JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14361
View
267
Reply

"Elfira Loy Sanding Sampai Lima Kali, Tapi Siang Ikan Pun Tak Tak Reti!"

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2019 09:59 AM | Show all posts |Read mode
Niatnya nak tunjuk kelebihan suami, tapi tak sangka akhirnya jadi bahan kutukan netizen.


Gambar yang dimuat naik Elfira menunjukkan suaminya, Faris Khairol Anuar tengah siang ikan tu buat ramai tak senang.


Elfira Loy mengaku yang dia tak pandai siang ikan, nasib baik suaminya tahu.


Foto: IG Elfira Loy


Di media sosial ramai kutuk Elfira, "Sanding lima kali, tapi siang ikan pun tak reti!"


Maka ramai-ramailah mempertikaikan golongan wanita zaman sekarang yang ramainya hantaran sahaja mahal tapi tak pandai buat kerja dapur.





Di ruangan komen, ada yang setuju dan ada yang tidak.


Kata mereka, walaupun Elfira tak tahu siang ikan tapi mungkin pandai masak dan kemas rumah.


  



Jadi apa salahnya kalau tak pandai siang ikan?


Foto: IG Elfira Loy


Apa pun masing-masing ada pendapat tersendiri.


Kan tengah mengandung, mungkin Elfira Loy sengaja nak bermanja dengan suami sendiri kan? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala siang ikan tak tau tu pun netizen kisah.

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:09 AM | Show all posts
netizen jeles la tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Elfira juga pandai ke mesin atm, menghauskan credit card asben Dan beli mekap puluh2 ribu.   Specialist tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:25 AM | Show all posts
Jadi apa salahnya kalau tak pandai siang ikan?   ---> sebab siang ikan tuh very the basic before nk masuk dapur weh.....aduyaiiiiii.......lagipun skg dh pakai gunting..lagilah mudah..cer pakai pisau...harus terkial2 kan? apa pun....benda mcm nie xperlu nk bgtau masyarakat...mengundang kecaman....pas tuh kan nk mrh2 org kecam dia plak....simpan dediam antara family xboleh?nk gak bgtau socmedia...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:27 AM | Show all posts
alaaa biarlah dia dah menunjuk laki bagus...ehh tapi apa salahnya tak reti siang ikan..kaka el kan ada maid lainlaaaa netizen kecam tu laki  taknak tolong, dah lerr taknak tolong tak mampu hire maid...wakakakakakk lari
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Cari penyakit sapa suruh..lapor sangat nak upload..so hadap la..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:29 AM | Show all posts
bior le el tak reti pun...biar le suami dia siang....
nitizenn sentap kenapa....?

nitizen jeles sbb laki derang x tolong siang ikan...

klu aku suh jk org pasar siang kan...aku tak yah siang...laki aku pun x yah siang...dari sekecik2 ikan sampai sebesar2 ikan...abg pasar tolong siangkan...ketam pun derang boleh tolong siangkan siap2...
klu pasar kat shah alam siang ikan free jek...tapi klu balik kg..kena bayar sikit baru derang nak siangkan...huhuhu...
balik basuh jek...ada apa hal....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:31 AM | Show all posts
Pada suami si Elpira.... siang ikan tak penting.
Yg penting isteri dia glamour dan famous.

Masing2 punya priority dan cita rasa yg beza.  

Kalau tak kawin dgn si Elpira dapat ka suami dia bersanding sampai 5 kali.....
ini sudah jadi sejarah. tunggu siapa nanti akan pecah record ini .....  







Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:34 AM | Show all posts
Hasben : jom sanding 5 kali...?

Elfira : tapi i tk pandai siang ikan...

Hasben : its ok.. tht part i pandai...

Elfira : ookey...

gitu ceritanya kot...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
!!!!!! Lain kali g pasar suruh peniaga tue siang ikan siap2..krg kt rumah amik la pic bgtau dh siap siang ikan..adoiii..benda basic pun xreti..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Siang ikan pn xreti, kau ghaser siang benda lain mcm sotong, ketam dia reti ke

Silap2 poting daging pn fail..blum lg skill bersihkan perut babat atau potong limpa
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:40 AM | Show all posts
BBNU takyah risau..
tak reti siang ikan pun boleh kawen..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Masti mak lelaki tu bengkak hati

Pebenda menantu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
budaktua replied at 21-5-2019 10:34 AM
Hasben : jom sanding 5 kali...?

Elfira : tapi i tk pandai siang ikan...

Serius kelakar.....haha...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:43 AM | Show all posts
x payah siang la bulus. telan je teros
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:44 AM | Show all posts
huntungnya El,
dapat suami hensem, pandai siang ikan, kaya, muda dan bergaya
perfect gituh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:44 AM | Show all posts
tp kan, kalau dah husband dia mampu hire maid utk masak2 tu semua and husband dia sggup buatkan utk sheols, x jadi isu dah ni patutnya. hahaha! btw, bagus husband sheols. hensem+kaya and brbudi pekerti dgn wife.


at least heols ke dapur lah gak dr suami2 luar sana (bukan semua) yg sejenis dok ngangkang jer depan meja makan tggu wife hidang kan semua makanan. dh habis makan, dia cuci tgn kat meja g sambung tgk tv/baca newspapers.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa ada hal..
El kje nye beranak je..
Siang ikan, masak, basuh berak ank ada bibik nanti
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 10:46 AM | Show all posts
Edited by NBM at 21-5-2019 10:52 AM

niat hati up posting tu sbb nak mengada2 konon dia tu manja tak reti siang ikan, urban konon. Pakai la otak kau yg sejemput tu dik oii, kalau kau yg post gitu dah tentu kena kecam sbb kau artis, kalau anak dara depan umah aku post gitu takde sape kisahnya.

Dah tua2 renta tak reti siang ikan, nnt org kecam mak kau tak reti ajar anak dara kang ko marah pulak, so lain kali pakai otak kau yg tak berapa nak pandai tu dulu sebelum post apa2 ye
aku percaya rata2 mak2 yg ada anak lelaki kacak, kaya bergaya mcm tu atau kalau tak kacak bergaya pun akan prefer pmpuan yg boleh layan makan minum anak lelaki dia selain dari menghabiskan duit laki, kalau dapat yg melawa je pandai, mcm membazir je la. Lgpun lama mana la sgt org lelaki boleh tahan & boleh layan kau punya mengada



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.132572s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list