Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6539
View
113
Reply

Dah setahun menanggung keluarga

[Copy link]

Author: eedoraa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
hollahop replied at 13-7-2019 03:43 PM
setuju. kalau bab  Menangis tu mmg slalu sgt la.  mula2 dulu cuma ngadu la masa abes solat tu doa ba ...

Kalau mak bapa mampu
X patut diorg kata gitu
Melainkan tu anak perempyan yg x keja
Ni anak diorg sdiri.x mampu menyara anak org lain, mmg x patut la
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 06:22 PM | Show all posts
GigaMom replied at 18-7-2019 05:57 PM
Kalau mak bapa mampu
X patut diorg kata gitu
Melainkan tu anak perempyan yg x keja

itu lah, i kira sekapal juga dgn TT. i almost 3y. husb kerja cuma 10 month.
so sekarang husb dah setahun juga xkerja. i pernah mintak duit dr FIL, duit tu utk lunaskan hutang motor husb i.

then dia bagi. dia kata sekali saja. lepas ni cari jalan sendiri.

then i try lagi sekali. i wassap dia. but, not respond, just a blue thick.
dia minta i carikkan someone yg boleh nasihatkan anak dia.

FIL lebih dr mampu sebenarnya, entah. maybe nak ngajar anak dia cara gittuu...
pahit juga nak telan semua ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
hollahop replied at 18-7-2019 06:22 PM
itu lah, i kira sekapal juga dgn TT. i almost 3y. husb kerja cuma 10 month.
so sekarang husb dah  ...

Ajak suami u bincang depan fam in law
Susah2 sgt terus bincang depan2 nak berpisah
Adoi la lelaki zaman now
Ada anak x
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:19 AM | Show all posts
GigaMom replied at 18-7-2019 09:16 PM
Ajak suami u bincang depan fam in law
Susah2 sgt terus bincang depan2 nak berpisah
Adoi la lelak ...

ada ajak berbincang, tapi husb i kata i sengaja nak jatuhkan maruah dia.

FIL i pulak kata xnak port dah sebab dia dah xlarat nasihat anak dia tu. so bulat2 diserahkan pada i utk selesaikan masalah ini.
and FIL ckp lagi, masalah rumah tangga ni xelok kalau ada masuk campur tgn diorang

jadilah i terkontang kanting. i berkerja jadi mmg boleh la bayar semua. so xda la merempatkan, tu they olls mcm relax ja, xda rasa bersalah. xda rasa nak bertanggung jawab.  kot la kan nak bagi subsidi beras kan. nan hado.

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 08:15 AM | Show all posts
wa..kenapa ramai nau laki biawak di saat ini..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
TT...ko hantar balik rumah mak ayah dia..suruh dia org tanggung plak....laki ko ni pemalas..semua benda nk Di buat...dia Lepas tgn sebab ko tlg ...kalau Aku jadi ko Aku DH bg kata dua..dlm sebulan ni kena kerja....kalau tkde juga kerja bungkus Kain baju dia Antar rumah mak ayah dia...ko tgk la n nilai...dia nk usaha tk Cari kerja..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2019 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi all... sorry been busy lately sampai tak sempat nak jenguk forum.

Just wanna update, my husband ada dapat keje alhamdulillah itu pun after i punya last usaha. Dia keje kat tempat cuci keta dekat shopping mall (kira ok lah kan drpd takde) masa i hantar keta cuci i tanya kan sekali kebetulan tempat tu tengah cari orang so now husband baru 2 minggu gitu keje, on the job training.

Agaknya sebab dia tengok i berkeras & i tak layan dia (memang tak bercakap, malas. Tidur pun asing i sleep with my mom, dia tidur sendiri) so dia nak try lah keje tu. i took the form & gave it to him, bagi nombor manager tu & my husband call the manager next day.

Harap ok lah ni. So basically divorce on hold dulu nk tengok dia mcm mana. Risau juga dia tak suka then dia berenti tp so far 2 minggu ni mcm ok but still i tengah dalam tempoh berjaga2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
ayuct replied at 10-7-2019 11:59 AM
Saya rasa tt ni seorang yang ceria, berfikiran positif dan bersikap terbuka.  Saya cadangkan tt berb ...

Ceria tu kadang kena juga, kalau asyik layan perasaan je i jadi gila hahahaha dah lah jaga mak (jaga org tua ni faham2 je lah)

Maybe sebab i travel a lot sebab keje mmg perlu travel, and jumpa ramai org so i boleh divert sikit masalah i tu and alhamdulillah rezeki tak pernah putus berkat jaga mak agaknya...

I sejenis rasional sikit, been train to be like that. I pun skrg train otak utk fikir positif dulu baru benda worse (based on experience, kalau fikir negative mesti benda buruk jadi) so i cuba utk tengok the good side of almost everything.

Tapi tu lah kadang org amek kesempatan tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2019 03:10 PM | Show all posts
Actually aku pun pernah menghadapi situasi macam ni. Dah la time sarat mengandung anak sulung. Dia berenti keja, buat keja seniri, keja kilang tapi tak sesuai, keja dengan orang... Macam2 lah lepas berenti keja tu. Gaji tak menentu. Banyak aku yg tanggung.

And aku jugak nak bercerai dan aku bgtau family dia.  

Setelah menempuh episod suka duka, alhamdulillah dia dapat offer kerja yang ok. Dan kami berbahagia hingga kini. Dia ambil sikit ja duit gaji dia, lain2 dia bagi aku uruskan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
My MIL baru je text iols tanya raya balik kg ke, iols jawab je terus terang duit tak cukup. Kena tukar tayar satu tayar saiz 18 paling murah rm400 lebih, iols kena bayar insurans keta & road tax sekali rm1900. MIL iols nak ajak iols balik kg raya haji lettewww... iols harap dia tak kecik hati hihihi haishhh kadang rasa serba salah kan tapi nak buat camne kalau balik, iols lah kena keluar duit belanja bagai, laki iols baru 2 mgu keje gaji pun belum dapat
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2019 05:01 PM | Show all posts
eedoraa replied at 28-7-2019 07:24 PM
Hi all... sorry been busy lately sampai tak sempat nak jenguk forum.

Just wanna update, my husban ...

your mum tak tanya ke apsal tido ngan dia, not with hubby...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 3-8-2019 05:01 PM
your mum tak tanya ke apsal tido ngan dia, not with hubby...

Tak i think she knows something not good is happening. I cuma cakap risau dia jatuh atau malam2 nak apa2 senang i ada
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 01:40 PM | Show all posts
eedoraa replied at 30-7-2019 07:10 PM
My MIL baru je text iols tanya raya balik kg ke, iols jawab je terus terang duit tak cukup. Kena tuk ...

wah..mahalnya kete ko. kete apa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 05:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 19-8-2019 01:40 PM
wah..mahalnya kete ko. kete apa ni?

Laki dia hang takmo pinjam???setakat tanya kete apa yg dia pakai???



Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 04:39 PM | Show all posts
menakkautau replied at 20-8-2019 05:01 AM
Laki dia hang takmo pinjam???setakat tanya kete apa yg dia pakai???

ayat tu utk ko sendiri kan kan? kan? pinjam2 laki orang. pinjam2 bini orang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 20-8-2019 04:39 PM
ayat tu utk ko sendiri kan kan? kan? pinjam2 laki orang. pinjam2 bini orang.

Hang ingat manak nee level merempat macam hang kah???



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087399s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list