Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8594
View
191
Reply

Letak Tilam Untuk Anak Tidur, Kononnya Selesa Tapi Sebenarnya ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2019 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Hurm..kalo aku kecik2 dulu nak tdo kat tempat speaker blkg tu pon jadi.haha.lejennya bapak aku leh muat keta balik sekampung anak 10 org bertenggek2 sampai penang.kalo pulis lalu risau kena tahan overload.balik penang dkt 10 jam..zaman skrg lain dah psl keta sume bwk laju.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 09:27 AM | Show all posts
even my dog dalam kereta pun pakai harness untuk dog...
itu anjing yang tidak disayangi lagi tu.. tapi tetap dijaga kebajikan dan keselamatan..

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Biar je.. natural selection..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Org jenis gini..biarkan jelaa dia rasa dia gk yg paling betul..dh sah2 mmg x selamat..kalau x mau berejam balik naik flight jela
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:54 AM | Show all posts
mmg nampak mcm selesa sgt tapi xde safety
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Selalu terfikir mcm ni...i tk pernah buat..anak sorang je...selalu suh dia duduk kt blkg pakai tali siap2...tp kdg2 time tido dia tk selesa.  Dia akan bkk sendiri time tido tu...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya buat mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
sia sia je la kempen car seat bagai..so selfish..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 11:37 AM | Show all posts
Apa jua alasannya keselamatan harus diutamakan dari keselesaan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:49 PM | Show all posts
rakyat msia ramai hidup susah
isu nak comply dgn benda2 melibatkan safety ni perlukan byk duit
maka, bertawakallah mereka..huu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 01:53 PM | Show all posts
stupid. kalau dah terpelanting tak kan menyusahkan
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 03:13 PM | Show all posts
Edited by supermum at 23-5-2019 03:15 PM

Sebelum beranak kena plan habis2. Bukan setakat plan makan pakai and sekolah je. Kena plan jugak kereta muat ke tidak untuk carseat 2,3 ketul, mampu ke tidak beli carseat dengan booster seat etc. Nampak remeh tapi impaknya besar
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols kan duk oversea so mmg dah biasa pakai seatbelt hatta jd passenger kat belakang skali pun. Sbb klu kne tahan dgn polis, passenger yg kena saman. Then bila balik mesia makpak iols mmg jenis x pakai seatbelt klu duk blkg. So mmg sah2 kena maki dgn iols. Dorang kata tak selesa. Kita peduli apa. Biar dorang tak selesa dr kita merana bila kehilangan dorang utk benda yg kita sndri blh cegah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Jauhnya 14 jam perjalanan. Letihnya  tak ngantuk ke bertolak lepas terawih. Bulan puasa paling segar nk bertolak lepas sahur je  kalau malam tak larat sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 21-5-2019 01:22 PM
Teringat sepupu meols.. adik beradik 9 org campur mak bapak 11 org.. balik kampung dr kedah ke johor ...

Ya Allah kena separuh naik bas la gitu tak pun beli van la yg mcm bas persiaran tu lupa plak nama dia hiasu eh entah apa jenama tah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyDiddy replied at 21-5-2019 01:42 PM
Iols hari tu balik kg kena perli sebab letak anak kat carseat.. acik2 bawang cakap orang kaya bolehl ...

Iols naik keta kecik je bila buh car seat ngam2 je tuk kami 4 beranak.
Mmg org tak puas hati tak dpt tumpang keta kan tp iols bukan jenis senang beranak picit perut kuar sorang asal picit perut kuar sorang mcm org lain tu.
So lantaklah nk kata apa. Lg pun lenguh la nak pangku anak lam keta lama2 nak plak bila dh makin besor.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2019 01:49 PM
ya.. 14 jam tu biasa.. aku pernah balik kampung.. 9 malam.. sampai sana 2 petang
bayangkan... de ...

Kena plan perjalanan cth nk balik raya ni org kelate semua gerak start hari apa?
Iols balik pahang so nk bg laluan kat yg jejauh ni balik dulu.
Bila dh clear skit baru iols gerak balik.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
nini_azmi replied at 21-5-2019 03:25 PM
Aku kalu jalan jauh mmg gerak lps matahari terbit. Takdenye nk gerak tgh mlm buta. Sejak ada anak ke ...

Betul tu paling tak suka balik jemaat mlm kecuali kecemasan,jln mmg jem teruk semua balik kije tak nyempat2 nk balik tak caya tgk jumaat 31hb nnt padahal raya hari rabu.
Iols suka balik subuh hari lepas tidor puas, umah kemas elok semua elok takde kelam kabut.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-5-2019 09:11 PM
Kena plan perjalanan cth nk balik raya ni org kelate semua gerak start hari apa?
Iols balik pahan ...

bagus u.. kasik peluang yg jauh dlu. i penah baca komen seseorg, katanya.. asal jem, org kelantan la yg punca dia. kg jauh2.. abis tu, xkan nk letupkan lipis, raub, bentong sbb taknak jem?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
passwork replied at 24-5-2019 09:38 PM
bagus u.. kasik peluang yg jauh dlu. i penah baca komen seseorg, katanya.. asal jem, org kelantan  ...

Sabar..jalan bypass bentong dan raub tgah dlm pembinaan.lepas siap..sendu laa sikit bandar tu waktu musim perayaan. Even bentong pun.peniaga bantah bila majlis nak buat jalan 2 hala kat bandar tu dulu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101089s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list