JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1368
View
15
Reply

[Dunia] Hari ni lagi banyak berita 'palsu' disiarkan oleh media tempatan & media luar tentang nasib ekonomi Msia

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2019 02:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by tobby at 21-5-2019 02:22 PM

Lagi "berita palsu" yang dikeluarkan oleh media dalam dan luar negara pagi ini.

Sudah 8 minggu berturut-turut pelaburan asing ditarik keluar dari pasaran kita yang menyebabkan nilai ringgit terus menurun.

Secara ringkasnya pelabur-pelabur asing telah tarik pelaburan keluar dalam tempoh selama 48 minggu dari 54 minggu yang telah berlalu sejak PRU14.


https://www.theedgemarkets.com/a ... hest-point-oct-2018


Foreign selling streak extends to 8th week, hits highest point since Oct 2018


Single Polls, Total 33 Users voted
3.03% (1)
90.91% (30)
6.06% (2)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 02:23 PM | Show all posts
Foreign selling streak extends to 8th week, hits highest point since Oct 2018
Syahirah Syed Jaafar
/
theedgemarkets.com

May 21, 2019 10:50 am +08



-A+A
KUALA LUMPUR (May 21): Bursa Malaysia saw an exodus of foreign funds last week ending May 17, extending the foreign net selling streak to the eighth week.

According to MIDF Research, data from Bursa showed that foreign funds sold RM1.18 billion net of local equities last week, a level not seen since October last year.

However, participation amongst foreign investors gained momentum last week as the average daily traded value (ADTV) rose 2.7% to RM1.21 billion, which is a healthy level, said MIDF.

Advertisement



Amongst the top ten net money outflows of local equities is Public Bank Bhd, which saw the largest net money outflow of RM8.04 million last week.

This is followed by Axiata Group Bhd (RM6.14 million) and Malayan Banking Bhd (RM5.96 million).

"On a month-to-date basis, Malaysia has recorded a foreign net outflow of RM1.71 billion in May 2019. This brings the year-to-date foreign net outflow from Malaysia to RM4.46 billion," MIDF said in a report today.

Meanwhile, Tenaga Nasional Bhd recorded the highest money inflow of RM6.44 million, followed by IHH Healthcare Bhd (RM5.38 million) and Petronas Chemicals Group Bhd (RM5.03 million).

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:48 PM | Show all posts
zaman PM 4 boleh la dia mengencing sbb masa tu takda SOCMED.
hari ni PM 7 nak buat taktik kencing style dulu2 sekejab je tersebar luas.

hujung jari je blh cek atok kencing ke tak  
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:48 PM | Show all posts
tapi kenapa di luar sana ramai org mempunyai kuasa beli??? tak ada pun yg kena buang kerja???...saya heran juga...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 02:49 PM | Show all posts
bagitau atok kencing sebenarnya yg palsu ialah

Sijil akademik palsu
Janji palsu
Menteri palsu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Buffet ramadhan masih penuh..tanda ekonomi kukuh k
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa agenda dap? Nak lumpuhkan ekonomi lepas tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakau selagi boleh. Dah tau lepas raya PH tinggal nama je
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 03:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Ekonomi Malaysia masih tetap yang terkuat di dunia...ingat.. the world need more to Malaysia ..but malaysia still can survive without the world...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 22-5-2019 03:14 AM
Ekonomi Malaysia masih tetap yang terkuat di dunia...ingat.. the world need more to Malaysia ..but m ...

Tu yg mahacai kata china skrg melutut di kaki atok. Tersembur air liur aku ketawa
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 09:10 AM | Show all posts
harisbee replied at 21-5-2019 02:53 PM
Buffet ramadhan masih penuh..tanda ekonomi kukuh k

yang penuh tu mesti rate RM40 dan ke bawah or early bird
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 22-5-2019 08:28 AM
Tu yg mahacai kata china skrg melutut di kaki atok. Tersembur air liur aku ketawa

Not only China. But the whole world berlutut dan menyembah terhadap Malaysia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2019 01:55 PM | Show all posts
nusaraya replied at 22-5-2019 01:39 PM
Not only China. But the whole world berlutut dan menyembah terhadap Malaysia...

hahahaha... tu yg ringgit mencanak2 turun
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
pelesu ke tak pelesu..hidup kita tetap camni..
orang niaga kat param...ada gak yg membeli..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 22-5-2019 08:28 AM
Tu yg mahacai kata china skrg melutut di kaki atok. Tersembur air liur aku ketawa

siapa yg mencemar duli  merangkak pergi menyembah phk itu lah yg melutut. china takat duduk duduk relak je bagi lutut. itu pun mahacai  sanggup nak kelentong
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 21-5-2019 02:48 PM
zaman PM 4 boleh la dia mengencing sbb masa tu takda SOCMED.
hari ni PM 7 nak buat taktik kencing s ...

Hahaha kan...silap bnyk la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090397s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list