Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13211
View
152
Reply

"Sibuk Nak Buka Kedai Makan Tapi Servis Macam Sampah!"-Kafe Elfira Loy Dikritik 'Kaw Kaw'

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Harapkan glamor kedai food x sedap... Waste money
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku pun ngamuk. Org lapar nak buka kau makanan x siap
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendunya walaupun bersanding 5 kali mengalahkan perkahwinan alif ba ta
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sandwich d gambar pon nampak pprt..sekadar ayam cincang dgn mayo pastu daun2...patutlah kena gosip singkek..sebab berjabisan duit nk perhidup kedai yang suam2
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
lolipopbiru: cafe artis mana yg lama bertahan?standard la artis buka cafe/restoran rmai yg lingkup awal..lagi lagi kalau poor service,harga mhl apatah lagi tak sed ...

Rubiah Suparman sampai sekarang masih bertahan restoran
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:32 PM | Show all posts
cafe alep terlajak laris pun mahal bebenau... tapi bole la sedap jugakkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lolipopbiru: cafe artis mana yg lama bertahan?standard la artis buka cafe/restoran rmai yg lingkup awal..lagi lagi kalau poor service,harga mhl apatah lagi tak sed ...


Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat org lain uruskan kedai... mcm sheila rusly yg hebat memasak siap ada buku n program masakan paling panas sepanjang ramadan ketuk-ketuk???? Ramadannnnnnnn... Alhamdulillah.. siapakah selebriti yang akan masak dgn sis hari ni? Yang pasti nama nya semakin panas apabila dikatakan suka menayang bahagian2 badan yang tak patut ditayangkan? Uhhhh.. panas..  panas.. anda pasti tak sabar kan? Teruskan bersama dgn sis selepas ini.. ketuk-ketuk?? Ramadannn.. Alhamdulillah kembali selepas ini..

*LAGU - Ketuk-ketuk ramadan rancangan pilihan nombor satuuuu, ketuk-ketuk ramadan bersama maggiii, ketuk-ketuk ramadan bersama Sheila Rusly, hanya di TV satuuuu...

Alhamdulillah. Terima kasih Salam Buskers. Alhamdulillah. Anda masih bersama dengan sis dalam rancangan Ketuk-ketukkkk??? RamadAAAAAANNNN! Waaaaa.. hebat lah orang-orang Senawang. Bersemangat walaupun puasa. Ko gelak-elak kenapa? Ko puasa ke tak? Baiklah seperti yang sis janjikan hari ni artis jemputan sis.... dia memang panas.. sepanas kuali Tefal sis. Syafiq Kyle!! Betul ke sis dgr ko suka rekod video2 x senonoh? Tapi tu video lama ko kan? "Mana sis dengar ni? Haha.." Eh gila ko? Satu malaysia kecoh! "biasalah bila kita semakin dikenali ramai yang dengki.." Betul tu sekarang nama ko tengah popular ramai la yg dengki. Ok sekarang siapa yg nak masak dulu? Ko kena cabut kad ni dulu. GUA! Maknanyaaaa?? ko la kena masak dulu! Kembali selepas ini..

"muzik KKR"..

