Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1764
View
85
Reply

What are you doing to relax and relieve stress?

[Copy link]

Author: LisiPL       Show all posts   Read mode

Post time 13-6-2019 11:02 PM | Show all posts
eaglep replied at 12-6-2019 01:33 PM
i bukan hidup dlm zaman nokia, blh ckp sikit pasal zaman nokia x??

Ye la dulu Nokia kan famous dgn motto dia, Connecting People. Sebab tu aku ckp sama mcm TM generasi ni. Diorang bg service internet so that senang utk orang saling berhubung. Tak kisah la call ke, video call ke, chat ke. TM hadirkan catalyst yg memudahkan kita utk connect and stay connected with the people we love, which is dengan infra internet diorang

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 11:05 PM | Show all posts
Miakhalifa replied at 12-6-2019 01:30 PM
aq teka dia dah umur 60++, yg actual umur mana aq tau, lol
yala, kita kena belajar sampai tua..

Ye la, orang ckp, dah tua2 buat la cara orang tua. Mcm membaca ke, pergi kelas2 bahasa ke, pergi masjid ke. Tak salah nk buat tu semua, tp generasi atuk2 zaman kita pon dah pandai main smartphone, so why not just proceed je blajar guna smartphone. Maybe ahli keluarga yg lain pon boleh encourage. Tp jgn la addicted sgt smpai mandi pon main game mcm Atuk L3jen tu hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 11:07 PM | Show all posts
santariny replied at 13-6-2019 06:36 PM
guna smartphone la senang . kalau laptop susah kena dduk satu tempat ja. atuk pun pandai skrg guna ...

Mana tahu tahun depan iklan TM tnjuk nenek dgn atuk dua2 main Dota or PUBG pulak haha. Ye la, nenek pon kalau tahu main game jugak lg best. Boleh main sama2 dgn suami yg dah 40 tahun kahwin tu. At least ada benda baru nk buat kan xD mana tahuuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 10:35 AM | Show all posts
Miakhalifa replied at 10-6-2019 11:18 PM
yup, atuk tu dah umur 60++ oun tau main game, mmg hebat gila

Tu dier nk tunjukkan yg atok tu sanggup bljr main game utk main game. Yela skrg kat kmpung pun dah ada internet ape brg main tarik upih hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:40 AM | Show all posts
tantan888 replied at 6-6-2019 09:27 PM
youtube video works for me...  tapi sejak raya ni banyak tgkikan raya je.. yang sedih tu boleh insaf ...

aku suka tgok iklan raya sumpah relax pastu kalau jenis lawak tu mmg gelak teruk lah. paling latest aku tgok TM iklan raya
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:41 AM | Show all posts
dooddedood replied at 14-6-2019 10:35 AM
Tu dier nk tunjukkan yg atok tu sanggup bljr main game utk main game. Yela skrg kat kmpung pun dah ...

skrg kat kampung dah ada line kot dulu mana  ada line so kita tak main game. skrg balik raya kumpul ramai2 main game lawan siapa menang siapa kalah hahaha atok ni bagus lah bagi pengajaran yg main game ni bukan benda yg salah pun
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:42 AM | Show all posts
angieen replied at 13-6-2019 11:07 PM
Mana tahu tahun depan iklan TM tnjuk nenek dgn atuk dua2 main Dota or PUBG pulak haha. Ye la, nene ...

wowww jauhnya fikir ahhahaah tapi siapa tahu kan TM ni selalu keluarkan video yg org tak sangka
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
hazael123 replied at 14-6-2019 11:41 AM
skrg kat kampung dah ada line kot dulu mana  ada line so kita tak main game. skrg balik raya kumpu ...

Skrg dh zaman teknologi, ape pon blh lakukan dgn adanya internet, janji x salahgunakannya, lagipon main game sama2 blh eratkan lagi hubungan antara satu sama lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
santariny replied at 13-6-2019 06:36 PM
guna smartphone la senang . kalau laptop susah kena dduk satu tempat ja. atuk pun pandai skrg guna ...

Kalo atuk pandai guna phone, lbh senang nak hubung dgn anak atau cucunya, just video call, bolehlah tau keadaan terkini masing2
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalunya kalau tengah stress mesti nak makan je atau tidur.sebab dah malas nak buat kerja
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
tantan888 replied at 6-6-2019 09:27 PM
youtube video works for me...  tapi sejak raya ni banyak tgkikan raya je.. yang sedih tu boleh insaf ...

Yes. Tengok video memang boleh release stress. Tapi sedikit sebanyak video hari raya tu memang boleh lembutkan hati,lagi2 video TM. Setiap tahun,TM punya version memang ada pengajaran yang boleh diambil.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Amin123 replied at 10-6-2019 10:32 PM
Jika untuk aktiviti yang boleh laksana dekat dalam rumah untuk kurangkan tekanan cubakan dengan memb ...

Tak semua suka baca buku bila stress, nanti bertambah stress jadinya. Kadang dengar lagu pun boleh reduce stress
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:19 PM | Show all posts
Dengan boleh cuba cari kawan-kawan untuk berborak-borak tu juga adalah salah satu cara yang semasa gembira  tekanan akan dikurangkan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:22 PM | Show all posts
Video TM ni memang  rasanya boleh tahan tapi cara merakam dan cerita tu ada peluang meningkatkan kualitinya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:25 PM | Show all posts
i listen to my fav music and eat my fav food
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:27 PM | Show all posts
Buritan replied at 6-6-2019 01:10 PM
Maki org yg menyebabkan aku stress

hahaha tak pasal pasal tambah dosa ko
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:29 PM | Show all posts
TilkGH replied at 6-6-2019 05:19 PM
Simple computer games help me to relax http://iospace.games/pacmanio Most of the time I play them af ...

play games can increase your creativity and strategic thinking but too much games can lead to negative effects
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:30 PM | Show all posts
tantan888 replied at 6-6-2019 09:27 PM
youtube video works for me...  tapi sejak raya ni banyak tgkikan raya je.. yang sedih tu boleh insaf ...

cuba tengok tm punya tak sedih sangat tapi best ah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:31 PM | Show all posts
angieen replied at 10-6-2019 09:49 PM
Dah cukup dah insaf time puasa. Time raya nk happy2. tak salah nk sedih2. Tp hari perayaan biasa m ...

nangis time salam tu jela kan pastu happy dah dapat duit raya dapat makan
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:33 PM | Show all posts
angieen replied at 10-6-2019 09:52 PM
Aku rasa TM punya tahun ni best. Yg pasal atuk dia main game skali dgn cucu dia tu. Awesome gila d ...

atuk dulu dulu suka bercerita dekat cucu atuk sekarang suka main game
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100962s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list