Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16046
View
268
Reply

"Elfira Loy Sanding Sampai Lima Kali, Tapi Siang Ikan Pun Tak Tak Reti!"

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2019 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 22-5-2019 04:19 PM
ye...org pasar tu x de khidmat siang ikan katanya....
bawah rm10 biasanya...tgk bnyk ke sikit.... ...

Ooo..first time haku dengo
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 21-5-2019 10:50 AM
Eh zaman skrg takyah g pasar. Watsapp aje barang basah, barang mentah, pasar easy. Order, transfer ...

Betul sangat... Ada yg siap letak bahan-bahan siap2.. Contoh ikan siakap untuk masak stim.. Siap siang, bersih lps tu pack sekali dgn bahan2 yang nak masak, serai, bawang putih, cili, n etc semua siap potong dah..

So far belum pernah lagi order bahan basah online
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kodoksilver replied at 21-5-2019 10:49 AM
hahahahahaha, nak expect apa dari dia ni?? melawa jah 24 jam pandai la

Lawa ke masalahnya
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Potpouri replied at 22-5-2019 05:00 PM
Kalau kedai runcit kecik2 ni siangkan je. Kalau nk beli ikan carilah yg boleh bg servis siang seka ...

Ntah pasar i pergi tak buat ikan kecik. Harga tak jadi hal asalkan ada servis tu. Pasar i pergi ikan tu fresh. Tapi takde servis tu. By 7am ikan pun almost habis.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 22-5-2019 07:18 PM
Lawa ke masalahnya

lawa la kot sb tu #farisnotfattah suka nau dpt pmpn ni mcm kan retis femes seantero dunia
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm.. aku umur 11 tahun dah pandai siang ikan.. tapi kan.. elfira loy orang kaya.. selama ni bibik yang buat.. pe kesahhh..  biarlah.. boleh hire bibikkkk. {:give
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn di tunjuk sgt laki ko pandai serba serbi. Nanti kena sambar jering 3.0, baru nk meroyan satu dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari kau snap suami kau siang ikan, baik kau belajar mcm mana nak siang ikan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
roti_banjir replied at 21-5-2019 10:55 AM
dia mungkin ak pandai sgt siang ikan, tapi dia pandai kemas umah, pandai masak gak, pandai cari duit ...

Obviously rotibanjir dah lemas dgn artis yg dok tayang puji suami kat ig tu kan.. Dah tengok post puji suami sebab shopping brg anak2? Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 21-5-2019 11:56 AM
Kalau pandai masak, mesti la tau siang ikan.
Duh.


Statement madel ni buat akak terasa kaya pulak.. #perasanmode
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
inspiro92 replied at 21-5-2019 12:20 PM
Sendiri buka aib .hadaplah kecaman netizen.ilss pun pelik zaman skrg ni dgn adenye smartphone semua  ...

Dush!

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 21-5-2019 01:11 PM
alahai siang ikan temenung je pun
bkn ada sisik..gunting perut tu bwk keluar isi perut..selesai

Org Melaka masak ikan cencaru asam pedas.. mohon nanti post suaminya siang cencaru dan buang jaketnya tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
lola replied at 22-5-2019 03:06 PM
Tak jugak..pasar rumah akak dia buat ikan kembung gak..balik rumah akak cuci bersih2 je

Untoong sgt kak..payah nak jumpak yg Siang ikan kecik2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lolita737 replied at 21-5-2019 01:13 PM
untung anak2 dara sekarang kawen hantaran mahal2 tp xpandai buat keje rumah no hal..boleh diampunkan ...

Betul. Ramai je lelaki reti siang ikan dll ni. Lelaki2 dlm rumah ni semua pandai. Tp of course le kita ni bkn retis so xde yg nak kecam atau puji. Nak post pun xde rasa. Kita enjoy the pleasure aje la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 21-5-2019 01:20 PM
dak zaman skrg kemain bangga kompang kalo tak pandai masak
kalo org dulu2 malu woi nak cerita


Kan... Kita malu kot kalau org tahu x pandai buat kerja2 di dapur.. Tp tu la hakikatnya perubahan zaman..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
coolie83 replied at 22-5-2019 03:23 PM
dasar bbnu...pasni tak reti buat susu pun nk hupdate

Yuu jgn..aii sebab anak antaq kat mil mmg xpandai bancuh FM. Skali ank warder sbb diarrhea doc bg FM suruh bancuh .aii Tanya doc mcmna NAK bancuh oadahai ank dah 2..mmg xtau bancuh. Skg dah master.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 21-5-2019 01:51 PM
aku rasa anak aku pun bakalan jadi mcm ni. sbb anak aku cuma makan ayam dgn telur je. ikan tolak tep ...

Actually ramai sangat anak2 perempuan yg mcm ni. To bila dah ada rumahtangga tu, instead of suami siang lauk sorang2 dan si isteri ambil video si suami yg serba lengkap, baik dia dok sebelah suami & belajar dari suami. Those are the moments we will never forget..
Meow, Boleh ajar anak tu siang ayam.. Siang macam2 pattern la.. Ajar from scratch. Bawa balik dari kedai raw gitu. Lepas tu ajar dia celur dlm air panas, tarik2 bulu sampai bersih. Then keluarkan organ2 dalaman dan buang hempedu elok2. Lepas tu ajar juga potongn utk rencah mee bagai, cube, strips utk stir fry, whole leg utk chicken chops, mince utk buat burger/bergedil @ spaghetti @lasagna. Bontot ayam kasi ketepikan dan kasi akak je. Eh! Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 21-5-2019 10:29 AM
bior le el tak reti pun...biar le suami dia siang....
nitizenn sentap kenapa....?


Sama.. suh org pasar je buat koser nk abiskan masa berjam2 kat dapur nk setelkan semua.
Balik umah basuh bersih simpan lam bekas je sesiap.
Takde masa nk diri lama kat sinki siang ikan, dah la iols jenis alergik penah lepas siang udang jari jadi gatal teruk.
Dengan anak kecik lg selalu mintak perhatian.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 21-5-2019 02:13 PM
Chuols kekkung ke?

Akak oun terfikir ni MN kakung. Hehehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
menjad replied at 21-5-2019 06:47 PM
Ikan kecik gitu xreti nak siang...  Propa amat...  Pondan pun reti buat

Toklip lagi pandai siang ikan dari Bamjat tau.. Dulu ada toklip & bamjat berlumba up kat ig memasing..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091721s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list