Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8912
View
191
Reply

Letak Tilam Untuk Anak Tidur, Kononnya Selesa Tapi Sebenarnya ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-5-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mikasa replied at 24-5-2019 11:11 PM
Sabar..jalan bypass bentong dan raub tgah dlm pembinaan.lepas siap..sendu laa sikit bandar tu wakt ...


kita sama2 tahu, jem ni dh xleh elak. harap berlapang dada lh time jem tu. yg drive tu pun letih xleh nk cerita. tb2 ada yg perli2.
tq d ats nasihat & info.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-5-2019 09:11 PM
Kena plan perjalanan cth nk balik raya ni org kelate semua gerak start hari apa?
Iols balik pahan ...

org kelate balik 3 hari sampai malam raya dia balik
tak mau jam.. balik seminggu sebelum raya lah...
tp kerja dgn company ni... mana bleh cuti awal
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 12:48 AM | Show all posts
kalau dah travel lebih 3 jam ni, mana ada budak nak duduk diam.

pasang la baby seat ke, safety belt, bila anak2 dah bosan.. confirm dalam keta tu jadi playground.

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 01:22 PM | Show all posts
underground replied at 24-5-2019 11:48 AM
kalau dah travel lebih 3 jam ni, mana ada budak nak duduk diam.

pasang la baby seat ke, safety be ...

takdanya...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 01:44 PM | Show all posts
Meiizu replied at 21-5-2019 11:33 AM
memang bahaya pun... wpun anak tu rezeki, family planning tu penting, sesuaikan dgn kewangan ..apala ...

yang ni aku sokong.....nak buat anak ni kena ada dan pakai ilmu basic matematik....tambah tolok darab bahagi.....tgk cukup tak duit belanja utk tanggung anak selepas dia lahir
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasang la seat belt. InsyaAllah selamat sampaii
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-5-2019 09:06 PM
Ya Allah kena separuh naik bas la gitu tak pun beli van la yg mcm bas persiaran tu lupa plak nama  ...

Deols keluarga susah cuols.. tp skrg anak dh besar dah kerja ada kereta sendiri. Tp tu la tiap kali jumpa masa raya meti akan teringat kenangan2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 25-5-2019 02:04 PM
Deols keluarga susah cuols.. tp skrg anak dh besar dah kerja ada kereta sendiri. Tp tu la tiap kal ...

Sedihnya ade jiran iols dia mnyewa je kt tempat iols tinggal ni. Dorang cuma ade motor je.
Anak berderet gakla. Tiap kali iols kuar p soping beli barang ke apa mesti rasa bersalah kalau terserempak ngan dia.
Tktau napa rasa gitu.. suami iols ckp dia mmg susah tp abg tu rajinla kije.
Bini tak kije rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
nini_azmi replied at 21-5-2019 03:25 PM
Aku kalu jalan jauh mmg gerak lps matahari terbit. Takdenye nk gerak tgh mlm buta. Sejak ada anak ke ...

Klau rigt after subuh betolak pi utara jem x? Klau x jem, kenapa madih ramai pilih untuk bertolak waktu jem?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
bahaya..iols yg dh tua ni pon baring kt seat belakang jatuh terpersuk.. dh la bapak iols jenis yg suka emergency break mmg jatuh terpersuk la kt bwh..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang x selamat... Dah banyak kes kan Kanak2 tercampak keluar dari kereta semasa kemalangan.. Tu pon xnak percaya lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 12:44 PM | Show all posts
xpalah, selalu jenis yg gini kalau mati pun positif je...'xpe, masuk syurga nanti tunggu mama ye sayang'...haa gitu...

pakat2 confident masuk syurga walaupun anak mati atas kelalaian sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Garangnya komen2..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila highway Kelantan nak siap 100% ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 22-5-2019 12:20 AM
Kalau kl ke klate dlm 8jam jelaa..tp kalau stop byk kali,maybe dlm 10hrs..ni dari mana smpai 12-14ja ...

Jalan jem uols.  I balik from kl-kb,  gerak kul 5 pagi,  sampai kota bharu pkul 8 mlm okaayy.  Serik dh lps tu,  book flight awal2.  Koser aku nk hadap jem
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 21-5-2019 11:54 AM
Bahaya rupanya..Huhu i penah buat once or twice. Tapi since few years back anak pun 2 je so takde ke ...

Ha..ha...dah lama tak dgr org sebut "berterombe".....

Aku suka perkataan tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 21-5-2019 12:50 PM
aku pun naik angin bila aku ckp kt kawan aku xelok letak carseat anak kt seat depan..seeloknya letak ...

Kau dah ada anak ke belum??
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 26-5-2019 09:16 PM
Kau dah ada anak ke belum??

Ade. Knape ye?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 26-5-2019 09:42 PM
Ade. Knape ye?

May be letak anak kat seat blakang lg slamat..tapi kalau sorang aku rasa lebih praktikal letak depan..

Based on experience antar anak ke nursery n so on..klau dia nangis ke mainan jatuh dan sbgnya..memang mudah..berbanding letak blakang sorang sorang..

But klau jln jauh n ada pasangan aku pun biasanya letak baby seat di blakang n wife pun kat blakang ar teman dia..

https://www.worldofbuzz.com/minister-suggests-placing-infants-in-cars-front-seat-to-prevent-deaths/
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 26-5-2019 09:59 PM
May be letak anak kat seat blakang lg slamat..tapi kalau sorang aku rasa lebih praktikal letak dep ...

Entahla u, I sorang2 pn still ank duk blkg., risau in case jd ape2.., sblm jln tu mmg make sure susu dh kasi. Wlpn tgh drive i tetap perati dari cermin. Sembang2.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.119783s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list