Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5665
View
113
Reply

Dah setahun menanggung keluarga

[Copy link]

Author: eedoraa       Show all posts   Read mode

Post time 13-6-2019 06:18 PM | Show all posts
eedoraa replied at 12-6-2019 07:28 PM
Keja hotel ke kaka bling??? Hari tu meols suruh dia pi interview ramp agent (angkat2 bag airport t ...

Langkawi dia mau kot kena angin laut bersih
Kerja airportpun boleh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 13-6-2019 06:18 PM
Langkawi dia mau kot kena angin laut bersih
Kerja airportpun boleh

Dah ckp sis bling, alasan yg sama dia guna masa pakcik iols offer dia dulu (jauh, nanti apa2 susah) langkawi ni lagi jauh katanya.


Hahahahahaha meols redha je lah malas nak gaduh.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 01:08 PM | Show all posts
any update?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2019 03:45 PM | Show all posts

sijil nikah ada tulis yg tak bagi nafkah lebih 4 bulan tu

cuma iols tak ada di malaysia skrg ni, outstation dari ahad hari tu. inshaaAllah minggu depan balik cuba setelkan lah baik2. harap ada lah cahaya di hujung terowong walau apa pun yg berlaku gittewwww

cuma dia ada lah g apply keje tapi 1 je lah kat company kawan dia keje. lain2 mcm biasa. minggu lepas seminggu tak tolong parents dia niaga, dia tak bangun. iols pun tak kuasa lah nak kejut2 dia, bukan baby lagi kan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 04:01 PM | Show all posts
ikutkan situasi kau yang masih belum ada anak, lagi senang nak blah..tapi kalau rasa masih ada harapan cubalah untuk bertahan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Semalam sempat lepas solat jumaat pergi ambil borang mohon penceraian. Ada few documents need to prepare. I showed the borang to my husband and he said ok i can proceed but buat sorang2 lah dia kata (dengan ego nya dia bercakap macam tu).

So iols akan prepare dulu lah especially bab permastautin tu. semoga Allah permudahkan. Nampak gaya macam husband pun makin malas haha so tak apa lah i can survive on my own.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
eedoraa replied at 22-6-2019 09:34 AM
Semalam sempat lepas solat jumaat pergi ambil borang mohon penceraian. Ada few documents need to pre ...

Kuatkan dri sis dora.. Ingatkn suami u insaf rupanya ego.. Mgkin dia ingat tnpa dia u xboleh hidup kot.. Naper org laki mcm ni.. Dh la malas ego plak.
I pun lbih kurang jer.. Tp hsbnd ada la bisnes sndri wlau sendu di aidilfitri jer..  Kdg2 mcm u gak.. Rsa nak walk away dri marriage ni.. Sbb sikap lepas tgan suami.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
card_reader replied at 7-6-2019 12:45 PM
mcm kes member aku jugak TT nie, laki x kerja dekat 3 tahun...

anak dah 2, dgn rumah sewa nyer la ...

Mmb u jgn jd bodo..  lelaki ni mmg akn ugut kita klu cerai/nafkah akn amik ank..

Sedangkn sendiri pn x kje..mcm mne nk tanggung ank..die lagi la seronok mkn mnm  ada org tanggung.sedangkn tme hdp bersama pn x jg ank.. tibe bila ckp nk cerai, nk amik ank..pleaasseeee....

Ex i dlu ckp gini juga bila bab nafkah..i ckp je ok..amik.. eh xde pulak die amik. Menipu je.

Mmb u kne tegas. Walk away if x bg benefit kt die. Jgn jd sperm donor. Ank bertambah lg ssh. Ank 2 blh manage lg. Ank 3 lg ssh nk handle.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 23-6-2019 05:11 AM
Mmb u jgn jd bodo..  lelaki ni mmg akn ugut kita klu cerai/nafkah akn amik ank..

Sedangkn sendi ...

Nonsense.....si robin tuh anak 5, dia ceraikan laki, handle anak2...steady jerk????

Untung kan ex laki dia???
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 23-6-2019 08:18 AM
Nonsense.....si robin tuh anak 5, dia ceraikan laki, handle anak2...steady jerk????

Untung kan  ...

Jantan kn x guna. Xkn x tau.

Btw, sape robin?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 08:29 AM | Show all posts
pichee replied at 23-6-2019 05:11 AM
Mmb u jgn jd bodo..  lelaki ni mmg akn ugut kita klu cerai/nafkah akn amik ank..

