Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3310
View
79
Reply

Janda/ibu tunggal.. macam mana nak move on?

[Copy link]

Author: chenta_dewi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kongsikanlah utk meols..

Lg satu mcm mana janda kawen lain ni ..

Kalau seseorang tu pegaulan terhad agak2 ada peluang tak bina bahagia lain..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 12:17 AM | Show all posts
move on? redha, and yakinkan diri fikirkan boleh.

ramai je ibu tunggal berjaya contoh dato seri vida qu pink qu pink baru lah pink
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 04:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Positive. Lagipun menjanda atas pilihan u atau bersama? Pretty sure apa yang jadi boleh menguatkan semangat u (kot la ex husb curang ke or kaki pukul). Go holiday yourself first dgn kids. Kids is your priority. Stay away dari laki orang and jantan bewak. Dont let banana fruit twice. Move on tak semestinya perlukan lelaki lain. Change the mentality.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 05:46 AM | Show all posts
Cuma fikirkan masa depan anak...hal seperti kutukan orang tu buat bodoh..just move on, insyaallah mesti ada sinar di hujung jalan..good luck

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
How i wish i could jadi janda sebenarnya tapi tu lah.... berbelah bagi nak buat keputusan...

I suggest u kalau nak nangis tu u nangis je, jangan fikir bab kawen lagi kalau ada jodoh, ada lah. Live life to the fullest, pegi holiday, yakin yg u boleh go through. Doa banyak banyak yg penting.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:05 AM | Show all posts
tak yah nak sedih2..dok fikir negatif apa kata org bla..bla.. move on je sis.. happykan diri u..nak cari pengganti ex bukan senang.. especially yg ada anak2 ni.. enjoy moment as a single parent ni..pandai jaga dan bawa diri ..jauhi laki org, jantan bewak hidup dan jantan kabaret yg nak ambik kesempatan etc..  kena kuat mental dan fizikal jgk sbb semua benda bakalan buat sendiri..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa I cerai dulu ada beberapa perkara yang trigger I
1- I yakin i cerai lagi baik daripada kekal isteri org
2- I yakin perkahwinan tu mendatangkan mudarat pada i n anak
3- i yakin dengan segala strategi dan teknik strength Dan ilmu yg i ada i boleh survive
4- I set Dalam minda takpalah kalau lepas ni takda sapa2 nak i , tapi  takperlulah i kekal dlm perkahwinan penuh stres dan depres ... Single is better

N lepas single i berjaya harungi dengan tenang...dan skrg nk enjoy second marriage pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 22-5-2019 09:09 AM
Masa I cerai dulu ada beberapa perkara yang trigger I
1- I yakin i cerai lagi baik daripada kekal  ...

Macam mana u yakin yg perkahwinan dulu tu mudaratkan u? Boleh ke u share sikit?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
juliesha replied at 22-5-2019 10:01 AM
Macam mana u yakin yg perkahwinan dulu tu mudaratkan u? Boleh ke u share sikit?

Tak boleh share

It's too personal

Tapi i murung nangis hari hari nak nangis
Bila hati dah keras then time to move la....
Especially bila fikir perkembangan anak2 nak membesar
Kita tak perlu berasa bahagia kerana menjadi seorang isteri dalam sebuah perkahwinan yang memudaratkan
Sebab tanpa sesiapa pun kita mampu bahagia kerana bahagia itu hadir dari dalam diri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 22-5-2019 10:04 AM
Tak boleh share

It's too personal

Tq dear for the advise .
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:14 AM | Show all posts
makin bertambah umah2 janda

welkam 2 da club
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
juliesha replied at 22-5-2019 10:11 AM
Tq dear for the advise .

Sama sama noks
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:50 AM | Show all posts
tagas replied at 22-5-2019 10:14 AM
makin bertambah umah2 janda

welkam 2 da club

janda lagi laku dari anak dara..yg dara belum tentu dara.. ni kata sorg kawan lelaki aku la...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau nak komen macam mana sebab tak berada dalam situasi tu. Cuma i wish mana2 ibu tunggal yg sebelum ni hidup teraniaya, usaha la utk cari kebahagiaan tu. Tak semestinya bahagia datang melalui perkahwinan baru je. Do what u love most, pamper and reward yourself. Yg penting diri sendiri mesti sedia untuk move on

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sis..i dah bertahun single tapi tak pernah declare pd sesape pon my status kecuali my relative  dan org yg nak ngorat i. sebab i tak nak org tanya2 dan kecam yang bkn2. i pulak kdg suka amik peduli apa org kata. lg i jd down. so bila org tak tau..i jalani hidup as single ngn anak2 mmg smooth..aman je...hepi.
kalau ada yg tanye status,  i cuma senyum dan minta tolong mereka doa kan yg baik2 tuk i.
dont wori sis, ttg jodoh tu, walaupon ramai sgt tak tau status i, ada je org nak ngurat..hehehe. yg penting sis kena clearkan mindset tu..keep think positif, doa dan sabar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
lagi tuk sis...please grooming hot2 na..bkn tuk tackle jantan..tp tuk kepuasan diri..tuk tingkatkan level confident.
banyakkan membaca tuk ilmu..cari bahan bacaan yg manfaat. kalau citer gosip mosip..atau citer KRT tu..laki pukul bini..laki bewak tu..alahai, elakkan ler baca. rasanya tak payah baca, kita mmg dah tau ada spesis jantan camni. lg sakit hati baca.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Reading all the experience here buat i jadi kuat lagi...

Im not a single but i keep thinking to make my own decision. Every week nangis sebab penat emosi and tak tau how to decide. Macam-macam fikir.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:39 PM | Show all posts
Hidup kena brani bt keputusan...kdg ada org x brani dan malu dgn org lain
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:09 PM | Show all posts
janda atau ibu tunggal yg masih belum ada anak masih boleh di consider oleh lelaki2 bujang...kalau dah ada anak ni berat sikit...pelbagai faktor zahir dan batin perlu di consider.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 03:07 PM | Show all posts
move on

move with the flow

tp i kematian suami.....lain sket situasi nyer

apa2 pon berserah pd Allah ..mohon di mudah kan urusan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091889s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list