Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2507
View
71
Reply

Gemukkkkkk Jumbo Mammoth

[Copy link]

Author: Sharifah180175    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-5-2019 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nak tya. Nape nowadays ramai nau nau pompan gemukkkk..dalam public transport dahlah kerusi kecik kenot...hah kiri kanan gemuk. Panas tau haba badan masing2 hat gemuk. Tak diet ke. Tak exercise ke. Muka masing2 melebar. Bontot besar kena peha iols.
Eee geli geleman tgk org2 gemuk ni. Masa zaman iols muda 1993 1995 1996 2003 jrg jmp org gemuk2..now..dalam 10 org 9 gemuk.. Apa nak jadilah....tak ada kesedaran ke..masalahnya yg gemuk ni sama je hempet naik public transport..dah kacau org org kiri kanan tempat duduk dalam public transport. Dgn bau lagi..masam ooiii...  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Brp tinggi and berat u?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 31-5-2019 09:26 AM
Brp tinggi and berat u?

Knp tya psl iols.. Iols 1.64cm berat 56kiloes.
Iols ckp hat org sebelah2.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Haloooooo pompuan gemok la trending
Menjadi dambaan geng2 abam juwon
Nalla okeh
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau gundu sgt sampai kena org sebelah mmg rengsa okeh
Iols oenah kena
Tapi.iols kejap.kejap.gerak
Kejap kejap gerak
Last last dia.ke belah sana.sikit which is sebelah bontot dia ke belah kosong sana...
Bertabah lah...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak i pun kata zmn 90an dulu ank dara kuruih2 je..
Ntah la mgkn sbb dh byk kemudahan jd bdn xbyk bgerak..
Lgpun skrg saiz 4xl pun senang nk cari bj jd xda isu nk kena turunkn berat bdn..
Jgn salah paham..i bukan nk kata semua kena kurus melidi..tp cukup stkt bmi bacaan normal..baru cergas..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul sebenarnya. Zaman 90an dulu, even budak budak sekolah pun majoriti kurus, yg gemuk tu sgt rare. Tapi zaman sekarang ni, yg gemuk makin ramai mcm jadi normal. Yg kurus pulak dikata tak cukup makan. And I agree, ramai lelaki dan perempuan dewasa sekarang ni overweight dan obese. Maybe sbb pemakanan dan kurang aktif. Processed food, fast food, junk food dah menjadi kegemaran. Suruh bersenam lebih sikit dah mengeluh, pastu terus taknak join. Duduk kat office pagi sampai petang, bergerak sikit. Main gadget lagi la kurang aktif.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 10:32 AM | Show all posts
Sekarang suasana keja pon dah berbeza.

Dulu duk berkebun, keja kat sawah, keluar peluh semua..
Sekarang, keja dalam aircond, duduk  ja. Mana nak keluar peluh.

Dulu, makan ulam ulaman,
Sekarang, fastfood.

acamnor nak sihat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 31-5-2019 10:24 AM
Betul sebenarnya. Zaman 90an dulu, even budak budak sekolah pun majoriti kurus, yg gemuk tu sgt rare ...

Mmg betul. Kt opis ni pun sama. Dah mcm mascott bergerak. Tpi anak2 cina elok je kurus meninggi.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 10:41 AM | Show all posts
Sekarang ni mewah makanan, fast food lagi.  
Kami yang lahir in 70s pinggang zaman anak dara memang max 24".  Emak still ejek sebab zaman anak dara dia pinggang dia 22".  
Sekarang nak masuk 5 series ni pun pinggang masih bawah 30", lima kali beranak ni tau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
MoonRise replied at 31-5-2019 10:32 AM
Sekarang suasana keja pon dah berbeza.

Dulu duk berkebun, keja kat sawah, keluar peluh semua..

