Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8141
View
191
Reply

Letak Tilam Untuk Anak Tidur, Kononnya Selesa Tapi Sebenarnya ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakbaju replied at 21-5-2019 07:57 AM
Uihh seramnya. Mujur tak jadi apa2

Acik jiran tu cerita, wktu enjin, lampu kereta mati..dia tak fikir takut pasal hantu ka, babi hutan ka..tapi dia takut tup2 bus express or lori sondol kereta depa dari belakang, sbb mmg gelap kiri kanan..jadi arwah depa anak beranak kang.
Siyes dia ckp jalan tu mmg selalu derang lalu, tapi tak le sesunyi mcm aritu.Lagi2 hari raya kan.
Kalau iols la dah demam kot..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2019 07:08 AM
aku balik kelatan dan balik kl dari kelatan bnyak jalan da ikut
ringlet tak ringlet.. janda baik ...

Org bujang mcm uols jiwa kental..(bujang ke?..hahaha)
Mcm abg aku gak selamba je merempit dgn ysuku dia dari Johor gi Trengganu..bawak keta pun berkematu bontot inikan pulak bawa motor.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyDiddy replied at 21-5-2019 05:47 AM
Mak bapak millenial ni memang pelik2 peel nya... 10 tahun tu tak lama je lagi nak piyed..kejadah ...

Bila aku komen 'tak bahaya ke cik, putri duduk bertenggek mcm gitu?
Acik tu reply 'tak la, dah biasa'
Abis cam na, lantak dia la anak dia..esok2 kalau anak jadi arwah, boleh beranak lagi.
Ermmm
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 21-5-2019 05:28 PM
Org bujang mcm uols jiwa kental..(bujang ke?..hahaha)
Mcm abg aku gak selamba je merempit dgn ysu ...

pernah terjadi.. raya haji 2015..kawan drive.. lalu ijut plus balik kelantan sebab nak elak jem di bentong
bayang hitam lintas jalan highway
kawan nampak.. aku masa tu tgah lali lali nak tertidur.. tak sempat tgok
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 05:38 PM | Show all posts
Adoi macam mana masih ada yang berpikir begini ya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangangnye mak pak bodo cm komen kt ats tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
bisa set pata timo je buat gini. bahaya tu maybe tapi kalau keta pun gerak 20kmj tak la bahaya kott. lebam je kut tergoleg dog
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:07 PM | Show all posts
bagi aku memang sangat bahaya pun...

kira beruntung laa ko kat mesia bole buat kete jadi katil...

tapi sila laaa beringat sebelum kena yaaa...

kalau ko duk obersi... jangan harap ko nak jadi kan kete jadi katil..

satu seat satu penumpang.. siap kena pakai seatbelt duduk depan atau belakang..

sebab itu la namanya SAFETY FIRST!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
maka beli la serena or innova
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mengarut selfish la komen2 d fb tu.  Keselamatan is not negotiable.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:30 PM | Show all posts
Bagi alasan balik kelantan jauh. Sapa suruh kerja kl. kerja kelantan la. Hahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:40 PM | Show all posts
johnazizul replied at 21-5-2019 07:30 PM
Bagi alasan balik kelantan jauh. Sapa suruh kerja kl. kerja kelantan la. Hahahahahah

kelantan takde kerja tu yang kena merantau pegi KL, Selangor dan Johor.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
syukurlah sis @Vokuro masih single lg...nak kelik kelate,sheols naik flight jah.lagi cepat dan selesa
apa khelasss nk bentang toto selimut bagai ni sume
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg bahaya.anak kalau tercampak terus g cermin depan.silap2 trkeluar tingkap terus
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
disneyrecess replied at 21-5-2019 04:43 PM
Meols dedulu time balik kampung kt Thailand trip 8jam. 8 jam la melekat di seat siap seatbelt. Nak m ...

Now mesti uols berterima kasih kat bapak uols kan...sebab put the familys safety first
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Puak yang reti memuaskan nafsu celah kangkang tapi dapat anak tak reti jaga...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
MohdSardin replied at 21-5-2019 03:23 PM
Kelantan ni bila lagi nak ada highway? Terengganu dah ada dengar kata LPT2 tu najib nak sambung teru ...

Highway central spine road tengah buat utk org kelantan.., setahu aku dari bentong ke kota bharu terus. lalu bentong lipis gua musang kuala krai terus kota bharu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah betul orang malaysia ni..bila ditegur tak nak mengaku salah, bila dah jadi benda yang tak diingini barulah nak meratib...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 21-5-2019 11:33 AM
memang bahaya pun... wpun anak tu rezeki, family planning tu penting, sesuaikan dgn kewangan ..apala ...

Setujoooooo dn klau nk branak bnyk pastu susah nk balik kelantan elokla hangpa duk dendiam kt kelantan nun tanam kopok lekor jngn dok nyebok kt KL
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Nyampah baca luahan mak ayah ni konon blk pantai timur jauh, jln jem terpaksa buat mcm tu nak anak duk diam. As a parent, kene la pandai train anak. Prepare mcm2 aktiviti so anak2 x boring dlm kereta. Actually sgt selesa ye klu duduk n tido dlm carseat. Kene pandai pilih carseat yg btul dan sesuai dgn umur anak2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101375s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list