Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14558
View
152
Reply

"Sibuk Nak Buka Kedai Makan Tapi Servis Macam Sampah!"-Kafe Elfira Loy Dikritik 'Kaw Kaw'

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2019 09:55 AM | Show all posts
rotijohanz replied at 24-5-2019 12:57 PM
Motip uols dk up cafe fatah kt sni dh knpe?sian cafe el.hahha.tp betoi ke tidok sdp cafe si fatah tu ...

kedai fattah tu adik dia yg uruskan... mcm famili busines la...
tu yg boleh bertahan kot..
mak, ayah dia pun kadang2 ada kat sana..
fattah lak rajin singgah cafe...
malam kadang2 ada jer muka fattah...

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:09 AM | Show all posts
nuryakmal replied at 23-5-2019 12:55 PM
rasa yg boleh makan cuma romah makan alif terlajak laris tu je.

cafe retis lain mmg hancur. unle ...

sedap ke romah makan terlajak laris tu u? dah lama teringin nak cuba belum kesampaian lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:14 AM | Show all posts
laksmanabentan replied at 27-5-2019 09:55 AM
kedai fattah tu adik dia yg uruskan... mcm famili busines la...
tu yg boleh bertahan kot..
mak,  ...

oh adek dia yg mana stu sistur?bkn adek2 dia still study lgi kerr?sempat pulak urus cafe.

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:28 AM | Show all posts
rotijohanz replied at 27-5-2019 10:14 AM
oh adek dia yg mana stu sistur?bkn adek2 dia still study lgi kerr?sempat pulak urus cafe.

iollss tak tahu berapa adik beradik fattah ni..
tapi ada satu lelaki, pakai kaca mata dan kurus sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:34 AM | Show all posts
caf el ni dkt my house, across the street of the caf, umah si El ni dkt dgn guard hse. tak penah mkn kat caf dia tp penah take away coffee. ok la coffee taste reasonable but very pricey, kecik coet je cup tp harga stabak
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 12:47 PM | Show all posts
blaja management dik..insyaALLAH bole pi tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 01:16 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...

Uols mmg Ratu la.. seolah2 tgk satu episod penuh KKR

perasan jugak..skg ni SR siap menari2 lagi lebih2 lak dlm KKR. peh tu tanya soalan yg mcm nk perli2 artis jemputan. cth : Andi Bernadee - tanya Andi, pergi sekolah naik bot ke (mentang-mentang Andi org Sabah). kat youtube byk comments yg kutuk SR gak.

off topic lak.. berbalik psl EL ni, aku rasa dia ni rasa2 cam ala2 enterpreneur wannabe la.. deal ngan bisnes itu ini.. tapi tahap manage je la konon. part quality tk terjaga sbb sume harapkan pekerja. lack of responsibility..last2 tak ke mana.

anyway, masih berhuntong..rezeki kawen org kaya
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 01:19 PM | Show all posts
kawan iuols penah pegi kenduri doa selamat time nak bukak cafe dia... dia invite 3 org bertuah ,followers dia dekat ig. boleh bawak partner seorang.. kwn iuols cakap masa pegi rasa awkward habis. cik kak ni, salam2, suruh makan je.. lepas tu terus pegi ke kwn retis n kwn rapat dia...

tak sudah, rasa mcm org asing.. makan2, terus mintak diri nak balik..  
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 01:25 PM | Show all posts
kwn iouls penah pegi kenduri doa selamat utk pembukaan cafe cik kak ni..
kwn iuols ni fan dia. satu hari dpt invite dri elfira ke majlis doa selamat.,  tak silap dia invite org random through org yg folow ig dia. So boleh bawak partner.

dia cakap awkward habis bila pegi sana. dah tentu kat sana kawan rapat n kwn retis dia je ramai. majlis ni pun lebih kpd panggil kenalan-kenalan. cuma yg jd awkward. sbb fans berapa kerat je yg dtg. dah tu elfira ni salam, jemput makan je. dah tu tinggal diorang kat situ, dia pegi melayan kwn rapat n geng retis dia,,

sbb rasa segan tidak mendapat beberapa layanan.. kwn iuols nak mintak diri cepat2.. syegannn.. rasa mcm krik krik.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 03:27 PM | Show all posts
retis pya kdi mkn semua hauk
x kekal lama
servis ke laut
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 04:02 PM | Show all posts
ada tak cafe retis yang dah masuk JJCM?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 04:25 PM | Show all posts
anishmn replied at 23-5-2019 02:37 PM
alahh xtau la chuolss...tp forumer tuh ckp shop lot baru ujng jln utama...jln ape idoklerr b ...

deko saja dah makan space..
makanan mahal, pelanggan kurang..
mcmana nak untung?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 29-5-2019 04:25 PM
deko saja dah makan space..
makanan mahal, pelanggan kurang..
mcmana nak untung?

Maybe nk tunjuk dia serba boleh? Pandai berlakon, hosting, jd duta, boleh bg talk, businesswoman. Semua dia sapu.
Btw, dia sebelum ni ada dkt majlis (kot?) pasal hartanah. Dia bg talk ke kat situ? I is curious.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai fattah tu i suke mkn.. Sedap dia punye sandwich tu..portion besar utk i.. Yg nasik2 lom penah try lagi.. Teringin nk rase nasik lemak nmpk mcm menarik.. Harga pulak standard cafe retis... Hahha.. Sekian review ikhlas dr sy...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 02:52 PM | Show all posts
kookiechip replied at 29-5-2019 05:08 PM
Maybe nk tunjuk dia serba boleh? Pandai berlakon, hosting, jd duta, boleh bg talk, businesswoman.  ...

u join ker majlis tu? sedangkan instapemes pun buleh bagi review produk..konfiden tu penting
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 03:13 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 23-5-2019 01:34 PM
Ramai artis yg buka kedai makan end up lingkup.  Satu sebab x jaga kualiti pastu just harap kat  ...

gigih meols baca dlm hati dengan nada ala2 SR hebat uolsssss
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 30-5-2019 02:52 PM
u join ker majlis tu? sedangkan instapemes pun buleh bagi review produk..konfiden tu penting
...

Eww.. memang tak lah I nk pergi. Dia berlakon so-so, business pun tak gempak sangat, setakat pandai bercakap je.. I tak confident dgn orang pandai bercakap ni. Lagi2 orang yg takde qualification. Rasa mcm diorang sembang kosong jahh..

Anyway, dkt igs dia ada post cafe dia full house.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 03:40 PM | Show all posts
kookiechip replied at 30-5-2019 03:29 PM
Eww.. memang tak lah I nk pergi. Dia berlakon so-so, business pun tak gempak sangat, setakat panda ...

ckup ke meja kalo time full house..
customer makan kt mana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 30-5-2019 03:40 PM
ckup ke meja kalo time full house..
customer makan kt mana?

Tak tahu lah. Tp yg pasti mesti nk tutup mulut orang2 yg kutuk cafe dia. Pasal makanan tak sedap & service teruk tu. try check igs dia. Ada lagi kot.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 10:13 AM | Show all posts
Nak bukak cafe ni kena banyak berkorban..selalu turun padang tengok n rs  apa yang xkena..kena sentiasa upgrade kalau ada kelemahan..kalau biar je org yang jalankan mmg ssh la jdnye..rsnye restoran fattah tu family die selalu ada kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092945s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list