Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9691
View
150
Reply

Nourul Depp Bengang Pembantu Rumah Minta Gaji RM3,000 Sebulan

[Copy link]

Author: top5complete    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-6-2019 01:56 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2019 08:13 AM
Joy tu, pilipinoy ka uols? Tu kelebihan nanny pilipinoy ni. If yang bagus buat kerja memang bagus  ...



1200 utk 3 orang.

Sebulan 4 minggu maka Seminggu $300

300 bahagi 6 hari = $50 sehari



Sehari kerja 15 jam = $ 3.33 sen satu kepala.


Ehh baik lah kerja kilang or jadi cashier .. tak perlu cuci berak kencing budak , suap makan suap susu bagai. Ada Epf lagi ada insurance lagi.







Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni nape motip nak nampak international sgt... Ber depp depp bagai... Apasal nama bapak ko shukur tu tak sedap ke? Dulu taknak pulak letak nama ko nurul faizal...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 12-6-2019 11:08 PM
Erkk. X takot ke banduan tu tgah kemas umah tetiba mengganas nk cabut lari ke

Haa zaman dulu lain ..zaman aku kecik2 thn 80an banduan kes ringan 2-6 bln nk bebas akn ada masa bekerja kt rmh2 pegawai. Setiap pegawai dpt srg banduan. Depa ada gaji. Yg dpt bini peg mls kesian, xdak la sarapan.. mula dok pi tumpng mkn kt rmh lain.

Klu bawak kerja luar contoh bina pusat serenti ka dpt gji rm7 sehari. Banduan2 ni suka sbb kerja luar bebas sikit. Ikut bos. Klu bos abh aku dlu siap bg kebenaran beli baju kt supermarket. Hr nk bebas nnt boleh pakai. Tgk bola kt stadium pon penah..Bawah tgn abh aku xada yg lari la. Sekarang xde dah gitu. Mampos lari klu bg chance gitu..


Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 12-6-2019 11:52 PM
Eh hello. 3k tu gaji supervisor mcdonalds n kfc yg kerja nonstop melayan kerenah customer n staff  ...

Aku sbb dh tgk dpn mata telatah2 maid ni. Kj mmg sikit je pon. Dia mop rmh bila jiran dtg nk tnjuk rjin. Xdak org siap dia pi klr jumpa kawan lg. Aku ttp yakin 1200 tu sgt byk. Setakat nk cuci rmh tu skjp je buat. Hr ni cuci toilet a esok b esok c. Bkn sua bnda kena bt hari. Xtau la rmh gila mana yg hr2 tumbuh lumut debu seinci. Bnda buat sentiasa ni mkin lama mkin mudah.

Kita bt kj rmh pon 3 jm siap dh. Bukan hari2 hg kena bt benda sama. Xdak org basuh cadar or sapu sawang lap kipas hari2.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 12-6-2019 05:56 PM
keja kilang starting 1500 chuols, anak sedara iols rajin ot boleh dpt 2k sebulan.. maid local 1200 ...

Choi jah. Kilang mn nk bg 1.5k . Ada brp kerat jah. Kilang aku sendri pon starting ikut gji minimum jah. Kerja kilang kebanyakkn  xblh duduk pon. Kj sambil berdiri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ivysaur replied at 12-6-2019 08:02 PM
Kalau baru graduate ada ijazah minta kerja gaji baru RM2500-3000. Maid nak 3K agaknya banyak krja sa ...

Graduate pon byk starting 1.7k jah
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 02:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar loh. Korang ni mcm xpnh hidup realiti dgn maid. Aku pnh tgk 3 maid dpn mata. 3 3 taik kucing. Last2 dia plk jd bos kami. Xberbaloi pon byr gaji. Tugas jg nenek aku mkn ubat ja.. nenek blh bergerak cuma nyanyuk tp bkn kategori lempar taik.( macam mak chefwan cpt lupa tp sihat) Rmh 2 tgkt, dia kms blh bwh jah, sbb yg tu yg org nmpk. Mnyapu stail sorok bwh karpet / tikar.

