Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3017
View
155
Reply

DS Najib Razak Keluarkan Lagu Sendiri, Bukan Biashe Biashe!

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-5-2019 10:36 AM | Show all posts |Read mode
Selepas tewas dalam Pilihan Raya Umum (PRU) yang lepas, bekas Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak mengambil inisiatif lain untuk mendekatkan diri dengan anak muda Malaysia. Beliau kini lebih mesra dan tampak muda meskipun dipalit kontroversi yang besar.






Trademark seperti Bukan Biashe Biashe dan Malu Apa Bossku yang dimulakan oleh beliau sendiri menjadi popular dalam kalangan anak muda Malaysia, sehingga ada yang mencetak perkataan itu di baju untuk dijual.





Pada malam 25 Mei yang lepas, bekas Perdana Menteri itu memuat naik sebuah trailer muzik video yang dilakonkan oleh dirinya sendiri. Dengan #MaluApaBossku dan #BukanBiasheBiashe, lagu itu adalah hasil daripada kedua-dua trademark popular itu.





Dengan gaya yang ranggi dan tampak muda, DS Najib Razak menunjukkan isyarat thumbs up di dalam video itu kepada sekumpulan anak muda. Video penuh lagu ini dijangkakan bakal keluar tak lama lagi.


Agaknya mungkin ini cara baru DS Najib Razak untuk merapatkan diri dengan anak muda. Apa komen korang tentang video ini, best ke tidak? -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 10:50 AM | Show all posts
jadi badut sungguh la ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
hyphrigian replied at 26-5-2019 10:50 AM
jadi badut sungguh la ni

biarlah jd badut dr jd menteri stok penipu
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 10:53 AM | Show all posts
dino replied at 26-5-2019 10:52 AM
biarlah jd badut dr jd menteri stok penipu

nanti bila dah kena sumbat dalam sungai buloh
boleh pakai macam ni


Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 10:55 AM | Show all posts
'Biarlah Najib ketawa sebelum masuk penjara'

"Najib kini berdepan dengan banyak kes mahkamah berkait skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Biarlah Najib fokus terhadap kes mahkamah dihadapinya dan bermain dengan media sosial yang menjadi kegemaran terbarunya.

"Lagipun tidak lama lagi Najib akan 'berehat' dengan lama dalam penjara. Biarlah Najib terus ketawa sebelum masuk penjara," katanya dalam kenyataan hari ini.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 11:08 AM | Show all posts
aku yang kehilangan.. dalam diri sendiri..

terkurung dalam bayangan mu....







Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan beshe-beshe...billion-billion ko rembat
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 11:16 AM | Show all posts
Bagi peluang la kat dia, enjoy while he can.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 11:16 AM | Show all posts
bod bod jer...yang lgi bod,ade tukang sapot..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
kelana36 replied at 26-5-2019 11:16 AM
Bagi peluang la kat dia, enjoy while he can.

mcm konpiden die salah kan? haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 12:21 PM | Show all posts
rempit bohsia bohjan ja yang dok song badut ni. low class
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
To win the support of the low iq citizens must get down to their level kekdahnye
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Image consultant dia pun gone with the wind ke.. perlu ke downgrade mcm tu skali...jagalaa kelas bangsawan ko tu skitt.... classy mcm org bangsawan lain..adusssss....
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_chili replied at 26-5-2019 12:55 PM
Image consultant dia pun gone with the wind ke.. perlu ke downgrade mcm tu skali...jagalaa kelas ban ...

masa lge buat lagu abc gst classy tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:01 PM | Show all posts
kasi la heols can
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 26-5-2019 01:00 PM
masa lge buat lagu abc gst classy tak?

Ini former prime minister walaupun dia jatuh dgn cara memalukan...bekas pemimpin negara... lge tu aku xpnah dgr plak...dia kan keturunan bangsawan .... org besar ....
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Punya la kena kutuk macam-macam tiba-tiba terus famous camni. Plot twist gila-gila
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_chili replied at 26-5-2019 01:03 PM
Ini former prime minister walaupun dia jatuh dgn cara memalukan...bekas pemimpin negara... lge tu  ...

die lg baik dr ph yg takde suruh org berguling2 berdemo bagai....

die ade lagu pun org sentap.. bkn die yg cipta pun

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 26-5-2019 11:08 AM
aku yang kehilangan.. dalam diri sendiri..

terkurung dalam bayangan mu....

siot aa..aku ternyanyi pulak baca komen ko. lagu siapa ni hah
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:40 PM | Show all posts
misc replied at 26-5-2019 01:24 PM
siot aa..aku ternyanyi pulak baca komen ko. lagu siapa ni hah

segalanya ku terima..



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106432s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list