Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8649
View
191
Reply

Letak Tilam Untuk Anak Tidur, Kononnya Selesa Tapi Sebenarnya ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg bahaya. I bawa anak drive jem 12 jam pun duduk cm biasa pakai seatbelt bagai..
Bawa kucing pun pernah

Xde nak letak tilam bagai cmni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo lalu LPT 2 ni mau melambung2 budak2 yg tidur atas tilam tu... Kalo bwk slow ngantuk
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
budakshinchan replied at 21-5-2019 11:47 AM
even xde bentang tilam, penumpang belakang mmg jarang pakai safety belt.. kadang yak memandu pon x p ...

Kan banyak jual belt stopper
Adjust bagi selesa supaya x jerut leher je
Jangan longgar sgt
I pun x suka seatbelt jerut leher
So mmg pakai stopper tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
memang banyak bodoh yang fikir keselesaan >keselamatan. conton ibu ngandung yang Taknak pakai seatbelt juga
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Hubby i org ganu
So mmg tau la betapa x bestnya perjalanan nak balik sana
Tapi x berbaloi utk ambik risiko cam dorang ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 21-5-2019 03:31 AM
Malang sungguh sapa yg berlaki kan laki bodoh mcm dalam komen2 kat post tu.

orang gua pemikiran pun stone age
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak pun macam bahaya tgk dari gambar tu lagilah dengan perangai rakyat msia ni pantang masuk highway..dah tentu lebih 110km/j..tapi kan chuols cammane dengan van RV yang ada katil dapur semua tu ek? Tak pernah tengok live so taktau ada ciri2 keselamatan ke untuk org yang tengah baring in case accident? Ni pertanyaan je ye hampunnn jangan kecam
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:36 PM | Show all posts
vee_zara replied at 21-5-2019 12:28 PM
Ada gak yg ckp kalau dah ajal nak buat camna. Eh eh kita selagi blum ajal slagi tu kite kena usaha u ...

ada sorang penah sound aku cenggitu kat fb...  dia kata : macam la seatbelt boleh selamatkan nyawa sebab ajal tu kalau dah datang tak kira seatbelt pakai ke tak...  aku selamba je sound balik : nak mati intact kat kerusi keta atau mati mayat bersepai2 atas jalanraya sampai menyusahkan orang nak kutip cebisan mayat ko?  diam terus dia...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 21-5-2019 05:28 PM
Org bujang mcm uols jiwa kental..(bujang ke?..hahaha)
Mcm abg aku gak selamba je merempit dgn ysu ...

Adik haku dulu keje Kat kerteh n sebulan sekali atau 2 Kali mesti balik ke Selangor nie...n Kalo die balik keje dari Sana bukan nak balik siang2 nie bertolak dari kerteh kul 10@11mlm n sampai Selangor kul 3@4 pagi...drive motor je sensorg, tp mmg hati kering n kental die tu tp tu la yg kami risau Kat area karak sinun kan bukit risau je Kat tepi gaung2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 21-5-2019 09:35 PM
Nampak pun macam bahaya tgk dari gambar tu lagilah dengan perangai rakyat msia ni pantang masuk high ...

I tgk muvi omputeh
Masa RV tgh gerak semua penumpang duduk elok2 kat seat pakai seatbelt semua
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 21-5-2019 09:37 PM
I tgk muvi omputeh
Masa RV tgh gerak semua penumpang duduk elok2 kat seat pakai seatbelt semua

Oo so katil diorang tu guna masa camping gitu jela kan? iols pernah berangan nak camping ala2 omputeh naik van RV gitu duduk kat camp park tapi tak mampooooo
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 21-5-2019 02:55 PM
Jiran kelantan saya ni., dia kalau balik kelantan..laki org kelantan , bini org pahang.
Dari Joho ...

Jln site2 tu mmg creepy noks lelebih lg Kiri kanan hutan belantara...mende2 ghaib tu opkos la n lg satu penyamun nie bahaya gak! 2 taun lepas adik haku laki bini honeymoon dari Penang terus ke rantau pnjg n lalu jln lama jeli kot, sepanjang jln dlm kul 12 tgh mlm something la x de satu keta pun yg lalu hanya keta dorg je, n dari jauh nampak lampu sportlight tinggi ghupenyer Lori treler rosak Kat bahu jln n drebar tu relax je sensorg sesambil kol dorg nyer member kot...bak kata adik haku mmg set2 drebar Lori nie jenis hati kering tah2 sambil tunggu member kot2 Ade yh dtg singgah Kat die...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:09 PM | Show all posts
nini_azmi replied at 21-5-2019 03:25 PM
Aku kalu jalan jauh mmg gerak lps matahari terbit. Takdenye nk gerak tgh mlm buta. Sejak ada anak ke ...

parents yang pilih malam macam aku ni sebab nak elak anak meragam kalau jam tengahari remang...  pastu malam2 anak akan tido lena tak mengaruk...  biasanya aku akan pilih gerak almost tengah malam...  kalau aku balik tanpa suami, aku akan make sure si bujang sulung dah kencing berak puas2 dan aku pun sama...  pastu make sure arrangement semua within reach dan anak2 selesa, baru gerak...  pastu takde dah stop2...  anak pun kejap je terus lena...  senang hati aku drive anak tak meragam...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut korang lah, anak korang pun kan. Tak boleh ditegur sikit, dikatanya kita melebih2. Moga selamat perjalanan pergi balik kampung tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:13 PM | Show all posts
miszclassique replied at 21-5-2019 09:35 PM
Nampak pun macam bahaya tgk dari gambar tu lagilah dengan perangai rakyat msia ni pantang masuk high ...

RV dan caravan kat obesi kena duduk pakai seatbelt masa bergerak...  katil hanya boleh guna masa stop...  same goes to kitchen appliances...  kena simpan waktu bergerak...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 21-5-2019 10:13 PM
RV dan caravan kat obesi kena duduk pakai seatbelt masa bergerak...  katil hanya boleh guna masa s ...

Alright u..i baru tahu. Tenkiuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kl ke klate dlm 8jam jelaa..tp kalau stop byk kali,maybe dlm 10hrs..ni dari mana smpai 12-14jam?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 22-5-2019 12:20 AM
Kalau kl ke klate dlm 8jam jelaa..tp kalau stop byk kali,maybe dlm 10hrs..ni dari mana smpai 12-14ja ...

Jalan sibuk sesak masa raya...
Sebab tu jadi 12-14 jam kot..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:26 AM | Show all posts
bila tgk susun2 tilam bantal mcmtu, tpikir... mana dorng letak beg baju
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh betik macai2 ni, isu cmni pon nak salah menteri jugak. Ada tali pinggang buat apa nak pakai kan? Terlentang jah, jadi apa2 meninggal boleh salahkan dapig pulak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091398s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list