Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9514
View
191
Reply

Letak Tilam Untuk Anak Tidur, Kononnya Selesa Tapi Sebenarnya ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
balik kelantan bolehla.. kereta bergerak 40km..kdg2 tak bergerak langsung
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 21-5-2019 11:36 AM
kalau pjalanan yg jauh tak sesuai laa..kita atas highway bawak 120 km/j..kalau brek mengejut bayangk ...

kalau utk raya baik kelantan aku rasa boleh.. memang awal 90s dulu pak au buat mcm nilah.. kereta tsk bergerak sangat... siap bleh camping tepi jalan lg...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
minguk replied at 21-5-2019 01:13 PM
i fikir diorang akan pasang benda ni untuk waktu berehat je, rupanya nak pasang sepanjang perjalanan ...

kerets tak bergerak langsung kdg2...bleh keluar dan makan tepi. jalan kejap
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Safety first. Hidup sekali je.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2019 01:27 PM
kalau utk raya baik kelantan aku rasa boleh.. memang awal 90s dulu pak au buat mcm nilah.. kereta  ...

Azab Nye uolss
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 21-5-2019 12:18 PM
Ni mcm jiran aku ni
Depa balik Kelantan naik Avanza siap bentang tilam bantal gini kasi anak2 tido. ...

Anak dah besar panjang pun dibiarkan duduk atas fear box lagi ke? Adoyaiiii
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:35 PM | Show all posts
X pernah nampak lagi accident yg berterabur tilam ngan batal atas jln...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyDiddy replied at 21-5-2019 05:34 AM
Anak dah besar panjang pun dibiarkan duduk atas fear box lagi ke? Adoyaiiii

Sejenis budak pompuan yg gedik, tak reti bahasa..namanya Puteri Xx padahal desa permai sgt muka budak nya.
Mak nya pun sejenis mak yg suka upload video anak menari kpop terkinja2 padahal anak tu sumbang mambang tarian nya.
Tapi sbb batak like..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:38 PM | Show all posts
cakap kat akak yg kelik klate tu dari terawikh sampai kampung esok pagi tu......suka hati kau la kakkkk!!! alasan kau tu BODOH...... keselesaan superseed SAFETY. kau dh kenape kak???

Berapa jam je pun dari KL ke Kelantan...mmg ler jam....kau pernah terpikir tak kat Amerika tu (yang 10 kali ganda lagi besar negaranya dari malaysia)...anak2 semua pakai carseat and seatbelt untuk keselamatan.....xkira la berapa jam drive pun......

Its for you to plan your journey nk berenti kat mana untuk rehat and stretch kan anak2 tu...Kalau kau ckp taknk berenti nanti lagi lama nk sampai (aku dh baca dh kepala otak orang mcm ni mesti kasi alasan gini) that means YOU'RE BLOODY SELFISH.

Sekian melayan orang otak kura-kura.


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ipar aku buat mcm ni la, lantak dia la kalau mati pun bukan anak aku, lg pun bini dia rela beranak ramai, sorang pi sepuluh lagi bini dia blh teran
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols hari tu balik kg kena perli sebab letak anak kat carseat.. acik2 bawang cakap orang kaya bolehla nak beli carseat bagai.. iols cakap takde maknanya kaya..bila kita plan nak buat anak kena la jugak plan perbelanjaan bila dah ada anak tu.. pandai2 la bajet gaji bulan ni beli carseat, bulan depan beli stroller contohnya.. iols bila upt tu positive je carseat ni memang top of the list.
Yg kata tak pakai carseat pun ok je selamat je.. Alhamdulillah la ko tak diuji dengan kemalangan.. jangan sampai dah kena baru nak menyesal.. keselamatan anak tanggungjawab kita.. mana lagi penting selesa ke selamat?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 21-5-2019 12:35 PM
Ni btul slalu mcm tu la senang sgt nak mengandung n beranak... Nasib baik tuhan bg anak lambat kat ...

Jrnis mcm ni mmg ramai, asal blh nk tumpang org, siap nk pangku anak kita.naik 6 org kt blkg pun depa sanggup janji dpt save duit
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorrrr.. ko bentang tilam camtu.. memang best tapi bahaya.. pki seat belt cam omputih
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
budakshinchan replied at 21-5-2019 11:47 AM
even xde bentang tilam, penumpang belakang mmg jarang pakai safety belt.. kadang yak memandu pon x p ...

Patut seatbelt selagi pakai selagi tu memekak warning, keta i dpn jek , kalau dpt 3 belakang pun memekak lg bagus sng tak yah ckp, bunyik je ko pakai skrg sblm aku hempok
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 21-5-2019 01:38 PM
Sejenis budak pompuan yg gedik, tak reti bahasa..namanya Puteri Xx padahal desa permai sgt muka bu ...

Mak bapak millenial ni memang pelik2 peel nya... 10 tahun tu tak lama je lagi nak piyed..kejadah tak reti duduk properly dalam kereta.. dah mak pak pun perangai gitu selayaknya lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:47 PM | Show all posts
sukati korang la
anak korang
yg bergelimpang atas jalan pun nanti anak korang gak
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols blk kg hari tu nk bwk carseat letak baby dlm tu. Balik tumpang makcik iols. Tp deyol tak bg bawak nti baby penat duduk dlm carseat selaman 10-12jam. Mmg lenguh pun tapi entahlah... dah menumpang kan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 21-5-2019 01:33 PM
Azab Nye uolss

ya.. 14 jam tu biasa.. aku pernah balik kampung.. 9 malam.. sampai sana 2 petang
bayangkan... depan belakang kereta kereta bertemu bontot...
ada yg duduk tepi jalan.. tak tahan... diorang piknik
aku dengar lagu aje..
ada tidor dlm keta terus
ada kereta rosak berasap sebab panas
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
bodohnya la bapak spesis mcm ni
spesis jantan mcm ni la acah2 nak tunjuk bagus depan org lain...tp realitinya bodoh
kalo eksiden anak tercampak kuar, aku cashkan aja
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-5-2019 01:49 PM
ya.. 14 jam tu biasa.. aku pernah balik kampung.. 9 malam.. sampai sana 2 petang
bayangkan... de ...

Kalau cuti sehari dah cium tangan parents lepastu Terus balik sambung keja.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091401s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list