Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1742
View
85
Reply

What are you doing to relax and relieve stress?

[Copy link]

Author: LisiPL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-6-2019 11:38 AM | Show all posts |Read mode
What are you doing to relax and relieve stress?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Maki org yg menyebabkan aku stress
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 01:30 PM | Show all posts
masturbate - lava
main nipple - sis vokuru
kacau dodol - sis dodolgemuk

kat atas ni hanya rekaan nama semata mata  tiada kena mengena masih hidup atau pun dah tiada, tujuan drama ini dibuat untuk beri pengajaran dan iktibar kepada masyarakat .

stress - hormon  kartisol akan keluar, degupan jantung akan laju



kenapa ada orang hidupnya 24 jam stress? sebab its HABIT. habit adalah satu fungsi rembesan otak basal ganglia . habit tidak dapat bezakan baik atau buruk. ia berlaku di sebabkan cue, habit, and reward.

cue - pencetus habit
habit - aktiviti habit
reward - kepuasan yang di dapati

cue - stress kerja sekolah xsiap
habit - main game
reward - puas dapat tenangkan diri main game

cue - stress dengan majikan
habit- makan shellout  besar meja pingpong
reward - kenyang dan obesiti

cue- stress dengan suami
habit - masuk cari forum membawang
reward- dapat legakan kemarahan pada suami



stress  berpunca daripada masalah.

masalah berpunca daripada perspektif manusia :

> tiada duit > jadi masalah> mengeluh> hormon kartisol keluar
> tiada duit> tenangkan diri> cari jalan untuk tambah duit/ urus kewangan > hormon kartisol terkawal> hormon endporphines keluar.


stress ada jalan keluar. semua orang mengalami stress. yang membezakan cara control inner kita hadapi masalah itu.


jenis masalah :
> boleh di kawal - kewangan hidup, ilmu, emosi
> tak boleh dikawal - emosi orang terhadap kita, kena cemuh, ejek, kena tipu, kena backstab, gempa bumi, tsunami and outer factor.

bezakan masalah kita adakah boleh dikawal atau jenis xboleh kawal?

tugas untuk kawal stress :
> cari cue stress apa?
> bezakan adakah masalah stress boleh di kawal atau x?
> cari solution atau lupakan?


renung2kan dan selamat berfikir.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 01:32 PM | Show all posts
masturbate - lava
main nipple - sis vokuru
kacau dodol - sis dodolgemuk

kat atas ni hanya rekaan nama semata mata  tiada kena mengena masih hidup atau pun dah tiada, tujuan drama ini dibuat untuk beri pengajaran dan iktibar kepada masyarakat .

stress - hormon  kartisol akan keluar, degupan jantung akan laju



kenapa ada orang hidupnya 24 jam stress? sebab its HABIT. habit adalah satu fungsi rembesan otak basal ganglia . habit tidak dapat bezakan baik atau buruk. ia berlaku di sebabkan cue, habit, and reward.

cue - pencetus habit
habit - aktiviti habit
reward - kepuasan yang di dapati

cue - stress kerja sekolah xsiap
habit - main game
reward - puas dapat tenangkan diri main game

cue - stress dengan majikan
habit- makan shellout  besar meja pingpong
reward - kenyang dan obesiti

cue- stress dengan suami
habit - masuk cari forum membawang
reward- dapat legakan kemarahan pada suami



stress  berpunca daripada masalah.

masalah berpunca daripada perspektif manusia :

> tiada duit > jadi masalah> mengeluh> hormon kartisol keluar
> tiada duit> tenangkan diri> cari jalan untuk tambah duit/ urus kewangan > hormon kartisol terkawal> hormon endporphines keluar.


stress ada jalan keluar. semua orang mengalami stress. yang membezakan cara control inner kita hadapi masalah itu.


jenis masalah :
> boleh di kawal - kewangan hidup, ilmu, emosi
> tak boleh dikawal - emosi orang terhadap kita, kena cemuh, ejek, kena tipu, kena backstab, gempa bumi, tsunami and outer factor.

bezakan masalah kita adakah boleh dikawal atau jenis xboleh kawal?

tugas untuk kawal stress :
> cari cue stress apa?
> bezakan adakah masalah stress boleh di kawal atau x?
> cari solution atau lupakan?


renung2kan dan selamat berfikir.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 08:27 PM | Show all posts
TilkGH replied at 6-6-2019 05:19 PM
Simple computer games help me to relax http://iospace.games/pacmanio Most of the time I play them af ...

