CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 32449|Reply: 308

[Jenayah] Update #290- Hilang Sejak Dua Hari Lepas, Pemandu Grab Dilapor Hil

  [Copy link]
Post time 28-5-2019 12:24 AM | Show all posts |Read mode
Edited by MeghanK at 2-6-2019 12:45 PM

tade orang bukak thread pasal ni ke

Seorang pemandu Grab ditemui maut setelah hilang sejak 25 May lalu pada jam 4 pagi.
Kereta mangsa dijumpai dengan kesan darah pada bahagian stereng, kusyen dan sisi pintu bahagian pemandu dipercayai milik mangsa yang ketika itu masih belum dijumpai di Indah Permai, belakang Giant di tapak meletak kenderaan berhampiran bazar.
Kronologi kes kehilangan tersebut dikongsikan rakannya, AzulJailani di Twitter.

25 Mei
“Guys, member aku hilang semalam dan kemungkinan kena rompak sebab kereta Grab dia penuh dengan kesan darah, harapnya tak ada apa yang buruk jadi pada dia bulan Ramadhan ni.”
26 Mei
AzulJailani memuat naik gambar rakannya yang masih belum ditemui dengan harapan mendapat maklumat lanjut daripada orang ramai.

“Mohammad Hanafie Bin Jaafar

Last seen : 4am (25hb May 2019)

Kereta dia dijumpai di kawasan Indah Permai belakang Giant area parking dan tapak bazaar”
27 Mei
“Mayat dijumpai, kemungkinan Hanafie. Pakaian sama dengan kali terakhir dia dijumpai, tapi masih tak pasti sebab nak buat ujian DNA untuk kepastian.”

Sejam kemudian, AzulJailani memaklumkan hasil pengecaman keluarga mangsa.
“Dukacita dimaklumkan, mayat telah disahkan oleh ahli keluarga. Salam takziah kepada keluarga Mohammad Hanafie bin Jaafar, semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan soleh. Al-Fatihah”

Kes ini turut mendapat perhatian Grab Malaysia yang bekerjasama menjalankan penyiasatan dengan pihak berkuasa.
“Terima kasih atas keprihatinan anda berkenaan isu ini. Mohon serahkan kepada kami kerana kes ini sedang dalam penyiasatan pihak Grab dengan  kerjasama pihak berkuasa.”


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-5-2019 12:26 AM | Show all posts
ada gamba kereta mangsa sapa rajin tolong tepek sat
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Asek2 berita kena bunuh ramadhan kan... ramadhan terakhir
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnalilahirojiun...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Harap Grab Malaysia sediakan skim insurans utk driver.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2019 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
haznor replied at 28-5-2019 12:27 AM
Kesiannya. Harap Grab Malaysia sediakan skim insurans utk driver.

baca2 komen dekat pesbuk, kata nya pihak grab tak bagi apa pon kat driver dorang kalau jadi kes macam ni..sapa keje ngan grab boleh sahkan betul ke tak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2019 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 28-5-2019 12:27 AM
Asek2 berita kena bunuh ramadhan kan... ramadhan terakhir

semalam nampak adik mangsa share posting pasal abang nya keluar tak balik2
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:35 AM | Show all posts
MeghanK replied at 28-5-2019 12:29 AM
baca2 komen dekat pesbuk, kata nya pihak grab tak bagi apa pon kat driver dorang kalau jadi kes ma ...

Sebab tu kena implement permit utk grab driver mcm taxi semua tu. Utk insuran  pemandu dan penumpang
Tapi dah ramai pulak menyalak ckp nak beban kan rakyat cari rezeki bagai
Padahal grab negara lain semua kena ada permit

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BreakingBad at 28-5-2019 01:09 AM

Depan indah permai seberang jalan tu kan ada setinggan paling besar.  Kawasan Sepanggar memang banyak setinggan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Thats why stop lah bawak warga asing banyake masuk dalam negara!!!!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
haih porem bongok..nak.tepek gamba tak boleh
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 28-5-2019 12:26 AM
ada gamba kereta mangsa sapa rajin tolong tepek sat

Aku tlg tepek



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sah dah kan. dah meninggal. mayat jumpa kat Tuaran katanya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2019 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanatus replied at 28-5-2019 01:01 AM
Aku tlg tepek

terima kasih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2019 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-5-2019 12:35 AM
Sebab tu kena implement permit utk grab driver mcm taxi semua tu. Utk insuran  pemandu dan penumpa ...

mesia memang..kalau jenis nak buat lesen ke permit ke dorang berat sangat tapi kalau jadi kes2 macam ni dorang salahkan kerajaan dan kampeni balik
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian la mereka nak kerja cari makan...tapi dari aspek keselamatan dah jadi target utk perompak pula. Berapa sen sangat la mugged driver.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2019 01:15 AM | Show all posts
MeghanK replied at 28-5-2019 01:10 AM
mesia memang..kalau jenis nak buat lesen ke permit ke dorang berat sangat tapi kalau jadi kes2 mac ...

pernah jugak dengar grab driver complaint ttg permit n lesen

sooo kesian nak cari rezeki halal sampai hilang nyawa
yg book grab profile lain
yg naik pulak org lain
berisiko utk 2-2 belah pihak
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 01:23 AM | Show all posts
Innalillahiwainnalilahirojiun...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 02:07 AM | Show all posts
aduiiii.. kesiannya. niat dia nak cari rezeki. apelah yg berlaku sebenarnya kan. geram betul lah dengan org perangai mcm setan niyh..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 04:36 AM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun.. kesiannya.. harap2 pelakunya dpt diberkas dan dihukum..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:50 PM GMT+8 , Processed in 0.147307 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list