Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3116
View
79
Reply

Janda/ibu tunggal.. macam mana nak move on?

[Copy link]

Author: chenta_dewi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2019 02:22 PM | Show all posts
sebelum dan selepas sama je
cuma dh dpt sijil sah
apa org kata?
tak penah amik tau
aku tak campo org
lantakla depa nk kata apa

aku ada anak2 ok je
diorg lah bff diorg lah peneman
mcm kawan2 ada time kitorg hepi ada time  gado
cam budak2..aaa gitu lah aku

tkyah mintak kebenaran sapa2 apa aku nk buat
tak perlu aku nk nk validate activity dan kemampuan  aku

tapi kalu ada yg baik apasalahnya..cuma aku ni agak nosy memilih org yg betul2 aku bole pecaya
ramai tu yg nak advantage dari kita..mcm kehadiran kau dlm hidup dia sbgi pemberi kebahagiaan not the other way..yg tk perlu ada anak2 utk dijaga..yg kalau bole kita  pulak supportr diorg

aduu..baik buat hal sdri sudah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 03:19 PM | Show all posts
kpd janda or ibu tunggal...forget about getting a partner...concentrate your time in improving yourself...kalau boleh, jaga kesihatan badan dan penampilan...make sure weight management is in order...eat clean and healthy food...attend yoga classes, gym, walkathon, marathon, etc...improve your knowledge through reading, attend cooking classes, baking classes, traval and enjoy your own company, dress up and make yourself pretty...

buat benda ni semua bukan utk mencari pasangan, but utk self-improvement...

enjoy!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 28-5-2019 03:19 PM
kpd janda or ibu tunggal...forget about getting a partner...concentrate your time in improving yours ...

Aku ni lepas beranak takde masalah berat badan.. betambah menurun mcm zaman brlajar..

Kewangan pon takde masalah..

Aku ada masalah terlalu banyak masa..

Sb wat bisnes sendiri

Anak hantar taska tu pon hantar lewat ambil awal..

Pindah ke negeri xx sbb ikut suami.. lgsg takde sedara mara..

Betambah parah aku takde kawan n saudara mara kat sini..

Dulu aku dok kl masa bujang senang jgk dapat partner ..

Xtau la skrg mcm susah maybe sbb aku setia kat laki..

So nak cari partner supaya aku dpt la jalan2 dgn anak becuti sekali ..

Disamping dpt bimbing aku dunia akhirat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2019 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
caritegar replied at 24-5-2019 01:11 AM
Good question sis..i pon wonder..ada ka peluang untuk i membina kelurga kembali sebab i pkn bukan je ...

Sama la.. aku jenis tak berkawan tambah2 sejak kawen
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2019 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
divakah replied at 24-5-2019 09:44 AM
salam tt..

yakin aturan Allah adalah yg terbaik.. take one day at a time..surround yourself with  ...

Tahniah sister..

Actually nak move on maybe aku perlukan MASA.. nak lalui masa skrg ni lah .. blur sikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
d_rynna replied at 25-5-2019 11:26 AM
saya pon bakal bercerai selepas Raya, saya harap saya kuat membesarkan anak 3 org, paling kecik baru ...

Allahuakbar..

Takpe sis nanti allah ganti lebih baik
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
gam_gajah replied at 28-5-2019 11:48 AM
i pun tak berkawan gak dulu
i join kelas tajwid dgn anak i
jumpa kawan2 baru kat situ

Kelas takweed erk??
U area mana ya??
I baru cari ustaz datang rumah ajar mngaji dan fardhu ain
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-5-2019 01:00 PM
you join yg enterpreneur group, depa very optimist and chearful je.
I pulak rimas nak beramai ra ...

I depend pda mood..most of the time lone ranger...tapi ada jugak time nak keluar beraktiviti dengan kawan2 tapi xde pulak...setakat makan dan balik je
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 28-5-2019 08:39 PM
Sama la.. aku jenis tak berkawan tambah2 sejak kawen

Ya sejak kawen la i xberkawan...dan my friend pon sejak kawen busy dengan keluarga masing2..so boleh kata i lone ranger sebenarnya...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 08:45 AM | Show all posts
ifanonline replied at 28-5-2019 03:19 PM
kpd janda or ibu tunggal...forget about getting a partner...concentrate your time in improving yours ...

kalau lah single mum sume ikut tips ni..sure pas ni tak laku lah anak dara..
pastu u bagi lah pulak tips tuk anak dara ye...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 09:01 AM | Show all posts
ifanonline replied at 28-5-2019 03:19 PM
kpd janda or ibu tunggal...forget about getting a partner...concentrate your time in improving yours ...

