Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2371
View
11
Reply


Berkat Bagi Makan Kucing Terbiar, Dapat Tuah Hadiah Motor Dari Modenas

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-6-2019 09:39 AM | Show all posts |Read mode
Kalau anda tahu, baru-baru ini viral sebuah video di facebook tentang lelaki yang dikenali sebagai Anfalazie Anuar atau Ann yang berhati mulia memberikan makanan kepada kucing-kucing dan anjing jalanan yang terbiar.






Menurut info, Ann hanya bekerja sebagai penjaga parkir, namun dia tidak kedekut akan berkongsi rezeki gajinya dengan memberi makanan kepada haiwan-haiwan terbiar ini.


Berkat baik pada haiwan, CEO Modenas dengan sendirinya datang berjumpa An dan menghadiahkan motosikal kepada penjaga parkir itu.


Pihak Modenas Malaysia telah berjumpa dan mengambil kesempatan untuk berbual dengan Ann, sebelum mereka menghadiahkan Ann sebuah motosikal jenis Modenas CT115-X.




Foto Kredit: News Straits Times





Jika anda menonton video itu, jelas dapat dilihat kegembiraan terpancar di muka Ain sehingga terketar-ketar tangannya apabila menerima hadiah ini. Video tersebut telah mendapat 100 ribu tontonan di laman sosial, dan mendapat respond positif daripada netizen.


Ingatlah, Allah sentiasa melihat amalan yang kita lakukan di dunia, jangan sesekali kedekut dengan rezeki yang kita perolehi. -CARI


Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 09:47 AM | Show all posts
Alhamdulillah menang motor bang
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 10:33 AM | Show all posts
Rezeki dia...
Sedekah memang penarik rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 11:40 AM | Show all posts
Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 12:02 PM | Show all posts
Buat baik pasti akan dapat kebaikan
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 12:07 PM | Show all posts
selalu jugak bagi makan stray cats
harap2 ceo yamaha malaysia nampak

bagus budak ann ni
2 kerja, cuti tak ke mana, separuh gaji habis, motor barai pun tak cukup duit nak baiki
semata2 sebab nak bagi makan strays ni semua

alhamdulillah rezeki dapat motor modenas baru
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah rezeki beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 01:18 PM | Show all posts
alhamdulillah rezeki dia..makin semangat la dia g bg mkn kucing2 tu..
dapat motor bole lah jln jauh skt..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 02:07 PM | Show all posts
harap selain dapat motor, modenas pun offer keja kat sana. jadi pak guard ke,  office boy ke..  at least monthly bergaji, ada socso

semoga bertambah2 rezeki lagi. amin
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:43 PM | Show all posts
rezeki allah itu luas
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:39 PM | Show all posts
Alhamdulillah. Rezeki. Buat baik dibalas baik.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki kau bang. Semoga dimanfaatkan demgan baik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.159124s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list