Iols dulu masa muda 1995 mcm tu mnlakkk buat kerja kebun. Iols city girl. Kalau nak kata kebun bon bon tu keluarkan peluh. Smpai skrg iols menten. Kesian tau tgk bebudak muda now now. Mmg gemuk. Suka jeling iols lak tu sb iols suka pakai kurung sepasang mean slim.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 31-5-2019 10:24 AM
Betul sebenarnya. Zaman 90an dulu, even budak budak sekolah pun majoriti kurus, yg gemuk tu sgt rare ...

Kan. Dah mcm gemuk tu NORMALLL whilst kurus slim tu abnormallll....


Pathetic comunity...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 31-5-2019 09:43 AM
Mak i pun kata zmn 90an dulu ank dara kuruih2 je..
Ntah la mgkn sbb dh byk kemudahan jd bdn xbyk bg ...

I lahhh tu 90an city girl.. Kurus entah2 yr mom sebaya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 31-5-2019 09:41 AM
Kalau gundu sgt sampai kena org sebelah mmg rengsa okeh
Iols oenah kena
Tapi.iols kejap.kejap.gera ...

Benci kan... Dah tahu sebelah i sigemuk mammoth lelaki duduk..sebelah i kosong.. Ehhh si gemuk mammoth pompan boleh jgk nak duduk sebelah i.. Dah macam iklan harith iskandar kiri kanan kena himpit org2 gemuk..

Tapi peliknya depa duduk dgn muka selamba..dh tentu org yg kat tgh2 ni tersepit...

Eeeeeeeeeeeeeee geram.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sharifah180175 replied at 31-5-2019 10:43 AM
I lahhh tu 90an city girl.. Kurus entah2 yr mom sebaya..

Xsure la..masa thn 90 mak i umur 23thn..
Skrg dh 50an..
Tp bdk2 skrg lain..gemuk2 ada bf,kawen awal....lpas tu kata plak kurus mcm kau pun xlaku..xkawen2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2019 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 31-5-2019 09:39 AM
Haloooooo pompuan gemok la trending
Menjadi dambaan geng2 abam juwon
Nalla okeh

Really.. Tipu
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 11:22 AM | Show all posts
i kanak2 thn 90an..2000an zmn college + keje + 2019  masih jelita  ahhaah matilanakk
balik pada topik... i pun perasan junior2 ofis yg skrng umur 20an gemuk montel belaka .... i rasa rugi zmn anak dara kalau tak bergaya cecantik..kuruskan lah badan please sayang.
pandang keliling kat airport, kat mall ramai montel2 tgok muka tau baru 20an.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 11:27 AM | Show all posts
Edited by Meiizu at 31-5-2019 02:18 PM
kaoru44 replied at 31-5-2019 10:59 AM
Xsure la..masa thn 90 mak i umur 23thn..
Skrg dh 50an..
Tp bdk2 skrg lain..gemuk2 ada bf,kawen a ...
Tp bdk2 skrg lain..gemuk2 ada bf,kawen awal....lpas tu kata plak kurus mcm kau pun xlaku..xkawen2.

diorang tu tak paham konsep : memanglah cantik bergaya tak semestinya kawin..tu jodoh..tapi korang nak ke umur 20 mcm 30, umur 30 mcm 40???...apa salahnya jaga diri, jaga badan , pakai elok cantik. dah keje reward diri at least 3bln sekali pegi facial, body massage...makan jaga, kulit jaga, tertib jaga.


Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Sharifah180175 replied at 31-5-2019 09:32 AM
Knp tya psl iols.. Iols 1.64cm berat 56kiloes.
Iols ckp hat org sebelah2.

Wow.. Tinggi u 1.64cm?

Tu la mak pesan suruh belajar pandai2, u sibuk jadi bimbo. Kan dah bodoh..

Tak guna kurus slim kalau otak pun sama ikut kempis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Megikari replied at 31-5-2019 12:19 PM
Wow.. Tinggi u 1.64cm?

Tu la mak pesan suruh belajar pandai2, u sibuk jadi bimbo. Kan dah bodoh ...

Apolak i bimbo.. U ni gemukkkkss kut... Tu yg terasa.. Diet sikit ya.. Susah gesel2 dgn org ramai dlm public transport huhuhu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102249s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list