Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8395
View
150
Reply

Nourul Depp Bengang Pembantu Rumah Minta Gaji RM3,000 Sebulan

[Copy link]

Author: top5complete    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-6-2019 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2019 03:37 PM
Haaaa???! 1.2k jaaa dia offeerrrr???! Gila kedekut nak mampos! Nama jah retis!

Chzy 1.2 tu mostly majikan ckp dah mahal...maid2 ni mintak starting 1k pun diorang ckp mahal yakmat...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 12-6-2019 02:59 PM
bebaru ni pn raja farah cari maid, nak dibayarnya 1200 gile ke kau.. maid siap buat kerja rumah, ken ...

Benda2 mcm ni peluang utk org yg betul2 susah. Dr hidup mkn siput babi pe salah jd maid. Kj mn yg x pnt, tp klu btl nk cr mkn bkn ssh sgt buat kj rmh. Bknnya hr2 nk masak byk2 ala2 kenduri. Normal utk fmly kecik brp bijik pinggan belanga je pon. Skjp je setakat nk kms mop rmh tu.. bdk2 akn tdo, ms tdo tu blh curi ms bt kj lain..Kj kilang yg xblh curi tulang, penuh cctv tu pon starting baru 1.1k. Kos mkn lgi. Jd maid mkn free dah.. xkn majikn xbg bawak blk mknn apa yg xhbs. Iols percaya majikn mlyu sgt bertolak ansur.

Teringat mak iols cite zaman dlu pegawai penjara akn dpt srg satu banduan utk buat kj rmh. Mak iols xbg drg kj dlm rmh, just buat landskap / kebun dpn rmh je. untuk sarapan apa yg fmily iols mkn dia akn dpt makan jgk. Mak siap bagi dia bekal lauk lg utk bawak masuk mkn dlm penjara.

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
intanumbrella replied at 12-6-2019 05:30 PM
Chzy 1.2 tu mostly majikan ckp dah mahal...maid2 ni mintak starting 1k pun diorang ckp mahal yakma ...

If marhaen kerja biasa2 macam weols kata mahal, ai faham la.

But if retis dok KL lagik kata gaji maid 1k, 1.2k tu mahal, baik ngkau sundri ja la jadi maid laki dan anak2 ngkau dek.

Pasangan yang gaji cecah 15k ke atas sebulan pon tak layak kata gaji maid 1k tu mahal.

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 05:40 PM | Show all posts
Bos aku nak cari nanny utk anak-anak dia, yg sini di Langkawi semua species penyegan reja, so cari dari KL minta gaji 4 ke 5 K ni Malaysian. Yg Filipina minta at least 2500.00. Hanya Nanny urus budak ja. Masak ka cuci tak buat ya....so aku merayulah pada graduate yg hingaq tak ada kerja tu mungkin boleh consider jadi nanny ke pembantu gaji lebih dari Diploma
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 05:51 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2019 05:03 PM
Bodo laaaa. Macam la dia sindri larat buat suma keja tu.

demand maid tempatan ok kau hengatttt maid local hadap 1200 baik dorang pegi keje kilang
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 05:56 PM | Show all posts
lazim replied at 12-6-2019 05:36 PM
Benda2 mcm ni peluang utk org yg betul2 susah. Dr hidup mkn siput babi pe salah jd maid. Kj mn yg  ...

keja kilang starting 1500 chuols, anak sedara iols rajin ot boleh dpt 2k sebulan.. maid local 1200 sungguh tak masuk akal bagi iols untuk buat kerja2 rumah dgn baby lagi kena jaga
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek replied at 12-6-2019 05:51 PM
demand maid tempatan ok kau hengatttt maid local hadap 1200 baik dorang pegi keje kilang

Bagi ai, maid lokal, if disuroh buat semua kerja rumah setat dari subuh (dalam pukul 5) sampai pukol 8-9 malam (kadang2 terjebak sampai 12 malam), layak dibayar 2.5k or lebih.

