Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8272
View
124
Reply

Bersekedudukan Dengan Teman Lelaki, Mengaku Dah Kahwin. Instafamous Kena 'Cop' Anak Derhaka

[Copy link]

Author: bawangkecik    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Berubah la dik.. Mati tu sangat dekat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mayong replied at 23-5-2019 03:34 PM
memang ada mak perangai camni.

x jadi kat kita x payah nk komen lebih2.

Betul..
Aku antara org yg pernah mengalaminya..
Since arwah ayah aku meninggal, aku ni mcm anak tiri bg mak aku. Dia tolak mentah2 bf aku (skg suami) then dia nk jdohkan aku dgn kawan dia, lelaki umur 50an. Bila aku berkeras nk teruskn dgn laki aku, mula lah mcm sumpahan, hinaan. Mak aku lawo time tu, betukar2 lelaki.. aku nasihatkan, end up mak aku bermusuh ketat dgn aku. Smpi 1 tahap, mak aku bwk blk lelaki dlm rumah then mak aku halau aku sbb x suka aku bangkang dia.. Mcm dlm drama kan? Tp itulah realiti. Mak aku bg izin kawin kt aku tp siap pakej amaran kt laki aku.. antara yg terkesan kt laki aku bila mak aku ckp. Once laki aku dh amik aku, sakit or ssh hidup aku jgn babitkan mak aku.. gila lah kalau aku ckp aku smpi rasa mcm nk bunuh diri.. tp syukur, semua ketentuan Allah.. 8 thn aku dh kawen dan konflik dgn mak aku walau dh 10 thn berlalu aku msih x baik dgn dia.. aku je hegeh2 blk time raya dgn laki n anak aku.. walau dia x suka, aku set dlm otak. Aku blk bkn sbb dia, tp sbb nk lawat kubur arwah ayah aku.. sbb adik2 aku.. sbb anak2 buah aku... mak aku? Msh dlm fasa melawo2 walau umor dekat 60..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:34 PM | Show all posts
tumpang tanye...dia ni fames pasal ape..yg jdi instafames tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hidup bersekedudukan tak sama dgn hidup berumah tangga.
kutuk la cmna mak tu walau pun mak tu buruk perangai skali pun takkan kita rasa bila kita dh jadi mak nanti.

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam macam
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:00 AM | Show all posts
honeythebee replied at 27-5-2019 03:55 PM
Betul..
Aku antara org yg pernah mengalaminya..
Since arwah ayah aku meninggal, aku ni mcm anak  ...

wah.. sis.. mmg pun ada mak mcm ni.. bertabahlah.. mmg orang boleh beranak tapi belum tentu boleh jadi mak
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:12 AM | Show all posts
walau buruk mcm mna pun tu ttp mak kita
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:34 AM | Show all posts
kalo dah kawen, mesti la dia buh gambar kawen sbg DP...
dh nama pun istapemes...seme mender nak tayang
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 07:06 AM | Show all posts
Sapa yg bagi gelaran instafemes kat depa2 ni? Apa yg femes?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 08:55 AM | Show all posts
waktu bercinta semuanya indah. taik gigi pon rasa cokelat....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 09:14 AM | Show all posts
MadameOnion replied at 24-5-2019 07:53 AM
ha'ah kan sis..i teringat teori org2 lama kalau sesuatu berlaku tu selalunya akan dicukupkan dgn 3 ...

walaupon macam kebetulan tapi dalam masa 2 bulan ni 3 orang ahli keluarga terdekat i meninggal. sampai rasa xde mood nak beraya tahun ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Muda lagi.. Dah tua nnt baru tau erti pnyesalan
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 11:17 AM | Show all posts
Jap g jantan tu tinggal kau
Balik balik kat mak kau tu
Mcm cerita cari aku di syurga
Si lisa aka janna nick tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 06:51 PM | Show all posts
kat KL ke slangor kalo high end condo mmg JAIS tak boleh nk access pun.
lagipun lau tgk iklan bilik sewa condo-condo je ade couple..duduk serumah dgn couple lain..
ade tu siap kalis bilik depan non muslim.. bilik lagi satu ade je couple melayu duduk..

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hijrah dik oiii..masih smpt ni...berlagak tu x bw ko kemana pun..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 29-5-2019 07:06 AM
Sapa yg bagi gelaran instafemes kat depa2 ni? Apa yg femes?

Followers byk kot. Sbb tu panggil instafemes
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Cemana dia (dan juga ramai yg lain) boleh jd instafamous? Rupa sendu, content dalam IG haprak, belajar pun bodoh. Nothing to be admired. Followers la yang bebal gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 01:09 PM | Show all posts
me as mak yg ada anak perempuan, if berada kat tempat mak bdk ni mmg akan buat benda yg sama. maybe dia pukul untuk bg anak sedar tp too late sbb dah jadi buluh. susah nak lentur. mak mana nak biar anak hidup susah sedangkan sebelum ni ditatang bagai minyak yg penuh. bila anak dah rebel, dia akan manipulate yg dipukul tu sbg didera. bila mak dah ckp anak derhaka itu maksudnya dia dah give up. hanya berserah pada Allah. semoga aunty kuat yerr
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 01:12 PM | Show all posts
lagi satu, budak dua org ni kalau ya pun dah 'bernikah', jgn la terlebih show off pda nya. menyampah pulak akak tengok. org lain yg betul2 bernikah pun reti malu dik. semoga kita dijauhkan  
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunjuk kad kawen kat ig?kenapa tak tunjuk surat nikah je..kad kawen print sendiri kt rumah pun boleh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095917s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list