Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11472
View
127
Reply

[Edisi Geli Geleman] PU Abu Kongsi Momen Pikat Hana Azraa

[Copy link]

Author: awex^returns       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-6-2019 01:10 PM | Show all posts |Read mode
Aku terbaca kat BN tadi--
pasal si Abu ni share dia pikat bini baru dia aka perampas si Hana Azraa tu---
aku nak tau rancangan apa yang panggil mangkuk jamban 2 orang ni--

baca pun aku dah sakit hati--
so-- apa ceritanya---
siapa yang ada tengok-- boleh share tak rancangan apa--





Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Jantan sial.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tv mana ambil depa dua tu .bingai
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa bg perhatian kat dia plak media sosial skg ni?
Bangga lah dia..kutuk2 aku..aku dpt masuk tv..org cari aku..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2019 01:17 PM | Show all posts
Asdan replied at 11-6-2019 01:13 PM
pencetus ummah ialah terbaik dari kalangan orang baik, bukan biasa biasa, contoh terbaik,

kan aku dah kata--
dia ni tak layak pegang title Pencetus Ummah-
Dia ni Pencetus Kemarahan


Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nampak gigi je menyeringai. Tang mana tarikannya pun aku tak faham. Dah takde job ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2019 01:18 PM | Show all posts
sonatalady replied at 11-6-2019 01:15 PM
Dah kenapa bg perhatian kat dia plak media sosial skg ni?
Bangga lah dia..kutuk2 aku..aku dpt masuk ...

penyakit rakyat malaysia sekarang---
yang berperangai kambeng dipuji -- dipanggil--- dipopularkan-
yang buat baik dan contoh teladan-- ditakuti
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Tuhan.. Time beriya try tu masih status suami org kan? Tenuk nya perangai
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:28 PM | Show all posts
stesen TV mana ni..  alahai mcm dah takde modal program je..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:29 PM | Show all posts
MENGGADAIKAN AGAMA KERANA DUNIA
Daripada Abu Hurairah ra. berkata: Rasulullah saw. hersabda; "Akan timbul di akhir
zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka
menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat daripada kulit kambing (berpurapura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka
lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuantujuan yang jahat). Allah swt. Berfirman kepada mereka, "Apakah kamu tertipu dengan
kelembutan Ku?, Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada Ku?. Demi
kebesaran Ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di
kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim ( cendikiawan ) pun akan menjadi
bingung (dengan sebab fitnah itu)". (Riwayat Tirmizi)
Keterangan:
Golongan yang dimaksudkan di dalam Hadis ini ialah orang-orang yang menjadikan
agama sebagai alat untuk mendapat keuntungan dunia. Mereka rela menggadaikan agama
untuk meraih keuntungan dunia. Dan apabila bercanggah kepentingan dunia dengan
hukum syarak mereka berani mengubah hukum Allah dan memutarbelitkan kenyataan.
Mereka juga pandai mengemukakan hujah-hujah yang menarik dan alasan-alasan yang
memikat hati, tetapi sebenarnya hujah-hujah dan alasan tersebut hanya semata-mata
timbul dari kelicinan mereka memutarbelitkan kenyataan. Mereka menipu orang lain dan
juga menipu diri mereka sendiri. Mereka akan dilanda kekusutan pemikiran yang sangat
tajam sehingga orang alim yang banyak pengalaman pun akan kehabisan akal dan buah
fikiran. Mereka menghadapi masalah-masalah yang meruncing dan akan menemui jalan
buntu dalam permasalahan yang dihadapi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenape PU tu?

Haihhh.. speechless..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:34 PM | Show all posts
Gatai. Bodoh la sapa yg jemput dia utk show tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:35 PM | Show all posts
TV mana yg jemput dia org berdua nih?
inspirasi sgt ker cerita dia nih?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu bahaya kalau ex mai balik ni..
Sebab mcm.mcm akan terjadi
Masa tu la terkenang momen momen manis la
Terkenang itu ini la
Euw....
Sepatutnya hana azaraaa neh xperlu whatsapp si aboo neh pung wish bagai...
Pencetus keruntuhan rumah tangga
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak naikkan rating punya pasal... Tah pape
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bullshitnya couple ni. Stesen tv mana lah yg bodo g ambik dua ekor lalat ni nk iv..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
I x pnh rs menyampah tgk muka org. Tp dgn pu ni i rasa thp menyampah yg x boleh bwk bincang. Tolonglah jgn kuar citer psl dia or jgn ada pic muka dia. Mcm bencana
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 02:04 PM | Show all posts
stesen tv mana yang bingai ambik mangkuk 2 ekor ni..sila la mereput macam mangkuk jering ngn kude tuuu, x relevan dah nak masuk media
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah byk kes.. kahwin cerai.pasal ex dtg balik.. kuat betul penangan ex
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 02:07 PM | Show all posts
ketahian sgt

why on earth dipanggil utk diskas topic mcm ni?
and sapa yg nak tgk pon?

jilake
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087964s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list