Ingat senang. Ingaaaat senaaaaang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2019 05:36 PM
If marhaen kerja biasa2 macam weols kata mahal, ai faham la.

But if retis dok KL lagik kata ga ...

Ni set sok umah sebesar alam....org gaji sorang...ko rsa...xmcm maid tu betul2 hamba abdi ke...dengan nk jaga bu ga2 ko lagi..dlm rumah lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh yang kata macam logik maid minta gaji RM3k ni apasal?  Korang ni maid ker?

Kotlah ada Diploma in Maid ker Degree in Maid ker okaylah jugak kan sure buat kerja memang tip top.  

Agak-agaklah sikit pun ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 12-6-2019 05:40 PM
Bos aku nak cari nanny utk anak-anak dia, yg sini di Langkawi semua species penyegan reja, so cari d ...

Biaq btl. Bagi aku la kerja
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Setahu iols lah. Kalau maid biasa yang buat kerja rumah aka kemas rumah, basuh baju, basuh pinggan dan masak, tak berapa mahal. Tapi kalau job scope nak include jaga budak, memang dia charge lain dah. Setiap sorang anak harga lain-lain ye.

Tu pasal lah ong kaya ni, dia hire 2-3 orang maid.
Sebab nak buat semua kerja rumah tambah pula jaga budak memang tak menang tangan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Si meenachi ni aku dlu minat dkt dia tapi bila kwin kokosen kuat merempan. Start tak minat dia bila Dom rancangan Ada ntah dia dendam dgn cikgu anak dia yg bertanya pasal kes dia dengan ex.pahtu dlm blog suka mengata ex.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Expats kat Msia ni pandai cari maid, be it live in or live out, jarang ada isu, bayar pun competitive, layan pun baik, tp local mmg ada masalah kalau amik maid
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 08:02 PM | Show all posts
Kalau baru graduate ada ijazah minta kerja gaji baru RM2500-3000. Maid nak 3K agaknya banyak krja sangat kot masat bagai nampak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarah82 at 12-6-2019 08:55 PM
merrissa replied at 12-6-2019 01:38 PM
wahhhh lg byk gaji dari fresh graduate di msia.....better jd maid je la

Antara pekerjaan gaji besar tapi org kita tak suka.. Menjadi pengasuh peribadi kepada pesakit /org tua... Harga upah jaga pesakit waktu mlm biasanya 100 utk bukan ada cert dlm nursing.. Utk nurse/ma pulak caj jaga pesakit adalah MYR 10+ sejam ikut pada kwsn.. Di penang dan KL biasanya MYR20 sejam.
Sy jaga pesakit 24 jam.. Dok makan semua kat rumah pesakit... RM100 sehari.. Rate yg dianggap rendah bagi penjaga lain. Depa jaga semlm saja 100
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 12-6-2019 01:57 PM
herbalife ni boleh dikategorikan produk timbang kilo jugak tak chuols

Bbrp tahun lepas.. Heboh herbalife ada problem kat germany.

Owner dia x salah sy bunuh diri.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 12-6-2019 08:26 PM
Bbrp tahun lepas.. Heboh herbalife ada problem kat germany.

Owner dia x salah sy bunuh diri.

i pun ada dengar khabar....kata boleh akibatkan barah... tak berani la supplement gini...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 12-6-2019 08:52 PM
i pun ada dengar khabar....kata boleh akibatkan barah... tak berani la supplement gini...

Yg kes kat germant tu tak salah sy buah pinggang... Lama dah.. Dlm 10 tahun lepas sy baca kat yahoo..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 12-6-2019 03:35 PM
Aik, bukan standard gituh ka gaji if amek dari agency dan experienced pulok? Hada yang sampai bayo 5 ...

Mcm joy jaga lara tu..mesti mahal gajinya..elok kemas bersih terususun je bahasa dan tingkah laku lara..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
smeetasmitten: hari tu kata taknak vaksin baby diajad ke tak vaksin

What she said that? Laki dia pun sama anti vaksin ke? Apa ke bodoh la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091973s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list