Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8788
View
93
Reply

"Siapa Raikan Siapa?"-Sufian Suhaimi Berang Dengan Sikap VIP

[Copy link]

Author: top5complete    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-5-2019 06:12 AM From the mobile phone | Show all posts
biasala bila anak yatim dijadikan alat publisiti, nak buat kerja amal tak payah la nk fefeeling VIP bagai. anak yatim tu yg patut dapat layanan VIP
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada tu siap suruh anak yatim nyanyi pulak kat depan utk hiburkan diorang..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 08:08 AM | Show all posts
opismate ai cite jiran die tiap thn pggil anak yatin berbuka puasa kat rumah die..smbil2 tu jemput jiran sebelah2...opismate ai ni bru pndah..excited la dpt berbuka ngan anak2 yatim..1st time katenye..tp bile dtg berbuka..kesiannya lahai..anak2 yatim tu dah la yg kecik2..ade yg 3-4 thn..tgk2 menu ala kadar asal ade..ns gaul mentega,ayam mcm nugget ke drumnet tp grg hangus luar dlm xmsk..kuih ade la jiran letak 2-3 jenis..kwn ai ckp bg la elok2 skit makan budak2 tu..kesian sgt2..ns lauk nugget hangus je..jiran tu kemain la tmbh la mknn,tmbh la mknn..nak tmbh ape pon katenye,nasik dan nugget tu pon mcm portion utk xsmpi 8-10 org je..anak2 acik tu sume makan kat dapor..xcampur pon ngan tetamu dan anak2 yatim tu..ai tgk gmbr dan dgr cite pon rs sedey sgt2..tau la anak yatim..jgn la bg mknn asal ade je..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Muke dia senyum gitu cam ala2 safiey ilias pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 08:47 AM | Show all posts
sokong baby pian. kita patutnya raikan anak yatim tu. tapi?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:23 AM | Show all posts
abadi84 replied at 23-5-2019 04:19 PM
Cerita sedih satu lg rumah anak yatim...disuruh datang sbb nak kasi table penuh. Vvip mcm biasalah l ...

uiiiiiiiiiiii.....company hanat mana ni? cer reveal...geram pulak aku,
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:49 AM | Show all posts
yes betul ni. dlm gila2 dulu pun pernah dah menempelak golongan ni tp sampai sekarnag masih juga jadi. for me golongan anak yatim ni semua duit ngan makanan memang diorang melimpah ruah dah dapat ...nak2 bulan puasa ni. tapi diorang nak kasih sayang dan perhatian.   
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:38 AM | Show all posts
dah boleh nampak VIP yg baik atau sekadar menunjuk shj.. aku selalu kesian tgk anak2 yatim seolah2 dipergunakan. yg kecil mgkn tak faham tp yg dah besar mesti benci gila nak pergi majlis amal mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:58 AM | Show all posts
Edited by cikatilia at 24-5-2019 11:00 AM

i remember ada 1 majlis
anak yatim nya duduk atas lantai aje
vvip duduk atas kerusi
makanan pon di asingkan
special utk vvip

kesian wei... buat naya kat budak2 ni
alang2 baik dia makan kat sekolah / asrama dia
tentu selesa and bukan di jadi bahan nak tunjuk suci.

ok jumpa link
-> https://tambahcheeze.com/2015/11/26/kisah-benar-penindasan-anak-yatim-di-majlis-makan-malam-vip/
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak yatim dan oku..
Kesian depa
Iols xtau apa perasaan vvip.dok tengok anak anak tu makan reramai
Xde sekelumit simpati kah?
Jangan igt dh ajak makan hotel.boleh lepas tangan je...ingat lah..
Memuliakan anak.yatim tu kan bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:37 AM | Show all posts
iols sokong pian 200%
matlamat konon2 raikan anak yatim

mujur opis iols semua makan hidang
semua makan same menu

cuma ade skali iols x igt majlis buka puasa/raya

vvip ade durian yg lain dapat bau jer
mmg iols menyumpah
bukan nak makan pon
tp kesian kat budak (diorang kalu bau mestilah nak kan)
duk tanya mak pak diorang durian
ko ghase????

penganjur pun xde rasa sensitif langsung
patut kalau x cukup bajet xyah makan durian
vvip tu mampu jer nak beli sendri
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la sedih bacanya ..kesian lahai anak yatim yg kecik2 tu..dahla kena beratur pjg..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf ye trigger anger some forumers...maaflah ai taknak reveals or dm anyone...satu yg ai boleh sebut bknlah majlis dari kementerian or NGO...tp sebuah syarikat korporat. They did this for publicity. Ai pun dtg majlis tu as tetamu jugak. Majlis tu tu dpt coverage berita lagi uolls.. that's why bila ai borak2 dgn member ai yg jd urusetia majlis tu then trkeluarlah cerita tu. Shopping2 tu semua berlakon jer. Mana ada company tu bayar pun. Tu yg kne pulangkan balik. This story is few years back...so nothing to do with menteri PH ye. So that situasi memperalatkan anak yatim ni masih tak berubah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 12:54 PM | Show all posts
penah jugak terbace dulu ade anak yatim dijemput awal.. tunggu sampai baring kat ruang menunggu.. tapi time dah bukak puasa pon masih tak dipanggil.. kesian kelaparan


semuanye nak nama je.. janji vvip ni raikan anak2 yatim.. orang yg dengar pon wahh bagusla dia ni.. padahal belakang tabir patut diludah je
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok lagi cara hidang makanan dalam talam style dulu2. Knp tak letak lauk pauk tu sume atas setiap meja. Vip boleh anak yatim tak bole? Ko sorng je nak selesa?? Kena ubah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:49 PM | Show all posts
Sokong bebi pian
Tu belum pasal lauk, kalau vip msti nak lauk yg sedap2
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:51 PM | Show all posts
komen bebi pian ni aku setujukkk...

yang patut diraikan dipandang sepi.... ala kadar je...

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 03:00 PM | Show all posts
betulllll sgttt..
setujuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul kata baby pian
Esok anak bongsu ada majlis utk meraikan anak yatim tp dia xnak pergi
Alasannya dia kata tahun lps kita kena dtg awal pg tp Raja muda Selangor smp pkl 12 utk bg sumbangan then bergambar dan blk
Tahun ni plk majlis start pkl 2.30 ptg smp berbuka so dia choose utk x pergi
Dia kata takat nk dpt rm100 tu xperlah dia xnak
Mana2 events melibatkan anak2 yatim mmg selalu jd gini, baik utk majlis berbuka/raya mahupun ms nk bg sumbangan
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru lepas jumpa baby pian tadi. Elok je dia melayan budak2 tahfiz lepas berbuka puasa sampai kena kerumun. Iols bukan karat pian tapi yg baik2 kita share sempena romadhonn ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.121395s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list