Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9515
View
191
Reply

Letak Tilam Untuk Anak Tidur, Kononnya Selesa Tapi Sebenarnya ...

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2019 12:13 PM | Show all posts
dulu ayah selalu turunkan semua seat pastu buat macam katil. iols time kecik2 dah rasa benda tu tak selamat. masihla pakai seatbelt even seat baring habis
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bayangkan kalau keta tu eksiden berguling2 atas jalan.. speed laju pulak tu.. xke tonggang terbalik orang dalam keta tu, sorang tercampak lah, kepala terhantuk kena atap keta lah.. patah tangan etc.

Haritu baru je tengok 4x4 eksiden depan perumahan iols.. total lost dengan pakej rim tercabut.. driver n passenger tercampak keluar.. nasib baik hidup lagi.. so kalau boleh yang duk belakang keta tu pakai la seatbelt jugak. Better safe than sorry gitew.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni mcm jiran aku ni
Depa balik Kelantan naik Avanza siap bentang tilam bantal gini kasi anak2 tido.
Aku yg tnguk kat ig dia yg naik risau..dgn anak2 tak pakai seatbealt, dgn anak nya duduk atas gearbox tu lagi.
Padahal anak 2 org je..sorg darjah 4, sorg form 4.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada gak yg ckp kalau dah ajal nak buat camna. Eh eh kita selagi blum ajal slagi tu kite kena usaha utk bg yg terbaik.. boleh plak ckp kita dengki sbb kereta kita tak mcm dia . Seat boleh recline. Alza je pun...sok luse mak bpk gini yg nangis2 kt tv ckp ketentuan ilahi konon bila eksiden. Malu la laki mlyu ramai bodoh rupenye.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:28 PM | Show all posts
org bodoh mmg selayaknya mampus aja..so rest in piss in hell in advanced
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:31 PM | Show all posts
kalau kau nak anak2 selesa semasa memandu, kau bawak rumah aje la dalam kereta....simple
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-5-2019 12:00 PM
jenis mak bapak senang beranak..
kalau anak mati tahun depan beranak lain buat ganti..
dah tau kam ...

Ni btul slalu mcm tu la senang sgt nak mengandung n beranak... Nasib baik tuhan bg anak lambat kat i. Tahu gak la menghrgai anak smpi bgaduh dgn ipar duai n mertua sbb tak bg tumpang keta. Anak i 3 org mmg penuh la kat blakang keta. Ada ke nak pangku2 anak2 i. Kalau terhumban hangpa nak ganti balik ka. Dah la bertahun baru dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:37 PM | Show all posts
utamakan lah keselamatan
x jadi apa2 bertuah laa..
kalau jd mcam2.. takdir jugak yg salah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:38 PM | Show all posts
ingat selesa sangat ke bila tercampak keluar dari kereta kalau kemalangan. kalau boleh landing kemas macam Iron Man boleh gak percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:43 PM | Show all posts
memang bagus nampak makpak yg pentingkan keselesaan anak2 buat mcm tu..tp keselamatan anak2?

saya selalu balik alor staq memang jauh jugak..tp selalu make sure anak2 pakai seat belt sentiasa..sbb risau kalau drive kat terowong monora tu lori besar2 klu waktu malam..

budak2 mmg rimas kalau kena ikat..tp kita ni takut jadi apa2..buatnya brek mengejut ke..xdpt nk bayangkan.. baik yg duk di depan or belakang sy wajibkan semua pakai seat belt..anak yg kecik duk dlm car seat pun kena pakai jugak..

hari tu kwn opis husband eksiden keta berpusing2..yg teruk isterinya sbb xpakai seat belt..anak2 yg lain semua selamat xteruk pun sbb diaorg pakai seat belt..

dari situ dapat kesedaran betapa pentingnya seat belt tu bila berjalan jauh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:50 PM | Show all posts
aku pun naik angin bila aku ckp kt kawan aku xelok letak carseat anak kt seat depan..seeloknya letak kt belakang...  dia ckp susah nk bg susu kalau anak kt blkg. .. then aku ckp, ok la kalau tu kehendak ko..xjadi ape2 takpe.. jadi ape2 jgn cari aku.. geramm betul,,, terang2 dah org suggestkan carseat tu seeloknya letak kt blkg... masih nk jd bebal.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 21-5-2019 11:37 AM
Lain Kali suruh Kerajaan ko sediakan train...lepastu Naik first class coach.

Ko tido la peluk ana ...

Abis semua ko bambu.. sian atuk nangis bucu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 21-5-2019 01:01 PM
Buritan replied at 21-5-2019 12:54 PM
Abis semua ko bambu.. sian atuk nangis bucu




Batak buat Kereta Nasional..Batak pakai kereta ni Third World Country punya mentaliti

Orang nak Naik train first class coach tido peluk anak2 macam first world country.

Atok masih Batak kereta...sampai rakyat terpaksa renovate kereta acah2 first class coach...heloooo this is Malaysia third world country led by old mentality PM...Tak payah nak renovate kereta acah2 first class coach.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 21-5-2019 01:00 PM
Batak buat Kereta Nasional..Batak pakai kereta ni Third World Country punya mentaliti

...

Ontah.. kete yg ade pun sendu.. nak buek kete lg.. aku pun tak fhm atuk.. atuk sendiri phm diri dia sensorang kot..mgkin demensia who knows.. ade sikit sikit
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:04 PM | Show all posts
dah helok2 dibuatnya keretapi, disekat pulak kalau tak selesa naik kereta api
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:08 PM | Show all posts
ape kata korang org kelantan keje la kat kelantan nun. korang pun byk sgt merungut balik kg berbelas-belas jam. Takpun raya je la kat tempat korang bermastautin.

Bertabahlah woii org negeri lain kawin dgn org kelantan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:13 PM | Show all posts
i fikir diorang akan pasang benda ni untuk waktu berehat je, rupanya nak pasang sepanjang perjalanan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
minguk replied at 21-5-2019 01:13 PM
i fikir diorang akan pasang benda ni untuk waktu berehat je, rupanya nak pasang sepanjang perjalanan ...

Biasa lah Negara Thrid World country acah2 Naik first class coach train macam Kat Negara Maju.

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:22 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 21-5-2019 01:19 PM
Biasa lah Negara Thrid World country acah2 Naik first class coach train macam Kat Negara Maju.

                                      

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat sepupu meols.. adik beradik 9 org campur mak bapak 11 org.. balik kampung dr kedah ke johor naik persona. Cuols rasa x jd mcm sardin kereta tu.. tp masa tu anak2 dia semua masih bersekolah. So badan kecik2 lg.. tp iols tgok pon x sanggup sampai kat bonet pon ada yg duduk tau.. skrg bila ada yg dh abis sekolah.. 2-3 org balik naik bas.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110169s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list