Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12625
View
87
Reply

"Tahniahlah Sebab Ungkit Aib Orang" - Fangirling Remy Ishak Buka Kisah Silam Tapi Silap Oranglah!

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2019 10:47 AM | Show all posts |Read mode



Biarpun sudah menjengah ke angka 37 tahun, aura Hero Idaman Malaya masih kekal melekat pada aktor, Remy Ishak. Apatah lagi statusnya yang sudah putus tunang serta lakonannya dalam drama bersiri yang romantik bersama Mira Filzah membuatkan ramai peminat memuja pelakon berkarektor ini.



Jadi, apa sahaja momen mengenai Remy akan diabadikan oleh peminatnya terutama generasi baru yang tidak begitu mengenali Remy ketika awal kemunculannya pada 2006 dahulu.



Tular sebuah video yang mana peminat perempuannya merakamkan kelibat Remy yang sedang mahu melintas jalan dan jeritan "Oh My God!" dan "akcik, sana lah!" kedengaran tatkala Remy melintasi mereka yang sedang berada di dalam kereta. Mungkin mereka juga tidak menyangka yang akan bertemu pelakon terkenal yang tergesa-gesa untuk ke masjid bagi menunaikan solat Jumaat. Hal ini membuatkan mereka begitu teruja.


Namun, bagi mereka yang membesar dengan kisah cinta Remy - Umi Nazeera serta Tiz Zaqiah menganggap itu hanyalah drama semata-mata. Dan peminat barunya itu yakni BBNU tidak mengetahui karektor sebenar Remy sendiri.









Menurut Fafau, mereka tidak menegur Remy yang sedang sibuk mahu melintas jalan untuk ke masjid. Namun momen itu tetap akan menjadi ingatan kudus buat mereka. Lalu ramailah peminat yang turut memuji kekacakan dan kebaikan Remy yang tidak melupakan kewajipan walaupun sibuk dengan penggambaran.



Bagi yang mengetahui kisah berbelas tahun dahulu pula, menyatakan yang peminat sekarang iaitu anak-anak muda hanya memandang Remy yang penuh dengan karisma namun sebenarnya Remy mempunyai kisah silam seperti keganasan terhadap Umi Nazeera serta menelan pil tidur apabila putus cinta dengan Tiz Zaqiah.



Bagaimanapun, kisah lama ini telah dikecam oleh segelintir warga net lain yang menganggap aib tidak harus dibuka semula. Manalah tahu, Remy telah berubah perangai lamanya dahulu, jadi apa perlunya membuka kembali cerita lama?



Kredit foto: Twitter








Hal ini menyebabkan ada beberapa peminat Remy telah membaca kembali kisah cinta Remy dahulu lalu berbelah bahagi antara untuk terus meminatinya atau tidak. Namun sebenarnya lebih ramai yang menyokong karier seni Remy berbanding membuka aibnya yang lama.





Kredit foto: IG



Apabila menjadi artis, segala gerak geri akan turut diperhati. Jadi, kisah yang berpuluh tahun pun akan ada yang mengoreknya semula. Namun, jika dilihat akhir-akhir ini, sudah tidak kedengaran lagi cerita negatif mengenai dirinya lalu menjadikan dirinya diminati ramai. 'Fangirling' pada aktor berkarektor adalah normal dan kami berharap Remy akan cepat bertemu jodoh yang serasi! - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala dulu bang fahrin ahmad pun ada history serope gini gakkk, dgn 2 retis pompuan jugak. Tp lepas kawin elok jeee. Nampak lg wangi ada. Conclusionnya, bagi la peluang org utk berubah. Soal dia ikhlas ke fake ke, tu antara dia dgn tuhan. And in toxic relationship ni, tak semestinya lelaki je toxic. Pompuan leh toxic gak. Yg dipukul xsemestinya innocent. Tapi lantak laaaa cite lama kottt. Bodo twitter sapa ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:55 AM | Show all posts
tapi nape rekyet meleis meminati muka bangla
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:59 AM | Show all posts
kakakau replied at 21-5-2019 10:55 AM
tapi nape rekyet meleis meminati muka bangla

Tall dark and encem ....gitu

remy ishak2.jpg






Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:00 AM | Show all posts
Dan yg penting tak tinggal sholat.....