Sedangkn sendi ...

nie dah tambah dah pon....baru tau dia ngandung 4 bulan




Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2019 09:21 AM | Show all posts
nuno replied at 11-6-2019 10:19 AM
Tu tak kira nafkah, nafkah consider as duit poket bulan2 untuk isteri,
Kalau dia bawak balik makan ...

makan, minum,minima 2 kali sehari,pakaian minima 2 pasang setahun,tempat tinggal yang asas..xperlu katil tilam bagai
(sy dengar ceramah ustaz) itu dah dikira nafkah...duit yang diberi kpd isteri tu utk beli makan pakai  juga..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 23-6-2019 01:09 PM
Jantan kn x guna. Xkn x tau.

Btw, sape robin?

Manakautau(eh namaku) ex si robin tuh jantan tak guna???? sedangkan kalau kau tanya si deindraff tuh im sure dia akan sebut robin tuh sendirik bukan betul sangat pung perangainya.....kan???








Cabuttttttttttttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 11:59 AM | Show all posts
Saya rasa tt ni seorang yang ceria, berfikiran positif dan bersikap terbuka.  Saya cadangkan tt berbincang dengan orang yang tt rapat dan tt percaya pasal suami tt.  Sementara tt masih muda dan belum ada anak, tt kena fikirkan masa depan tt sebab lelaki kalau ego n malas ni payah sikit.  Saya rasa suami tt malas nak keje lain sebab dia dah selesa dengan keje dia yang dulu, gaji pun banyak, tu yang malas nak cari keje dan mulakan keje baru.  Kalau tt dah berbincang tapi masih tak ada penyelesaiannya, saya rasa tt perlu buat sesuatu.  Mana tahu jodoh tt akan datang lebih baik dari yang ada sekarang tapi kalau tt masih sayang dan nak bagi peluang kedua berpada-padalah.  Saya doakan yang baik2 untuk tt
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
eedoraa replied at 22-6-2019 09:34 AM
Semalam sempat lepas solat jumaat pergi ambil borang mohon penceraian. Ada few documents need to pre ...

Since dia dah cakap mcm tuh. Proceed jer jgn pdg belakang lg. All d best.semoga dipermudahkan semua urusan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 01:44 PM | Show all posts
eedoraa replied at 22-6-2019 09:34 AM
Semalam sempat lepas solat jumaat pergi ambil borang mohon penceraian. Ada few documents need to pre ...

kesian tt, nasib kita serupa. bukan berkira tapi xlarat a-z kita yang tanggung. laki pulak bila nampak kita boleh tanggung semuanya. dia makin selesa. acuh x acuh nak berubah. iolls kawin hampir 3 tahun. dlm tempoh tu laki iolls kerja cuma 10 bulan saja. penat mmg penat. tapi entah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Haku rasa laki ko jenis slow sgt la dlm Bab nie... Haku Ade experience time laki menggangur selama 3 bulan mmg bebetul sabar n byk nangis n mmg mengadu Kat Allah je! Family x tau pun perkara nie
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 03:43 PM | Show all posts
setuju. kalau bab  Menangis tu mmg slalu sgt la.  mula2 dulu cuma ngadu la masa abes solat tu doa banyak2.. tapi lama2 jadi mcm stress sgt, so takot la kan depress bunuh diri ka.  so ambil la keputusan untuk mengadu pada parent  laki,  sebab pada iolls seburuk mana pun kita ni kan, parent kita  ja yang boleh terima pun. kali pertama masa anaknya tanam anggur tu ada la famly dia nasihat gitu2. then kali kedua tu terus diorang hands off.  katanya xnak masuk campur, sebab hal laki bini. parentnya bukan org biasa2 ya. terus iolls rasa diri umpama tempat charity.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
hollahop replied at 13-7-2019 03:43 PM
setuju. kalau bab  Menangis tu mmg slalu sgt la.  mula2 dulu cuma ngadu la masa abes solat tu doa ba ...

Kalau mak bapa mampu
X patut diorg kata gitu
Melainkan tu anak perempyan yg x keja
Ni anak diorg sdiri.x mampu menyara anak org lain, mmg x patut la
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2019 06:22 PM | Show all posts
GigaMom replied at 18-7-2019 05:57 PM
Kalau mak bapa mampu
X patut diorg kata gitu
Melainkan tu anak perempyan yg x keja

itu lah, i kira sekapal juga dgn TT. i almost 3y. husb kerja cuma 10 month.
so sekarang husb dah setahun juga xkerja. i pernah mintak duit dr FIL, duit tu utk lunaskan hutang motor husb i.

then dia bagi. dia kata sekali saja. lepas ni cari jalan sendiri.

then i try lagi sekali. i wassap dia. but, not respond, just a blue thick.
dia minta i carikkan someone yg boleh nasihatkan anak dia.

FIL lebih dr mampu sebenarnya, entah. maybe nak ngajar anak dia cara gittuu...
pahit juga nak telan semua ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080770s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list