Masak x pnh. Dia srh beli jah. Sampai maid jiran pon mnyampah tgk dia . Kj berjln rmh org.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 02:42 AM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 12-6-2019 02:59 PM
bebaru ni pn raja farah cari maid, nak dibayarnya 1200 gile ke kau.. maid siap buat kerja rumah, ken ...

Kan dia kata jg ank tu bila dia gi solat ke apa, dia ada kt rmh dia jg sendri. Yg abg tu dh pergi school.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 12-6-2019 03:06 PM
btl uols.. masak sennag je, yg susah nk sedia bhn. potong sayur, basuh. lps tu kena basuh bekas2 d ...

Yg jdi pyh sbb xpndai ssn kj. Masak kt rmh bkn mcm msk dlm program masakan nk 1 bhn 1 mngkuk. Guna je la 1 besan besar bhn potong ltk setompok2. 1 2 bks je dh blh buat kj. Ampa ni mesti jns kj matngot. Xtau nk ssn bg gn bks sikit jah. Smbil tu trs bsuh. Xdak ltih pon
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 04:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 13-6-2019 12:13 AM
Anak buah iols yuran taska sebulan bru rm350

Propa jah. Pegi la carik acik cleaner yg ...

Murah yakmat ori ...taska mna tu...my sis hntar ank newborn last year...sebulan 450...belum masuk ot klau my sis ambik lmbat yach....klau transit diorang charge 250-300...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rogue98 at 13-6-2019 08:32 AM

Kalau nak combo maid+cook+nanny harus lah bayar banyak tu....
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
mungkin sheol expect gaji tu dari tahap akademik bibik layak 800-900 je kot. die tak mikir nak keje bibik tu macam2 kene buat... btw kalau datin2 retis yang bibik satu batallion tu berapa eh die bayar gaji
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 08:53 AM | Show all posts
rate taska are rumah meouls newborn 600, atas 2 tahun 380. untuk 2 orang je dengan overtime dah around 1100 camtu. operate dari pukul 7 sampai 6.30. so meouls sanggup la kalau nak bagi around 1500 kalau ada makcik2 local yang sanggup nak jadi nanny jaga anak tanpa buat kerja2 kemas rumah.

jujur, kalau ada orang nak bagi meouls 3000 untuk jadi maid pon belum tentu meouls sanggup.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 09:01 AM | Show all posts
meya replied at 12-6-2019 06:17 PM
Eh yang kata macam logik maid minta gaji RM3k ni apasal?  Korang ni maid ker?

Kotlah ada Diplom ...

agree sgt2..dh la bilik free..bil air dan letrik free..makan pon free..gaji tu total die dpt xde potongan ape2..mmg ai stuju ngan noroul depp..3k is way too much...dh duduk skali 1 rumah tu xkan la tgk je kalau majikan masak..mmg la kene tlg2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 09:56 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 12-6-2019 10:46 PM
si minahchi ni, dulu sblm kawen kokesen,dia kan geng2 dgn sh.haslinda,maria farida,datin E bagai
...

sdihnye life dia..xde duit buat la cara xde duit..xpyah nk merempan much
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 09:56 AM | Show all posts
lazim replied at 13-6-2019 02:45 AM
Yg jdi pyh sbb xpndai ssn kj. Masak kt rmh bkn mcm msk dlm program masakan nk 1 bhn 1 mngkuk. Guna ...

ye uols, mmg sennag buat mcm uols bgtau tu.
Guna je la 1 besan besar bhn potong ltk setompok2. 1 2 bks je dh blh buat kj.
uols, masak ni senang, sb bhn2 tersedia. bab penyediaan bahan tu yg makan masa.
nk masak ayam cili api cthnya, beli ayam seekor, kena potong, basuh, tos.

