Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9216
View
191
Reply

Letak Tilam Untuk Anak Tidur, Kononnya Selesa Tapi Sebenarnya ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2019 08:35 AM | Show all posts
Sazida replied at 26-5-2019 11:58 PM
Entahla u, I sorang2 pn still ank duk blkg., risau in case jd ape2.., sblm jln tu mmg make sure su ...

https://www.worldofbuzz.com/minister-suggests-placing-infants-in-cars-front-seat-to-prevent-deaths/

boleh refer news ni..the previous minister of women n family pun suggest letak baby seat dekat front seat untuk elakkan kematian..sebab ada kes parent tertinggal baby dekat back seat sampai meninggal baby tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 08:49 AM | Show all posts
tumpang lalu. nak kumpul kredit utk naik pangkat
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 08:52 AM | Show all posts
vee_zara replied at 21-5-2019 12:35 PM
Ni btul slalu mcm tu la senang sgt nak mengandung n beranak... Nasib baik tuhan bg anak lambat kat ...

saba ajelah.  Teringat anak2ku masa mereka kecik..semua dari baru lahir sampai umur 11 tahun duduk dalam car seat @ booster seat.  Bila ada org nak tumpang kereta mmg aku tak dpat nak beri sbb kereta penuh dgn 3 buah carseat.  Anak2 sendiri akan jadi tak tentu arah bila duduk atas riba..mereka tak selesa sbb dah dibiasakan duduk dlm carseat kalau yg girl tu mmg menangis2.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:03 AM | Show all posts
pelik betul..ape la susah sgt nak pakaikan anak car seat...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:24 AM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 26-5-2019 08:59 AM
May be letak anak kat seat blakang lg slamat..tapi kalau sorang aku rasa lebih praktikal letak dep ...

Tak pernah lagi letak my daughter kat depanWalaupun berdua ke mana mana berdua, dari shopping, hantar pergi playschool. Childseat hanya dalam kereta
Mama dia ni aje.

Mainan ke apa, tak kasi juga. Ajar anak bosan
Dan pandang luar, banyak kelebihan jangka panjang
Cam tak perlu bagi tablet ke apa sebab merengek.
Plus sebelum 12 tahun, memang tidak digalakkan budak duduk depan, kat sini lah.



Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:45 AM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 27-5-2019 08:35 AM
https://www.worldofbuzz.com/minister-suggests-placing-infants-in-cars-front-seat-to-prevent-deaths ...

front seat tapi tengok umur anak...  seelok2nya below four, buat rear facing...  yang wajib, below two rear facing...  sebab tulang tengkok anak masih lembut dan takleh terima impact yang kuat kalau berlaku accident...  bila dan more than 4 years old, baru la boleh foward facing...  aku kalau drive sendiri, baby letak seat depan dan abangnya kat belakang...  aku buat cenggitu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:49 AM | Show all posts
isseliparjepun replied at 21-5-2019 11:54 AM
Bahaya rupanya..Huhu i penah buat once or twice. Tapi since few years back anak pun 2 je so takde ke ...

ank u umur berapa?under  12 yo masih perlu car seat
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
ayureefa replied at 26-5-2019 12:44 PM
xpalah, selalu jenis yg gini kalau mati pun positif je...'xpe, masuk syurga nanti tunggu mama ye say ...

pastu esok buat lg anak, bukan susah pun pemikiran org begini
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:50 AM | Show all posts
Sarasaleh replied at 25-5-2019 08:15 PM
Klau rigt after subuh betolak pi utara jem x? Klau x jem, kenapa madih ramai pilih untuk bertolak  ...

ikut nasib sebenarnya jalan pi utara ni...  aku pernah gerak tengah malam, sekali jammed sebab ada accident...  tapi biasanya tak jammed...  pernah jugak gerak betul2 lepas subuh dan kebetulan rezeki jalan tak jammed...  tapi akak aku penah buat, sangkut jammed la pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:51 AM | Show all posts
Themilo replied at 21-5-2019 12:11 PM
sekali kau tekan brek emergency, terpelanting anak-anak kau, siap ada tercampak keluar kereta. time  ...