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:05 AM | Show all posts
manusia berubah kot, time tu still young & dumb
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:45 AM | Show all posts
kakakau replied at 21-5-2019 10:55 AM
tapi nape rekyet meleis meminati muka bangla

hari hario makan mamak mengalir dna keling dalam diri

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:48 AM | Show all posts
buleh plk pileh2 retis mana yg buleh dibuka kisah dan yg mana x buleh kisah silam
huntung dia ni x de fans dari nuraka jahanam tau
putus tunang pun urg suka
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:55 AM | Show all posts
ade kawan aku citer die penah jumpe remy sehak ni face to face. heols wangi noks, dan aura handsome die tu lain mcm. ala-ala kalau die masuk majlis, all eyes on him gitu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 21-5-2019 11:55 AM
ade kawan aku citer die penah jumpe remy sehak ni face to face. heols wangi noks, dan aura handsome  ...

Atas citarasa masing2 la kot,dh pandangan mata dia gitu,ada yg dh jumpa dpn2 bgtau remy ni biasa2 je itam manis,x tinggi,x rendah,xde la sampai tertoleh2 pon katanya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 21-5-2019 11:55 AM
ade kawan aku citer die penah jumpe remy sehak ni face to face. heols wangi noks, dan aura handsome  ...

I pernah jumpa dia kt ib time dia wat teater Natrah. Waduh...walau muka cam bangla kata org, aura dia mmg lain mcm. Mmg boleh cair kalau tak jaga hati betul2. In fact bnyak kwn2 yg masih kerja magazine even my ex editor yg dah tua bangka bini org tu pun ckp, remy mmg ada aura tersendiri yg boleh wat org cair kalo kita sembang ngan dia berbanding dgn pelakon2 lain yg putih mulus.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummi nazeera pon ada history sendiri (rumours kena lempang kerana mengambil sesuatu yg haram), sekarang dah berubah. Abang dia yg naik haji pon kadang2 berubah-rubah juga..sat jadi hensem, sat jadi lawa..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 03:01 PM | Show all posts
pe benda fangirling tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sugatae: I pernah jumpa dia kt ib time dia wat teater Natrah. Waduh...walau muka cam bangla kata org, aura dia mmg lain mcm. Mmg boleh cair kalau tak jaga hati ...


Itu bukan AURA itu BIRAH acik2 kepam
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:35 PM | Show all posts
Aunty_Acid replied at 21-5-2019 03:48 AM
buleh plk pileh2 retis mana yg buleh dibuka kisah dan yg mana x buleh kisah silam
huntung dia ni x  ...

hahahaha! lain mcm sarcasm aunty ptg hening ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai betul anti remy ni ye..... anyway history remains history. Semua org ada peluang utk berubah kpd kebaikan ...cth terbaik arwah azmil mustapha, noorkumalasri, diana amir, adam corrie....maybe remy dah berubah....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Aunty_Acid replied at 21-5-2019 11:48 AM
buleh plk pileh2 retis mana yg buleh dibuka kisah dan yg mana x buleh kisah silam
huntung dia ni x  ...

Kan.. cuba klau artis pompuan, sampai rahsia saiz sarang semut dicungkil nya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 21-5-2019 11:45 AM
hari hario makan mamak mengalir dna keling dalam diri


Diaorg melaka kut...mana tau susur galur dia ada darah India ke paki ke bangla?

Just a typical malay looking guy....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk video ni lgsung x de ape2 perasaan igt bangla td..mmg x minat abam remy sowi..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:54 PM | Show all posts
Clarice01 replied at 21-5-2019 04:39 PM
Ramai betul anti remy ni ye..... anyway history remains history. Semua org ada peluang utk berubah k ...

yaa..Allah lihat pengakhiran kita bukan awalan..so kita berusaha setiap hari kearah kebaikan #donedakwahwalaupunacikporum
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114258s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list