje .kalau anak2 dh masuk skola,mmg xkemana sgt pon keje harian die..unless kalau rumah gedabak mcm rumah alip syukri
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
adeqbun replied at 15-6-2019 03:16 PM
kalau ade baby ssh la skit keje .kalau anak2 dh masuk skola,mmg xkemana sgt pon keje harian die..u ...

Alaaa bekas maid abang aku pun tengah2 duk iron baju tu sempat je bervideo call dengan pakwe dia siap bersayang2
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 03:45 PM | Show all posts
Bagi aku 3k tinggi sangat. Aku pun bagi maid aku 1.2k je. Anak2 anta taska, baju keje aku anta dobi gosok. Masak aku yang masak. Setakat sedia bahan mentah, kau keluar kan je dari fridge, beli bahan mentah aku yang beli. Mop rumah bukan hari2, seminggu 2x je. Rumah aku ada 3 bilik je tak besar mana. Makan minum dia semua kita tanggung. toiletries dia pun aku yang beli. Lipat baju, basuh baju tu ke.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:32 PM | Show all posts
tiba2 rasa nka tahu maid datuk teerlajak laris tu brp ye
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 07:53 AM | Show all posts
Nourul mendedahkan bekas pembantu rumahnya dulu sangat tidak tahu bersyukur dan tidak bertanggungjawab sehingga mengabaikan tugasan harian di rumah.


Di Malaysia - maid (pembantu rumah merangkap nanny)

Di oversea sini - maid tugas kemas cuci rumah. Nanny tugas mengasuh anak sahaja.


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 12-6-2019 01:38 PM
wahhhh lg byk gaji dari fresh graduate di msia.....better jd maid je la

Jadiklah nanny kat Uk sana ataw aussie. Klau sanggup.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 12-6-2019 01:55 PM
Ingat senang ke jd maid kak oi? 1 rmh ada bape org, blum bdk lg..baby kecik ko lg? Nak kemas masak b ...

Jngn lupa hal basuh keter, hntr amek anak sskolah, jg anak sakit, isap konek, makan pepek, eh... Hohohoho

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 12-6-2019 03:08 PM
kakak i amalkan pil tomato glutathitionne jenama kordel
ya ampun moist kulit dia

Mkan tomato mentah minum karet jus dn jus timun fresh lg bagos
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 08:04 AM | Show all posts
LadyCarefree replied at 16-6-2019 08:02 AM
Mkan tomato mentah minum karet jus dn jus timun fresh lg bagos

itu la u
tomato mentah tu xlalu nak minum u
kalau carrot tu okey lagi

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 12-6-2019 05:36 PM
Benda2 mcm ni peluang utk org yg betul2 susah. Dr hidup mkn siput babi pe salah jd maid. Kj mn yg  ...

Kerje kilang ada syif. Habis kerje majikan xkacau. Kerje maid dari 6og smpai 11mlam.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 12-6-2019 05:51 PM
demand maid tempatan ok kau hengatttt maid local hadap 1200 baik dorang pegi keje kilang

Kerje sales kt mall lg bnyk dpt dn xsusah nk handle anak nk cuci taik kat jamban nk masak lg nk isap konek tuan lg
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
teacher replied at 12-6-2019 06:59 PM
Setahu iols lah. Kalau maid biasa yang buat kerja rumah aka kemas rumah, basuh baju, basuh pinggan d ...

Kawan iols anak 3 kecik kecik mmnag 3 maid dia. 1 jaga baby je. 1 jaga kakak dn abang. 1 masak dn kerje rumah. Pastu drebar tukang kebun.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 08:12 AM | Show all posts
Nourul baik nya hire au-pair jer. Baru nampak gah and maid rega murah just for housework duties.

Au pair tu tip top jaga anak anak. Baru nampak lah status expat's wife.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 09:05 AM | Show all posts
pumpkinpatch replied at 15-6-2019 04:12 PM
Nourul baik nya hire au-pair jer. Baru nampak gah and maid rega murah just for housework duties.

...


au-pair dari france ke? lagi ler mahal kena support visa lagi tiket kapal terbang pergi balik lagi etc



Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 09:42 AM | Show all posts
DARSITA replied at 16-6-2019 09:05 AM
au-pair dari france ke? lagi ler mahal kena support visa lagi tiket kapal terbang pergi balik la ...

hahhaha...gaji local pun dia da bising kan!
ada ker au-pair agency kat msia? Paling tak pun dia upah lah trade ngan Gap-year students in return for free lodging.

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 10:45 AM | Show all posts
LadyCarefree replied at 16-6-2019 08:07 AM
Kerje sales kt mall lg bnyk dpt dn xsusah nk handle anak nk cuci taik kat jamban nk masak lg nk is ...

bz hokayyyy
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 16-6-2019 08:04 AM
itu la u
tomato mentah tu xlalu nak minum u
kalau carrot tu okey lagi

Tomato cari yng masak cantik, mkan mentah. Sedap!

Carrot tu masuk microwave, letak garlic salt sikit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.042428s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list