Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1640
View
33
Reply

Seriau! Jatuh Tangga Ketika Mendukung, Hidung Anak Berlubang Tercucuk Besi Tangga

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2019 04:13 PM | Show all posts |Read mode
Malang memang tidak berbau. Walaupun kita sudah mengambil langkah berjaga-jaga, ia tetap akan berlaku kalau sudah itu takdirnya.


Betapa cemasnya perasaan ibu bapa apabila anak didukung terjatuh hingga menyebabkan kecederaan serius? Pasti tidak lena tidur malam memikirkannya.


Damiana Jun berkongsi detik cemas itu menerusi laman Facebooknya, DamianaJun Pakar TilamHamdmade. Menurut Damiana, suaminya yang mendukung anaknya, tergelincir ketika menuruni tangga di rumah mereka.







"Muka Afif tersembam pada tiang sebelah tangga dan bucu tangga.

"Bentuk tajam yang di permukaan tiang tertusuk tepat pada bahagian tulang hidung Afif dan mnyebabkan luka berlubang agak dalam, kira-kira setengah inci," tulisnya.








Doktor di Hospital Kuala Berang terpaksa merujuk Afif ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) utk rawatan lanjut memandangkan kecederaannya agak parah.


Difahamkan, kanak-kanak itu terpaksa menjalani pembedahan kecil bagi membetulkan tulang hidungnya.











Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dan Damiana beberapa kali mengingatkan kepada orang ramai supaya berhati-hati ketika mendukung anak kecil kerana kemalangan boleh berlaku di mana-mana.

"Sekarang ni kalau tengok suami dukung anak pun, rasa seriau seram sejuk," katanya yang masih trauma.








Rata-rata warga Facebook bersimpati dengan nasib keluarga itu selain mendoakan agar Afif segera sembuh.


Dalam masa sama, ada yang menegaskan supaya warganet tidak meletakkan kesalahan seratus peratus di bahu ibu bapa kerana kemalangan berlaku tanpa diduga.




Kredit foto: FB/FB Damiana




Jadi, berhati-hatilah semua. Mana-mana yang tapak kasut atau seliparnya sudah 'haus', bolehlah digantikan dengan yang baru, okey? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
YaAllah mmg seriau. Kesiannya kat Anak dia. Bertabah hadapi ujian bulan puasa ni. Harap keluarga ni banyak bersabar. Doa pada Allah, insyaAllah akan ada jalan. Semua yg berlaku pasti ada hikmah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Subhanallah...! Kesiannya..

Tapi set positif pemikiran tu - anggap ada hikmah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik mata tak cedera sgt.. part ni, bkn sengaja pun nk jatuh.. hampir semua berhati2 bila dukung anak. Tapi bila dah nk jd kemalangan, memang tak bole nk elak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 06:20 PM | Show all posts
Astaga.. ngeri betul kecederaannya..
semoga anaknya cepat sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok gambar pun dah rasa sakit...bertabahlah dik {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Siannnya adik.. Nasib baik x tercucuk mata. Tu lg naya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dekat sogo jb haritu ade amoi bodo letak anak dia ats palang besi hall level 1. Wlpn dia peluk aku tgk pun seriau. Cube kalau baby tu tolak bdn dia confirm jatuh kebawah. Dh la mak nya sibuk duk main fon..,
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok pon rasa seriau
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 05:28 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian anak kecil ni.. malang mmg tidak berbau. semoga cpt sembuh ye nak
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak beso2 ni mmg tgh lasak...camna ler apaknya bole tergelincir...terpijak mainan  bersepah ka?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:16 AM | Show all posts
ALLAHU... sian nya dia... smg cpt sembuh ya.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Takutnya tgok. Semiga cepat sembuh ya. Benda nak jadi kita mmg tak kan lari dari kesilapan..lps ni kena beringat
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:25 PM | Show all posts
alhamdulillah semoga cpt sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Allahu.. Seriau nengok nya
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah siannya ank ni.. Moga cpt sembuh... Terfikir jugak ayhnya tu xada apa2 ke...sebab kuat jugak jatuhnya tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 11:56 AM | Show all posts
allahuakbar.. kesian kat budak tu.. semoga cepat sembuh dik.. mak dia mesti trauma terus lepas nie nak dukung anak..

i penah terpleot masa turun tangga kt kidzania masa tu dukung anak..padahal masa tu pakai flat shoe je pun. nasib baik tangga tu berkarpet and anak takde pape..buku lali still sakit even dah 3 bulan berlalu. same thing could have happened ya Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:19 PM | Show all posts
Sazida replied at 21-5-2019 08:09 PM
Dekat sogo jb haritu ade amoi bodo letak anak dia ats palang besi hall level 1. Wlpn dia peluk aku t ...

bodo melantunnyaaaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 23-5-2019 12:19 PM
bodo melantunnyaaaaa...

Mmg melantun2 bodoh amoi tu. Iols nk tegur tp naik mls. Nanti diserangnya kata iols busybody. Family members pun sama bodoh dgn amoi tu xtegur pun wlpn tau tindakan ank dia tu bhya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 12:38 PM | Show all posts
Sazida replied at 23-5-2019 12:25 PM
Mmg melantun2 bodoh amoi tu. Iols nk tegur tp naik mls. Nanti diserangnya kata iols busybody. Fami ...

nanti bila anak natuh, mula la meroyan meratab hiba...  kalau aku, memang dah kena sound dah...  macam bebaru ni masa aku dah habis terawikh, aku perasan sorang budak ni dalam 2 years old dok ikut sekumpulan student yang nak balik...  tergerak hati nak tanya tu anak ke n terkejut bebudak tu...  aku terus dukung n cari kat bahagian muslimah yang sambung tarawikh...  haram sorang tak mengaku...  pastu ada sorang student ni tolong aku cari n akhirnya jumpa mak dia kat bahagian muslimat tertutup (bahagian salin telekung segala)...

mak dia dengan muka takde rasa cuak takut risau, just cakap : awak gi mana ni? sambil senyum...  aku sound la : kalau nak solat tu agak2 la...  perhatikan anak ni...  tak guna solat tarawikh tonggang tonggeng tapi anak hilang...  orang lain bukan main susah nak dapat anak...  ko tau tak anak ko ni dah sampai ke jalanraya sana ikut orang...  terkebil2 kena sound ngan aku...

sadly, memang ada mak2 yang ignorance...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117072s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list