same game... tapi aku prefer mobile game kot.. sebab boleh gerak2 dan main memana
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 09:27 PM | Show all posts
youtube video works for me...  tapi sejak raya ni banyak tgkikan raya je.. yang sedih tu boleh insafkan sikit diri
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 04:56 PM | Show all posts
tantan888 replied at 6-6-2019 09:27 PM
youtube video works for me...  tapi sejak raya ni banyak tgkikan raya je.. yang sedih tu boleh insaf ...

ada je video raya yg fun2 boleh tgk. semalam aku layan iklan2 raya kat youtube dlm jem sambil teman hasben drive utk release stress.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 09:49 PM | Show all posts
tantan888 replied at 6-6-2019 09:27 PM
youtube video works for me...  tapi sejak raya ni banyak tgkikan raya je.. yang sedih tu boleh insaf ...

Dah cukup dah insaf time puasa. Time raya nk happy2. tak salah nk sedih2. Tp hari perayaan biasa mmg majority orang nk happy2 je. hehehe. Jarang aku tgk bila jumpa family2 semua duk nngis2 haha. Tp tak tahu la korang.

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 09:52 PM | Show all posts
KertasKuning replied at 10-6-2019 04:56 PM
ada je video raya yg fun2 boleh tgk. semalam aku layan iklan2 raya kat youtube dlm jem sambil tema ...

Aku rasa TM punya tahun ni best. Yg pasal atuk dia main game skali dgn cucu dia tu. Awesome gila dpt atuk mcm tu T.T Modernization at its best

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 10:29 PM | Show all posts
Cara yang paling berkesan dengan melepaskan tekanan atas perkara kerja atau belajar adalah pergi ambil senaman seperti bola keranjang atau senaman lain juga boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 10:32 PM | Show all posts
Jika untuk aktiviti yang boleh laksana dekat dalam rumah untuk kurangkan tekanan cubakan dengan membaca buku dengan mengambil teh tu masa cara ni agak baik juga.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 11:18 PM | Show all posts
Amin123 replied at 10-6-2019 10:32 PM
Jika untuk aktiviti yang boleh laksana dekat dalam rumah untuk kurangkan tekanan cubakan dengan memb ...

rasanya zaman ni x ramai org suka baca buku, semuanya suka tgk youtube
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 11:18 PM | Show all posts
angieen replied at 10-6-2019 09:52 PM
Aku rasa TM punya tahun ni best. Yg pasal atuk dia main game skali dgn cucu dia tu. Awesome gila d ...

yup, atuk tu dah umur 60++ oun tau main game, mmg hebat gila
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:19 PM | Show all posts
angieen replied at 10-6-2019 09:52 PM
Aku rasa TM punya tahun ni best. Yg pasal atuk dia main game skali dgn cucu dia tu. Awesome gila d ...

That's right! We're changing the world with technology. This year, TM made techology easier to make relationships more meaningful.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:29 PM | Show all posts
Cecilia123 replied at 11-6-2019 12:19 PM
That's right! We're changing the world with technology. This year, TM made techology easier to mak ...

Yup, technology is the best way to help create family bonding opportunities. Communications technology brings generations tgt like never b4. Don't think so? Let's watch the making of TM raya AD 2019 - Atuk Gamer and understand the meaning of #MoreForYou for Atuk n Amin [youtube]7h5kl1xMzUY[/youtube]
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:13 PM | Show all posts
Stress? makann la ap lagi... kat Malaysia ni mcm2 makanan ada.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 04:44 PM | Show all posts
for me la. best thing to do is sleep or watch youtube.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 05:10 PM | Show all posts
Smiley_Love replied at 11-6-2019 12:29 PM
Yup, technology is the best way to help create family bonding opportunities. Communications techno ...

video ni pun aku dah tgk. paling cute la aku rasa dlm semua video raya tahun ni.

comel je budak tu bonding dengan atuk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 09:09 PM | Show all posts
Miakhalifa replied at 10-6-2019 11:18 PM
yup, atuk tu dah umur 60++ oun tau main game, mmg hebat gila

Mana tahu umur dia dah 60 tahun haha. aku rasa kalau aku dah tua la kena ceburkan diri dlm bidang2 mcm game ni. Yela, dah tua nnti bukan buat apa sgt. Kalau boleh main game at least otak tak de la reput. Plus boleh eratkan hubungan dgn family member yg main game gak.

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 09:11 PM | Show all posts
Cecilia123 replied at 11-6-2019 12:19 PM
That's right! We're changing the world with technology. This year, TM made techology easier to mak ...

That's why that hashtag came out. #LebihUntukMu because they make it super easy to connect between love ones. Mcm Nokia dlu la. Connecting People. I still remember haha

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091499s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list