Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14662
View
152
Reply

"Sibuk Nak Buka Kedai Makan Tapi Servis Macam Sampah!"-Kafe Elfira Loy Dikritik 'Kaw Kaw'

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2019 11:44 AM | Show all posts |Read mode
Sebelum ni kedai makan Nabila Huda diritik disebabkan servisnya yang didakwa kurang memuaskan hati.


Kali ini kafe milik Elfira Loy, Love Me Seven Days pula yang jadi sasaran.


  



Seorang pengguna Twitter ada berkongsi pengalaman buruknya berurusan dengannya.


Katanya dia ada membuat tempahan, dah siap bayar deposit pun.





Dahlah tak balas mesej, bila datang ke kafe boleh pula kata tempahan yang dibuat missed.


Pekerja kafe siap kata yang dia buat tempahan dengan nombor yang salah.


Foto: IG Elfira Loy


Nasib ada simpan bukti perbualan katanya. Tak berhenti di situ, tempah jam 6 lepas maghrib baru makanan siap.


Siapa tak marah?


  



"Orang lain buka kedai makan, kau pun nak buka. Tapi nak manage tak reti langsung. Shame on you LOVE ME SEVEN DAYS. And you too Elfira Loy!"


Marah betul nampak gayanya. Harap lepas ni Elfira dapat perbaiki sistem dan kualiti servisnya ya? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:48 AM | Show all posts
Laa bukak kedai makan ker.. siang ikan pun suruh laki..  nak bukak kdai makan..!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:50 AM | Show all posts
Cafe dia ni kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:05 PM | Show all posts
woww da bertahan 4 tahun tuh...
hebat gak..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:07 PM | Show all posts
3 thn lepas time mula2 bukak kafe ni,ai pon pergi la ngan kwn ai..order udang buttermilk x silap..kesimpulannye time tu x sedap lgsg..deco je lawa..udang saiz xxxxs 3 ekor..terkulat2 makan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:10 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 23-5-2019 12:05 PM
woww da bertahan 4 tahun tuh...
hebat gak..

cafe dia mmg dh lama wujud, tp slalu on off..haritu setahun tutup then ni baru bukak balik lepas dia kahwin

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:11 PM | Show all posts
cafe artis mana yg lama bertahan?standard la artis buka cafe/restoran rmai yg lingkup awal..lagi lagi kalau poor service,harga mhl apatah lagi tak sedap..kalau dpt bthn dlm 5 tahun tu kira daebak juga la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:12 PM | Show all posts
lolipopbiru replied at 23-5-2019 12:10 PM
cafe dia mmg dh lama wujud, tp slalu on off..haritu setahun tutup then ni baru bukak balik lepas d ...

wow... setahun tutup tu...
hebat ler sbb still leh bayar duit sewa kedai tu kan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:13 PM | Show all posts
mesti harga Yahudi..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:16 PM | Show all posts
kedai retis-retis tak pandai masak ni tak payah la pergi..
dah tentu ko akan makan sambil merungut dalam hati
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:17 PM | Show all posts

Setahun ttup tuh sebb renovate restoran br chuolsss...hat lame ttup...bukk br area restoran lama gak area dkt area alam damai cheras...ade sorg forumer tuh dok area restoran el neh yg bgtu...mknn mmg xsdap...deco mmg cantekkk...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:17 PM | Show all posts
buragazz replied at 23-5-2019 11:48 AM
Laa bukak kedai makan ker.. siang ikan pun suruh laki..  nak bukak kdai makan..!!

kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Bab makan jangan bawak main. Harapnya dapat ganti rugi walau sikit
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:22 PM | Show all posts
anishmn replied at 23-5-2019 12:17 PM
Setahun ttup tuh sebb renovate restoran br chuolsss...hat lame ttup...bukk br area restoran lama g ...

Area alam damai.. jalan apa.. nanti aku gi skodeng klu sempat...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:27 PM | Show all posts
kalau dah guna nama artis memang mahal la..

kalau mahal sedap okay la jugak..klu mahal hampeh mmg xberbaloi la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:53 PM | Show all posts
Bukan haritu katanya kedai sheols lingkup.
Masatu sheols bankrap kan.
Lepas kahwin, buka balik.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:54 PM | Show all posts
lolipopbiru replied at 23-5-2019 12:11 PM
cafe artis mana yg lama bertahan?standard la artis buka cafe/restoran rmai yg lingkup awal..lagi lag ...

biasa la harga service ikot  femesnya artis tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:55 PM | Show all posts
rasa yg boleh makan cuma romah makan alif terlajak laris tu je.

cafe retis lain mmg hancur. unless sis bukak cafe, mungkin boleh try. sebab dia gang yatiekitchen
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:04 PM | Show all posts
kafe retis yang baru bukak baca review ok rasanya fattah amin punya je
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ini kan suka dok perli perli orang dengan captions yang irritating. Sekali kena das bertubi-tubi netizen lahar dia dengan kata kata pedas. Ambik kau, elbulu! Pregnant itu keep quiet jelah layan suami.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115886s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list