i secretly hoping fot it to happen utk bapak2 bodoh dlm komen tu. lepas tu i harap viral 1 malaysia sb byk sgt org malaysia yg bodoh2. bg nasihat elok2 diperlinya siap ada mencarut2 bila kita suruh pakai car seat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:53 AM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 21-5-2019 12:28 PM
org bodoh mmg selayaknya mampus aja..so rest in piss in hell in advanced

i setuju, kurang sikit org bodoh. kalau ank depa mati pon xde hal, sbb dah ajal kan?
dan boleh kurangkan genetik bodoh tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:56 AM | Show all posts
grouper replied at 21-5-2019 01:35 PM
X pernah nampak lagi accident yg berterabur tilam ngan batal atas jln...

i doa ada la kot puasa / raya kali ni supaya jd pengajaran
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:00 AM | Show all posts
armin replied at 21-5-2019 01:49 PM
Iols blk kg hari tu nk bwk carseat letak baby dlm tu. Balik tumpang makcik iols. Tp deyol tak bg ba ...

kenapa la org susah nk respect car seat owner decision??
bg i jenis yg pndang sebelah mata car seat ni are low class minded people.
jenis makcik kg2 hulu. sbb car seat ni slh 1 ilmu baru. so yg jenis xsuka car seat, anti car seat mcm komen2 dlm tu mesti jenis miskin yg pemalas tu.
atau pon jenis bodoh lembab contoh mcm aeril & wawa. smbil drive record ank kat tgh2
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:02 AM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 27-5-2019 08:35 AM
https://www.worldofbuzz.com/minister-suggests-placing-infants-in-cars-front-seat-to-prevent-deaths ...

hmm... seems a bit dangerous. the reason baby carseat are not allowed in front seats were due to airbags kan? adults pun boleh patah hidung kena airbag kereta nih, apatah budak kecik.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:09 AM | Show all posts
MohdSardin replied at 21-5-2019 03:23 PM
Kelantan ni bila lagi nak ada highway? Terengganu dah ada dengar kata LPT2 tu najib nak sambung teru ...

tu la kesian kelantan. seksa betul jln kecik 1 lorong je. tp org ganu la pndai. dia undi BN, dah dpt mcm2 undi PAS balik.
Pas ganu mcm jenis berilmu dunia akhirat sikit. sorry OT.

tp kalau i kelatanese mmg xkuasa nk balik raya. rela balik raya ke 3 ke
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:10 AM | Show all posts
nini_azmi replied at 21-5-2019 03:25 PM
Aku kalu jalan jauh mmg gerak lps matahari terbit. Takdenye nk gerak tgh mlm buta. Sejak ada anak ke ...

haha pandai dia loloskan diri ye. beli yg ada chest clip la. mcm graco
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
judicata replied at 27-5-2019 10:02 AM
hmm... seems a bit dangerous. the reason baby carseat are not allowed in front seats were due to a ...

Yep. Kena jauhkan sikitlah seat tu dari airbags..lagipun baby seat tu facing back bukan menghadap airbags..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:12 AM | Show all posts
disneyrecess replied at 21-5-2019 04:43 PM
Meols dedulu time balik kampung kt Thailand trip 8jam. 8 jam la melekat di seat siap seatbelt. Nak m ...

ur dad is a good dad! nmpk x peranan ayah betapa penting nya? ayah tegas maka ank2 akn ikut.
mcm dlm komen2 fb tu mesti jenis bapak xguna tau sumbang mani je.
jenis malas jg ank. atau pon bapak dayus, ank merengek2 dah kalah
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:13 AM | Show all posts
eyansss replied at 26-5-2019 08:45 PM
front seat tapi tengok umur anak...  seelok2nya below four, buat rear facing...  yang wajib, below ...

Exactly untuk rr tu, sebab tu me beli clek foonf
Sebab nak rear facing selama mungkin,
Now my daughter dah 3 years sebulan dan masih rr, niat sehingga 4 tahun kalau bukan kena tukar pandang depan sebab ketinggian.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:15 AM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 26-5-2019 09:11 PM
Yep. Kena jauhkan sikitlah seat tu dari airbags..lagipun baby seat tu facing back bukan menghadap  ...

Please join malaysian carseat support group

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092738s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list