Kembali lagi.. ketuk-ketuk???? Ramadannn. Alhamdulillah. Hari ni ko nak masak apa? "Saya nak masak Ayam Masam Merah". Ehhhh ko cari apa tu? La nak hidupkan dapur induction cooker ni just on je. Sebelum tu hari ini kita akan masak menggunakan kuali tefal. Kuali ni tak melekat yer. Sbb dia ada titanium coating. Dan yang bagusnya kuali tefal ni dia siap ada petunjuk bila kuali kita dah panas yer. Haa ko tengok tanda dot dot dot tu.. bila tanda tu dh hilang makna nya kita boleh dah tuang minyak. Cantik tak bekas minyak sis. Terima kasih kepada Room Ace. Baiklah penonton kuali kita dah pon panas. Jadi sis nak tanya ko soalan2 panas. Sebelum tu ko kena pilih jujur atau berani? Oh serai tu ko nak masukkan esok ke? Ok. Betul ke orang cakap ko kurus pasal ambik bahan2 terlarang? Ye la dulu badan ko berisi. Skrg dh kurus. Jd ramai yg cakap ko ambik benda tu. "Sebelum tu sis saya masukkan maggi cukup rasa.. mcm mana lagu dia sis? Sis kan duta" Hebat-hebat rasa maggi cukup rasa! Waaaa.. eh soalan sis td ko tak jawab! "Mana ada sis! Saya masih waras lg sis. Belum gila lg saya nak ambik benda2 haram tu. Saya cuma diet dan bersukan.".. Yela sis ada stalk la IG ko. Wahhh kita jd stalker wakk... ko mmg aktif bermain bola.. haaa.. pandai2 je netizen ni tuduh syafiq kyle ambik benda haram. Dia elok la makcik. Makcik senyum2 je dr tadi. Berkenan ke nak buat menantu? Ke nak buat suami? Ok nampaknya ayam syafiq kyle dh nak masak. Kita berehat sebentar kembali lagi selapas ini.. ketuk-ketuk??? Ramadannn.. KETUK-KETUKKKKK?? RAMADANNNN.. Alhamdulillah kembali selepas ini....pon bungkus dah kedainya dulu. Dia share dgn rakan kongsi. Last2 bergaduh siap saman menyaman..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:38 PM | Show all posts
lolipopbiru replied at 23-5-2019 12:10 PM
cafe dia mmg dh lama wujud, tp slalu on off..haritu setahun tutup then ni baru bukak balik lepas d ...

Setahun tutup? Makanya kewujudkan cafe tu bkn 4 tahun lah, kena tolak setahun.
Bkn saja tak pandai siang ikan, kira-kira maths pun tak tepat.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...

Hamboiii siap skrip 1 episod. Sib baik dh ptg. X larat nk gelak kuat2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:48 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...

skrip satu ep terus..hahahha..gigih pulak iolls bace
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:51 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...

HAHHAHA sikit punye pjg lebo iklan KKR kanz
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...

sekadar baca skrip ketuk2 ni pon dah nlh rs bingitnya, rs nk ketuk je kepala sis
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:53 PM | Show all posts
dekmieDandy replied at 23-5-2019 01:04 PM
kafe retis yang baru bukak baca review ok rasanya fattah amin punya je

fattah punya cafe makanan sedap ..bole repeat pegi la senang cite ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan tempah lagi mewah terkenal pooon pernah jadi cmni..  

Kata puasa  tapi ngamok mcm yahudi kene baling batu..

Xtau kot erti puasa mngajar kesabaran, yg dia tau puasa ni utk melantak  menketedarah time bbuka on the spot je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
panjangnya nama kedai..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:21 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...



gigih daku membaca skrip ini satu persatu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:25 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...

ya allah, transkrip penuh gichew.. motip meouls baca dengan intonasi kepochi sis ketuk dar awal sampai akhir. OT sikit, meouls terlayan citer DONUT kat youtube. bosan la sis ketuk buat drama dengan nyawa2 sis. rindu telemovie sengal2 jinggo
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:37 PM | Show all posts
buragazz replied at 23-5-2019 12:22 PM
Area alam damai.. jalan apa.. nanti aku gi skodeng klu sempat...




alahh xtau la chuolss...tp forumer tuh ckp shop lot baru ujng jln utama...jln ape idoklerr bgtu..iolss siap gugellss hokeysss....ekekeke...g skodeng chuolsssss.....


142, Jalan Damai Raya 2, Alam Damai, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
























Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:49 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...

ya ampun ketuk ketuk ramadhan sgt!

tp bg iols,kalau mmpu bthn dlm 5thun tu kira ok la tu..lps tu kalau nk bungkus pn bungkus lah.

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 02:52 PM | Show all posts
limau_lemon replied at 23-5-2019 01:53 PM
fattah punya cafe makanan sedap ..bole repeat pegi la senang cite ..

nasi goreng ayam kunyit dan nasi lemak sotong sambal ibu sedap
lagi satu sandwich godivva tu best seller..tp skrg xthu ada lagi ke tak..sbb ms femes tu zmn zmn surihati mr.pilot tgh tyg..slalu sold out.
but,as usual la cafe artis mhl sikit la dr cafe biasa kan..



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097784s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list