Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8600
View
191
Reply

Letak Tilam Untuk Anak Tidur, Kononnya Selesa Tapi Sebenarnya ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2019 10:18 AM | Show all posts
domestobot replied at 21-5-2019 07:40 PM
kelantan takde kerja tu yang kena merantau pegi KL, Selangor dan Johor.

pelik aku sek kelate ni. up diri sdri (kaum depa) mcm melayu yg lebih mulia dari melayu negeri lain.
sek kito jange pecoh la , ape la. assabiyah kuat kemain.

tp peluang keje pd ank jati kelantan xmampu create.
rugi sgt2!! byk yg kaya2 why not ko bukak company mcm cina pegang ekonomi?
buat la kilang makanan? punya la byk tanah kat sana. i betul2 harap ada org islam pegang ekonomi makanan

yg stay kelate skg ni sama ada tokey atau penagih dadah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:00 AM | Show all posts
faraway1 replied at 27-5-2019 10:13 AM
Exactly untuk rr tu, sebab tu me beli clek foonf
Sebab nak rear facing selama mungkin,
Now my d ...

aku pun buat sampai anak 4 yo...  sebab penah tengok kat youtube, baby accident sebab forward facing masa umur setahun...  tulang tengkuk patah dan a few part kat tulang belakang pun patah...  tak pepasal anak jadi cacat...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:59 PM | Show all posts
anony-mous replied at 27-5-2019 10:12 AM
ur dad is a good dad! nmpk x peranan ayah betapa penting nya? ayah tegas maka ank2 akn ikut.
mcm  ...

bapa dayus camni telur dia digunakan untuk membekal benih je. selain daripada tu tak berfungsi, kalah dengan tangisan anak2 tak selesa guna child seat sebagai contoh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 07:31 PM | Show all posts
eyansss replied at 26-5-2019 10:00 PM
aku pun buat sampai anak 4 yo...  sebab penah tengok kat youtube, baby accident sebab forward faci ...

Sama, sebab tengok video camtu buat nak rr
Anak selama mungkin.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 07:55 PM | Show all posts
lee_sakura replied at 21-5-2019 11:58 AM
mmg bahaya pon buat mcm ni, kalo berpiknik tepi pantai boleh la buat mcm ni

Setuju sangat. Safety first
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 27-5-2019 10:00 AM
kenapa la org susah nk respect car seat owner decision??
bg i jenis yg pndang sebelah mata car se ...

Tu lah i rasa ni last tumpang. Baby mmg la akan penat n tak suka duduk lama2. Boleh je angkat2, nk susukan bagai. Dah la deyols bawak laju nak mampus ye potong lori.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nini_azmi replied at 21-5-2019 03:25 PM
Aku kalu jalan jauh mmg gerak lps matahari terbit. Takdenye nk gerak tgh mlm buta. Sejak ada anak ke ...

Kalau blk jauh2 ni org drive malam sbb tak jem n tak panas. Kalau siang dah tentu2 jem.. panas lg
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-5-2019 09:09 PM
Iols naik keta kecik je bila buh car seat ngam2 je tuk kami 4 beranak.
Mmg org tak puas hati tak  ...

Iols pun sama uols.. anak twins so ada dua car seat dalam kereta.. orang lain memang tak dapat tumpang la..

Sama la kita.. iols jenuh tunggu almost 7 years kawin baru dapat anak so Im not gonna compromise on my childrens safety. Lantakla orang nak kata apa
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 27-5-2019 09:49 AM
ank u umur berapa?under  12 yo masih perlu car seat

3 and 6 yo that time. Now sekolah rendah dh masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 29-5-2019 11:20 AM
3 and 6 yo that time. Now sekolah rendah dh masing2.

Ohh boleh guna booster car sear je jimat ruang sikit xpyh guna yg bulky. Sbb selagi tinggi x capai, masih kene guna car seat
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2019 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 29-5-2019 01:54 PM
Ohh boleh guna booster car sear je jimat ruang sikit xpyh guna yg bulky. Sbb selagi tinggi x capai ...

Yaa booster tu. I ada 1 je untuk yang bongsu. Sebab budak2..diorang kena tgk luar kalau naik kereta. Pemandangan luar tu boleh mengalih perhatian diorang dari kacau driver. If not..tu yang terlompat sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:43 PM | Show all posts
Sekali terbabas, bersepah anak beranak atas jalan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089553s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list