Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13266
View
137
Reply

Bersekedudukan Dengan Teman Lelaki, Mengaku Dah Kahwin. Instafamous Kena 'Cop' Anak Derhaka

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-5-2019 09:35 AM | Show all posts |Read mode




Menjadi insan yang popular di media sosial seperti instagram bukanlah perkara yang mudah. Setiap gerak - geri dan perbuatan instafamous ini pasti menjadi ikutan dan inspirasi kepada netizen di luar sana. Sama juga kalau insan insan terpilih tersebut membuat kesalahan atau tersilap langkah, pasti akan menjadi cemuhan dan tular di media sosial.


Semalam kecoh di Twitter apabila seorang individu mendakwa seorang instafamous telah menipu bahawa dirinya telah berkahwin tetapi sebenarnya selama ini hanyalah bersekedudukan dengan teman lelaki beliau. Menurut individu tersebut, @esyaatiqahh yang mempunyai pengikut hampir 100 ribu di instagram , pengakuan bahawa Esya tidak pernah berkahwin datang sendiri daripada ibu instafamous tersebut.


  








Pembongkaran sisi gelap instafamous tersebut juga telah disokong oleh seorang pengguna twitter yang lain. Punca utama pendedahan ini dilakukan kerana netizen prihatin dan merasa kasihan terhadap ibu instafamous yang merayu supaya anaknya pulang dan kembali ke pangkuan keluarga. Selain itu, mereka juga ingin mendedahkan mengenai pemalsuan perkahwinan dan untuk menghalang supaya kemungkaran daripada terus berlaku.





Anak derhaka?

Rupanya terdapat kisah lain pula telah diceritakan oleh empunya tuan badan sendiri. Menurut Esya, dia sebenarnya telah berkahwin dan telah memuat naik kad kahwinnya di instagram. Mengenai isu dengan ibunya, dia mendakwa telah didera secara emosi dan fizikal kerana ibu kandungya tidak dapat menerima teman lelaki beliau yang miskin pada ketika itu. Menurutnya lagi, kes telah pun sampai ke pengetahuan polis tapi tiada tindakan kerana dia kesiankan ibunya kerana jika Esya membuat laporan, ibunya terpaksa dipenjarakan.










Macam - macam hal..


Netizen yang mengikuti kisah ini ternyata terkejut mengenai pendedahan bahawa instafamous ini sebenarnya belum berkahwin. Rata-rata memberi komen mengenai tindakan undang-undang wajar dilakukan jika perkara ini benar-benar terjadi.






Laki bini pun tak sweet macam ni





Seram betul kalau beginilah realiti remaja kita pada masa kini. Melentur buluh biarlah daripada rebungnya, renung-renungkan dan selamat beramal. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Pggil mak sendiri kau??
Agungkan bf lebih dr family sendiri.. hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa bercinta segalanya indah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:17 AM | Show all posts
takpe la sis ko just sonok sonok

kawin tak kawin belakang kira

esok esok  bila ko dah tua jangan merempan tau
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada juga mak mcm ni. Sendiri lalui baru tau. Takpayah masuk campur hal keluarga org. Lebih baik jaga famili sendiri. Jgn perangai keturunan ni berulang kat famili sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Jap bertudung jap free hair..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:24 AM | Show all posts
ada sebab mak ko halang ko kawen dengan jantan tu...  tengok sekarang apa jadi?

dia ni ke yang kembar tipu result tu?  ke oranglain?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:34 AM | Show all posts
why nak tipu kata dah kawin?

selalu org menipu dah kawin tapi kata tak kawin

baru up saham
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:42 AM | Show all posts
apa yang buatkan dia jadi instafamous?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:48 AM | Show all posts
jangan keluar berita kena kelar dah la ye dik.. hmm..kejam sgt ke aku ckp gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RatuDunia94 at 23-5-2019 10:52 AM

Selalunya kan apa2 tindakan masa kita muda kita rasa dh betul.. tp bila kita dh meningkat dewasa kita akan fikir balik apa yg kita buat tu sebenarnya x betul dan byk lg cara utk selesaikan masalah. Mostly umur2 muda mcm tu lbh kpd mengikut emosi n nafsu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 10:56 AM | Show all posts
serammnya
kalau mak sendiri pun da ckp x tahu nk doa yg baik2 dah
bulan2 posa bawak2 la insaf
seronok@enjoy tu  x sampai ke mana pun
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:08 AM | Show all posts
teringat tazkirah mlm jumaat oasis sempena hari ibu

setazah tu ckp jgn sesekali melwn ibu

doa seorg ibu tiada hijab terus makbul

jg main2
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:17 AM | Show all posts
dia ni femes sebb apa ek???
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunjuk jelah kad or sijil nikah.....
Duk tulis panjang lebar pasal mak ko...proof dah kawen X de Pon...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:34 AM | Show all posts
eyansss replied at 23-5-2019 10:24 AM
ada sebab mak ko halang ko kawen dengan jantan tu...  tengok sekarang apa jadi?

dia ni ke yang ke ...

yang kembar 7G SPM tu ker?kl yg tu bukan la..ni org lain...yg kembar tu skrg pe citer..hari tu ade tgk salah sorang duk live fb main pabji & mobail lejen.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 23-5-2019 10:24 AM
ada sebab mak ko halang ko kawen dengan jantan tu...  tengok sekarang apa jadi?

dia ni ke yang ke ...

Explain itu explain ini tapi mana gambar nikah nye. Bergesel berkiss2 boleh show off tak kn gmbr nikah sekeping pun tak amik ye dop.
Tnjuk gmbr tu, senyap la smua org. Ni gigih buat essay pnjang2 nk nmpk dia betul.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:46 AM | Show all posts
TalibanRock replied at 23-5-2019 11:34 AM
yang kembar 7G SPM tu ker?kl yg tu bukan la..ni org lain...yg kembar tu skrg pe citer..hari tu ade ...

lain eh...  hahaha...  aku ni dok pukul rata semua...  sebab banyak sangat instafamous yang tak meninggalkan kesan dan impact sampai aku rasa semua sama...

budak ni kalau betul la cerita dia, sila tunjuk bukti...  yang paling utama, bukti sijil nikah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ahlisihircute replied at 23-5-2019 11:30 AM
Tunjuk jelah kad or sijil nikah.....
Duk tulis panjang lebar pasal mak ko...proof dah kawen X de Po ...

Dia tnjuk sijil nikah konon nye, kantoi tu sijil bende lain. Cerai ke ape nth
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:48 AM | Show all posts
tagas replied at 23-5-2019 11:08 AM
teringat tazkirah mlm jumaat oasis sempena hari ibu

setazah tu ckp jgn sesekali melwn ibu

dia lupa apa jadi kat exbf datin eina tu...  lupa dah nama dia...  terus melingkup career...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120449s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list