JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3636
View
101
Reply

[Tempatan] boikot param

[Copy link]

Author: sitikur    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2019 12:14 AM | Show all posts |Read mode


perrrgg, apa kata melayu ph???

masih tak sedar diri ke??




ABCD
3 hrs

Kalau ada masa, pergi baca Sin Chew Daily. Tengok komen rasis di sana. Admin saja baca satu post berkaitan makanan di jual di pasar malam. Tengok komen yang diterjemahkan Facebook. Sedih sangat.

Mereka kata makanan kita tak sihat, kotor, harga mahal, selalu jadi traffic jam. Ada juga antara mereka kata takkan bagi duit dah kepada Melayu. Mereka kata harga peniaga Melayu caj berbeza antara Melayu dan mereka.

Tapi yang admin hairan,Melayu masih nak support bisnes mereka? Nak bagi duit pada mereka? Ramai juga mereka yang penipu, diskriminasi harga dll. Buka mata. Mereka kalau tak dapat support dari kita pun, tak boleh survive.

Kita kalau nak komen pasal makanan mereka, banyak benda boleh komen. Dari segi perangai suka block kereta orang tanpa notis semata mata nak pergi makan, kebersihan dll. Tapi kita pilih tak menyibuk dalam urusan bangsa lain. Tapi mereka? Sekecil kecil isu makanan pun mereka nak masuk campur. Nak kritik macam mereka saja yang terbaik dari segala segi.

Komen rasis di pihak mereka sentiasa ada. Tak pernah henti. Tetapi kita selalu disalahkan konon bila Melayu Islam bersatu, kita rasis.
Play victim. Ini game mereka. Kita saja yang tak tahu dan bersangka baik. Berwaspada dengan mereka.

Support bisnes sesama kita dulu.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 12:17 AM | Show all posts
campur dorang sembahyang








Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 12:21 AM | Show all posts


cehh, beli dgn melayu tak mau

makan nasi haq orang tuk buka puasa, mau lakkk.


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
sudah sudah la tu mainkan isu perkauman
tak ke mana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 12:26 AM | Show all posts
Knights replied at 22-5-2019 12:21 AM
sudah sudah la tu mainkan isu perkauman
tak ke mana

tu la kan??

sampai param org niaga kuih pun dorang nak main perkauman

gilak siak


Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Knights replied at 22-5-2019 12:21 AM
sudah sudah la tu mainkan isu perkauman
tak ke mana

Buta lagi ke kau ni. Y komen anti melayu tu semua cine kt fb tu tau
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 12:34 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 22-5-2019 12:29 AM
Buta lagi ke kau ni. Y komen anti melayu tu semua cine kt fb tu tau

lemah sangat ke melayu ni sampai kena cakap camtu pun nak terasa?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 12:34 AM | Show all posts
sitikur replied at 22-5-2019 12:26 AM
tu la kan??

sampai param org niaga kuih pun dorang nak main perkauman

ala

kalau cina pergi beli dekat param pun
korang juga yang bising

tak hormat orang puasa la, menyibuk nak beli dekat bazar walhal tak puasa la, tak tutup aurat la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 12:41 AM | Show all posts
Knights replied at 22-5-2019 12:34 AM
ala

kalau cina pergi beli dekat param pun

defend cai, jilat sampai licin tuan2 kau tu

dah kerja kau cover tuan2 kau




Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Knights replied at 22-5-2019 12:34 AM
lemah sangat ke melayu ni sampai kena cakap camtu pun nak terasa?

Bile org lain kutuk bangsa kau sndiri, dan kau xrasa apa2...bmkna kau xde jati diri dan elok lah pergi meninggal

Membaca bole buat kau jd cerdik, dari lembu cucuk hidung
20190522_004032.png

https://www.facebook.com/181500092044024/posts/1051434645050560/
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 22-5-2019 12:29 AM
Buta lagi ke kau ni. Y komen anti melayu tu semua cine kt fb tu tau

Sorang dua cina yg komen, ko terus terjah kata semua cina sama yer?  Bodo nya kau  
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 04:18 AM From the mobile phone | Show all posts
sitikur replied at 22-5-2019 12:26 AM
tu la kan??

sampai param org niaga kuih pun dorang nak main perkauman

Kes2 makanan beracun semuanya yg disediakan oleh melayu. So far tak penah lagi dengau makanan cina ada kes keracunan .... Jangan asik taram isu perkauman je .... Bodo nyer Laba
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 04:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Btw, aku yg Melayu ni pun boikot param. Nak beli juadah iftar kat kedai makan je, atau kat kampung sebab kita kenal penjual nya
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 22-5-2019 12:42 AM
Bile org lain kutuk bangsa kau sndiri, dan kau xrasa apa2...bmkna kau xde jati diri dan elok lah p ...

Sikit2 melayu.

Toksah nk bangga sangat dgn bangsa.

Lebih baik kita fokus kpd AGAMA.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 22-5-2019 04:25 AM
Btw, aku yg Melayu ni pun boikot param. Nak beli juadah iftar kat kedai makan je, atau kat kampung s ...

Melayu ke??? Welkam to the club
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntah2 cina mca menyamar dap..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak malaysia.baharu..
Bebas bersuara
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 07:44 AM | Show all posts
Knights replied at 22-5-2019 12:21 AM
sudah sudah la tu mainkan isu perkauman
tak ke mana

siapa yg perkauman sebenarnya...???
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:15 AM | Show all posts
memang dasar CINA DAP perkauman rasis pentingkan diri sendiri jaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:21 AM | Show all posts
isunya sbb cina xnk beli dari melayu
erm isu ke tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.116579s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list