Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8879
View
130
Reply

[Tempatan] coway rasis gila bab : kita boikot

[Copy link]

Author: sitikur       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2019 09:24 PM | Show all posts |Read mode


tak guna coway pun korang tak mati la weiiiiiii

kalau MELAYU satu hati boikot, tutup kedai gulung tikar bungkus tepi la coway ni


Coway racist gila! orang melayu digesa boikot beramai-ramai



Coway bukanlah calang-calang industri ia telah lama bertapak di Malaysia sebelum ini syarikat ini tidak menunjukkan rasis namun sejak akhir-akhir ini mula menunjukkan rasisnya

boleh dikatakan pelanggan paling ramai menggunakan coway adalah berbangsa melayu dan orang melayu juga yang support mereka

tetapi terbaru tular Coway ini mencari pekerja yangboleh bercakap cina perkara ini di dedahkan oleh Zual Ishmael









ANTARA KOMEN NETIZEN

Vader Nalzda Bongkar lagi syarikat yg guna tema perkauman ni tak leh biarkan dia ingat apa org melayu ni mundur,pencacai kita adalah bangsa yg sentiasa menjunjung kebenaran dan maruah

Aiman Syafiq Norrizan alah brader2 makcik2 dalam ni sembang je nk boikot..tp smpai taun depan pn dok guna jugak..sembanggg bolehh

Fishah Renor Syarat nk bahasa cina ni menjadi2 sejak ph dap dok kat putrajaya. Dulu syarat tak masuk akal ni biasanya iklan kat penang saja. Sekarang dah berjangkit kat kl. Kiasu bemaharajalela. Jgn salah pangkah lg

Jentera Pejuang Sama lah.. Sy semalam baru cancel. Sy ckp nak pakai product dari arab.

Syaffieq Shakri Sejak PH berkuasa baru nampak beraninya requirement language ni diorg kenakan. Ni yg nmpak..sebenarnya dlm diam pon diorg memang diskriminasi nk bg kerja kat bangsa melayu. Pangil interview ckup syarat Cume kali ni je nmpk terang dan berani iklan mcm tu. Kalau xnk pekerja berbahasa melayu boleh la try jual coway kt China. Senang skit. Hahaha

Azhar Ai Boikot je product lahirkan pekerja RASIC BANGSAT.

Den Ainuddin Byk lagi company buat syarat cmtu .. executive ke atas. Must posses mandarin/chinese speaking.. nak wat cmne.. kat Malaysia cina mmg kebykkan jadi bos melayu yg berjaya kurg dalam mmperuntukkan peluang pekerjaan



Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dahtu sapa suruh hadap sgt benda alah ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
drpd korang byr bulan2 coway cuckoo ni sume, baik korang gi beli water filter (ada panas sejuk suam) kat GM Klang..RM 800++ je..sama jah fungsinya
takyah bayar stp bulan bagai
kalo nk servis, tokey kedai tu bleh dtg servis
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-5-2019 11:38 PM
drpd korang byr bulan2 coway cuckoo ni sume, baik korang gi beli water filter (ada panas sejuk suam) ...


Ini yg pakai tong besar letak kat luar rumah tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
xtahumenahu replied at 22-5-2019 11:41 PM
Ini yg pakai ting besar letak kat luar rumah tu ke?

ada gak yg hat besar kat luar rumah tu
and ada yg dlm rumah kt dapur
kat GM klang sana tu ada mcm2 jenis sis
yg kecik besar dlm umah luar umah portable fixed sume ada
haaa aku dh mcm duta GM Klang ni ha
siap promot lagi
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:54 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-5-2019 11:38 PM
drpd korang byr bulan2 coway cuckoo ni sume, baik korang gi beli water filter (ada panas sejuk suam) ...

kalau bayar bulan2 baru la nampak high class sis walaupun kereta H 5 bulan tak bayar gittew...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-5-2019 11:42 PM
ada gak yg hat besar kat luar rumah tu
and ada yg dlm rumah kt dapur
kat GM klang sana tu ada mc ...

Ahahhaa..tq chuols..GM mmg memacam ada
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Sanggup ye manusia2 ni bayar berpuluh dan ratus tiap bulan ke coway ni. Ada kenalan yang kena ctos sebab tak bayar hutang coway. Beli je filter panasonic. Aku pakai dah bertahun ok je. Filter tukar setahun atau 6 bulan sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Byr bulan2 dh tu kena upgrade model lg br sbb dh tak der sparepart konon, mudah kan.. Nampak murah dh bulan2 berapa je. Wal hal papa membayar. Ilmu tiada tp terpengaruh dengan emosi(iklan) Walhal basic water filter dah cukup, tp nk mudah ada panas sejuk.. Dah ada panas memanjang tu, kena consider bil letrik lg.. Berapa budget water filter depa sebulan nie.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dari azali lagi dah boikot Coway Cuckoo semua tuh for its redundancy. Btw arini menjaja kat mana Laba?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Produk yg tak jelas pekdahnya, Korya ni dari dulu kuat  nipu, bermula dgn water filter manual yg ada batu bagai dlm air dulu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Staf sirim ada cite water filter meletup kat pejabat sirim. Dia tak nak bagi tau jenama apa. Bos water filter nak ganti bagi free kat sirim tapi diorang tak nak
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pakai penapis kat paip utama kat luar macam tangki oksigen tu... pastu kat paip dapur 1 lg penapis biasa... bulan2 tak yah kluar duit bayar penapis coway ke cuckoo ke apa.... jimat duit...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 07:10 AM | Show all posts
mereka sudah lama rasis bukan setakat coway shj....baru sedar???...bodoh bah org melayu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu anak kecil main api

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:29 AM | Show all posts
Spesies pprt saja yang kata takkan berhasil kalau boikot. Bila lah cina kaum pemalas bengap nak terima hakikat. Setakat kerja dengan boss korea tapi berlagak macam bapak dia punya kampeni
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:37 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-5-2019 11:38 PM
drpd korang byr bulan2 coway cuckoo ni sume, baik korang gi beli water filter (ada panas sejuk suam) ...

iols setuju sgt, jenama lain pon ada mcm blondal...xpyh amik pakej mengarut tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:41 AM | Show all posts
xtahumenahu replied at 22-5-2019 11:58 PM
Ahahhaa..tq chuols..GM mmg memacam ada

tak sanggup weh time gini jem parking penuh org dalam tu mcm sardin sumbatnya dkt je umah ngan GM..mcm2 ada situ
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:43 AM | Show all posts
nk tengok getek muka org minum air coway bersinar bak rembulan ke..
aku minum air RO je..murah dan mudah..sejuk nak kalu aku sejukkan gelas pastu isi air tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 08:45 AM | Show all posts
takde ke produk yg mcm2 ni yg totally 100% bumiputra...
ke org kita tak minat nk invest bisnes cmni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092229s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list