good advice ipan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 10:30 AM | Show all posts
caritegar replied at 28-5-2019 09:20 PM
Kelas takweed erk??
U area mana ya??
I baru cari ustaz datang rumah ajar mngaji dan fardhu ain

i kat area gombak
i gi belajar kat al baghdadi
bukan la kelas ketuk2 tu
kelas tajwid dah takde ketuk2 dah


Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
gam_gajah replied at 29-5-2019 10:30 AM
i kat area gombak
i gi belajar kat al baghdadi
bukan la kelas ketuk2 tu

Ooo al-baghdadi..i tau..too bad ada anak time tu so susah nk bawak..bawak sekali je xreti dok diam..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 28-5-2019 03:19 PM
kpd janda or ibu tunggal...forget about getting a partner...concentrate your time in improving yours ...

The thing is i want more kid of my own..how to have addition without a partner??

I xnak my son jd the only child..bosan..sebab i pon anak tunggal..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 28-5-2019 08:38 PM
Aku ni lepas beranak takde masalah berat badan.. betambah menurun mcm zaman brlajar..

Kewangan  ...

Kan u...sometime more like a companion..nak cakap soal random..even with friend pon ada limit.. i dont know how to say tp different between telling stories to a partner than a friend.. dan jalan2 bawak anak keluar..anak lelaki and now i risau sebab dia sibuk2 guna makeup i, suka join i tgk video makeup..he is only 3...dah tau lipstick letak dkt bibir..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 09:19 PM | Show all posts
nak share pengalaman aku lak.

1st marriage aku muda, cerai sebab curang. jadi i was happier sebab takda lagi air mata dan pengorbanan yg sia2..back then susah gak la anak masa tu baru 10 bulan but syukur sbb parents supportive.

6 tahun menjanda then aku kawin for the 2nd time... tp sebab penah cerai, jd aku tak takut cerai the 2nd time bila dia lak curang..kalau dulu boleh kasi muka banyak kali, bila new marriage curang sekali je pun aku dah terus tak nak dgn dia.. walaupun dipujuk byk kali.. aku dah trauma utk buang masa lg..lg pun dia tak terima sangat dgn anak aku.. aku kena ikut dia tapi anak aku kena tinggal dgn parents... memang la parents aku takda masalah bela anak aku dan anak aku cukup manja atok dia..cuti2 dgn weekend je aku dpt spend time dgn anak..tp aku rasa tak lengkap takda anak aku. so my 2nd marriage lasted tak sampai 2 tahun bahahha...

throughout menjanda tu, aku tinggalkan kawan2 yg tak sesuai dgn aku.. aku build circle baru IRL... cerai ni bukan perkara yg kita nak, tapi kita kena buat demi kebaikan diri sendiri...kita je tau baik buruk marriage kita so tak payah nak layan sgt orang2 yg tak faham tu... lagi2 yg jenis acah2 good dan condescending...

bila cerai aku lg bebas nak improve diri sendiri, nak capai kehendak sendiri dan lebih2 lagi aku stay dgn parents aku, lg banyak aku leh khidmat kt parents aku..

aku tak aktif sgt fb, sebab aku tak perlukan org2 utk tau apa perubahan dlm hidup aku... so tak payah der nak post2 quote mangsa keadaan, post2 quote sedih hidup lonely apa semua ni... itu semua mengundang berok2 mak yeh utk amik kesempatan...fb aku byk post lawak2 je..

no worries, ada je lelaki budiman kt luar tu yg akan terima kita seadanya... tak perlu tunjuk desperado... percaya je semua benda ada hikmah, aturan Tuhan tu cantik je.



Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mynameisdot replied at 30-5-2019 09:19 PM
nak share pengalaman aku lak.

1st marriage aku muda, cerai sebab curang. jadi i was happier sebab ...

Sisthur...ai nak tanya...how u build new circle
Of friend??

P/s susah jugak suami xnak terima anak kita...diorg xsedar ke anak tulah segalanya bagi seorang ibu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 22-5-2019 10:50 AM
janda lagi laku dari anak dara..yg dara belum tentu dara.. ni kata sorg kawan lelaki aku la...

Must be your new found bf yg cakap nee???takda ayat ngayat lain dia nak pakai kat hang mya????

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 28-5-2019 02:22 PM
sebelum dan selepas sama je
cuma dh dpt sijil sah
apa org kata?

eerrrr,eeerrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 07:03 AM From the mobile phone | Show all posts
caritegar replied at 29-5-2019 09:05 PM
The thing is i want more kid of my own..how to have addition without a partner??

I xnak my son  ...

Mustahil 7-11 takda jual benih buat bayi.....hang tak cuba??!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.109127s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list