santan? uols kalau beli santan dh siap rm3 sepeket, mmg senang. kalau iols ni kelapa sebiji tu dari start kopek kulit, bersih sabut, belah, parut guna mesin, perah santan 2-3 kali (opkos guna bekas n penyejat santan), dan etc lah.

kalau org nk  masak, dia ambik ayam yg dh siap siang potong kecik2. santan yg dh ade. so mana lagi mudah, sedia bahan atau tukang masak?

kalau artis tu kata bab masak dia buat tp penyediaan bahan ni, maid kena buat... mmg maid akan penat. Termasuk pegi ke pasar, cari barang duk bgasak kat pasar n pasaraya.. itu termasuk penyediaan bahan ye uols. itu mmg bukan mudah. kalau jenis nk cili kering buat sendiri tak nak yg dh siap packing di kedaI kena beli, gunting cili, rendam, basuh, tos, blend, cari bekas sesuai nk isi cili yg dh siap kisar. Yg tukang nk masak, cuma tahu ambik je dlm bekas tu kan? kalau nk buat kerisik, pun renyah. pendek kata, penyediaan bahan lagi penat dari org yg memasak. Unless kalau yg jenis dh biasa buat kerja dapur, mmg rse alah bisa tegal biasa tp tetap dlm kategori "penyediaan bahan lagi sukar dari memasak".

sb biasanya yg memasak ni, tugas ni mmg nk memasak je. Lepas siap memasak, edisi kemas2 mmg xde dh. bekas isi bahan mentah, periuk kuali sudip bagai tu, takdenya nak kemas.

just pendapat sy. sekian.

bebaru ni pn raja farah cari maid, nak dibayarnya 1200 gile ke kau.. maid siap buat kerja rumah, kena jaga anak2nya, masak je takyah tapi bahan masak cuci pinggan mop dapur tu maid lah kena setel, otak letak lutut betul la.. sediakan bahan masak dgn cuci mencuci lepas masak semua tu lagi penat tau dr kau just memasak dengan kena jaga baby lagi, sampai kesudah takde yang nak.. kalau bg 2000 tu berbaloi la
dan sy setuju ape porumer ni ckp.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 09:57 AM | Show all posts
abangadek replied at 12-6-2019 04:50 PM
ikan ayam daging tu lagi penat kau nak siang cuci semua tu iols yang bekerja ni pn penat nauzub ...

ye btl cuols.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 10:04 AM | Show all posts
duduk asia boleh lar nak perangai mcm tuan2 ada babu
duduk perancis sana sendiri yg jadi babu, nak bayar hourly pun takda kemampuan.

jadi maid ni lagi penat kot sebab yg dijaga tu bkn keluarga sendiri dgn nilai RM skrg yg dah jatuh teruk apa lar sgt gaji rm3k tu

dasar retis beruk
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 10:14 AM | Show all posts
lazim replied at 13-6-2019 02:40 AM
Kelakar loh. Korang ni mcm xpnh hidup realiti dgn maid. Aku pnh tgk 3 maid dpn mata. 3 3 taik kucing ...

ok dh faham kenapa u mrh maid kat komen2.

sb pengalaman ur family dpt maid tak berhati perut. sb tu u geram n rse x berbaloi. i dh baca semua komen2 dlm thread ni.

ada yg sokong ada yg tak sokong kat statement Nourul Wahab ni.

so, msg2 ada pendapat msg2 based on experience/pendapat logik dari hati masing2.

iols hrp u dpt maid yg btl2 buat kerja, biar berbaloi byr mahal2. sb iols penah jumpa maid yg jadi KING dlm rmh. yg tu mmg x patut dibuat baik or disimpan dlm rmh, tp patut diberhentikan je!
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Gmbr first gigihnya amik gmbr bontot..tk malu erk....gmbr second lak igt bibik tadi....tgk betul2 baru tau si nurol deep....huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094480s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list