Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7741
View
150
Reply

Nourul Depp Bengang Pembantu Rumah Minta Gaji RM3,000 Sebulan

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2019 01:02 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi terkenal Nourul Depp bengang dengan karenah pembantu rumah warga asing yang pernah bekerja dengan keluarganya sebelum ini.


Nourul mendedahkan bekas pembantu rumahnya dulu sangat tidak tahu bersyukur dan tidak bertanggungjawab sehingga mengabaikan tugasan harian di rumah.




Apa yang lebih menaikkan kemarahanya apabila pembantu rumah itu berani meminta gaji setinggi RM3,000.


"Fikiran terganggu. Mana taknya, maid buat hal! Susah kalau dapat yang tak bersyukur ni, dah bagi betis nak paha.


"Geram sungguh kat maid yang baru kerja dua bulan ni. Cakaplah betul-betul kalau tak suka budak-budak. Kesian Zach dan Raphael.


"Tak apalah, selalunya jadi lagu tu, Allah nak bagi rezeki tu kat orang lain yang lebih berhak dan memerlukan," tulisnya  di instagram


"La ni maid pulak. Hari ni bermula interview. Ada yang gila tau mintak 3K (RM3,000). Awat hang ingat aku nak suruh hang mandikan cuci bontot kami ka sampai nak banyak tu? Haaa ni bangsa asing," tambahnya


Nourul tidak memaksudkan kesemua pembantu rumah warga asing bersikap sebegitu, ada yang ikhlas bekerja dan rajin.


Justeru itu, Nourul sentiasa menasihatkan suaminya, Eric Depp supaya tidak berubah sikap dengan kejadian yang menimpa mereka dengan melayan pembantu rumah yang lain dengan kasar. -CARI


  
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu siap kena buat massage bagai tu yg mintak gaji lebih kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 01:22 PM | Show all posts
ya hampon mekap ko norol. hauk ya hamat! dah nampak cam engko yang jadi maid nye hah
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 01:38 PM | Show all posts
wahhhh lg byk gaji dari fresh graduate di msia.....better jd maid je la
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ko suruh keja bertimbun part gaji ciput nk berkira mne maid X lari kupik hangik
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 01:54 PM | Show all posts
maid indon ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat senang ke jd maid kak oi? 1 rmh ada bape org, blum bdk lg..baby kecik ko lg? Nak kemas masak bgai..tu blum ko laki bini tggal anak g dinner la, holiday la..klo ko htr anak ko g taska pun dh bpe..ni sume lenjan kt maid..tu blum klo laki ko lanyak maid tu plak tgh2 mlm bila ko xde (mohon dijauhkan).. maid tu kje sehari bape jam lak..ko twu bgun2 je rmh kemas, mkn terhidang..lain la ko x mkn benda lain takat telan shake herbalife tu..level2 ko ni kak elok ada 2 org gaji
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
herbalife ni boleh dikategorikan produk timbang kilo jugak tak chuols
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pakej massage2 bagai selayaknye lah gaji 3k.mne nk kemaa rumah.jg anak.masak.massage mem lg.silap2 sehari tido 3jam jah
Tp kalau keje cuma jg anak & kemas rumah amik la org gji tempatan je.murah sikit xde agent
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:00 PM | Show all posts
hari tu kata taknak vaksin baby dia
jad ke tak vaksin
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:01 PM | Show all posts
putehkundor replied at 12-6-2019 05:57 AM
herbalife ni boleh dikategorikan produk timbang kilo jugak tak chuols

meols pun nak tahu gak ni kak teh jwpnnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 12-6-2019 02:01 PM
meols pun nak tahu gak ni kak teh jwpnnya

iols supplement yg tak dijual kat farmasi yg diiktiraf, memang agak ragu2 nak ambik.... shaklee ka, herbalife ka....haritu masa kena chicken pox ramai yg suggest mak teh ambik pil dan lotion shaklee...tapi tak berani uols....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:12 PM | Show all posts
putehkundor replied at 12-6-2019 06:07 AM
iols supplement yg tak dijual kat farmasi yg diiktiraf, memang agak ragu2 nak ambik.... shaklee ka ...

betul tu makteh. meols pun ragu2 sikit tp tulah, kdg2 terjebak gak. hahaha! haritu meols dok google tips lebatkan rambut, apo semua keluar suruh makan shaklee
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:15 PM | Show all posts
gaji die hebat betol..fresh graduate..p jadi maid.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:40 PM | Show all posts
tugas maid untuk kemas rumah bukan kemas lemak badan tuan rumah
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:51 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 12-6-2019 02:40 PM
tugas maid untuk kemas rumah bukan kemas lemak badan tuan rumah

hahahhaha...nasib la jd maid, kalo gitu kene layan mmg patot la mtk gaji lebih
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:54 PM | Show all posts
BoongaKertas replied at 12-6-2019 02:12 PM
betul tu makteh. meols pun ragu2 sikit tp tulah, kdg2 terjebak gak. hahaha! haritu meols dok googl ...

kalau google ape2 tips alami ke moden ke, mesti keluar gak psl Shaklee. menyampah pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:57 PM | Show all posts
chinta89 replied at 12-6-2019 06:54 AM
kalau google ape2 tips alami ke moden ke, mesti keluar gak psl Shaklee. menyampah pun ada.

huwaa betul! iols kdg2 naik stress sbb habis dh baca blog tu kan, alih2 dia suggest shaklee. habis kuota data meols
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 02:59 PM | Show all posts
bebaru ni pn raja farah cari maid, nak dibayarnya 1200 gile ke kau.. maid siap buat kerja rumah, kena jaga anak2nya, masak je takyah tapi bahan masak cuci pinggan mop dapur tu maid lah kena setel, otak letak lutut betul la.. sediakan bahan masak dgn cuci mencuci lepas masak semua tu lagi penat tau dr kau just memasak dengan kena jaga baby lagi, sampai kesudah takde yang nak.. kalau bg 2000 tu berbaloi la
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 03:06 PM | Show all posts
abangadek replied at 12-6-2019 02:59 PM
bebaru ni pn raja farah cari maid, nak dibayarnya 1200 gile ke kau.. maid siap buat kerja rumah, ken ...

btl uols.. masak sennag je, yg susah nk sedia bhn. potong sayur, basuh. lps tu kena basuh bekas2 dan alatan tos sayur. itu cth bab sayur ye. yg tukang nk masak, ape susahnya. campak dlm kuali time masak, settle!
masak je takyah tapi bahan masak cuci pinggan mop dapur tu maid lah kena setel, otak letak lutut betul la.. sediakan bahan masak dgn cuci mencuci lepas masak semua tu lagi penat tau dr kau just memasak dengan kena jaga baby lagi


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106787s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list