JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10982
View
254
Reply

[Dunia] edisi ranapkan HUAWEI - cash back apabila google dah tak bagi guna android dekat semua phone huawei. Mati katak la

[Copy link]

Author: honam    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku memang nak tukar phone next month ..Apa bramd piliham lain yg terbaik selepas Huawei ya? Susah nak buang sayang Kat Huawei ni wei!
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 20-5-2019 02:29 PM
Aku aminkan doa kau ni sbb aku memang dah happy bahagia sangat dgn huawei
Belum ada lagi hp yang  ...

Kan...harga mampu milik dgn specs setanding/better dari iphone. Tak kedekut storage..nah amik kau 128gb tak charge harga mengarut mcm apple..kalau tak cukup 128gb nah slot untuk kau letak card.. Aku dah pakai Huawei P9 sampai sekarang belum lagging lagi. Sejak aku pakai memang aku promote kat kawan2 suruh tukar dari iphone ke Huawei.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mzz tak pernah menyesal beralih dari iphone ke huawei. Mzz sayang gila huawei ni.. bahagia sgt rasanya dpt fon gb besar, camera cantik etc..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 20-5-2019 03:18 PM
Samalah... I punya frust macam bf mintak break tanpa sebab munasabah.. Padahal bahagia je
Gittew  ...

Kan uols... sama frust gitu...

Macam takde function handphone tu kalau tak boleh nak guna Google... except kita ni duduk kat China sana...

Tapi I dah cool down sikit ni Google tak kacau existing Huawei users...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Bgs la huawel kena block dgn google. Huawei ni agak racist. Iklan job dia mest nk kena tahu mandarin. Ha ambik ko ubat.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan lah muka
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Jom boikot china.
Dah la depa seksa org islam ughyur tu.

Hgpa tak kesian ka?
Huawei ban ni adalah satu cara utk beri pengajaran.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikut cara spokesperson Google tu, diaorg mcm terpaksa je ikut ckp trump. Huawei last year punya sales better than Apple kot. Kalau US banned, byk gak Google rugi. Trump ni run the country mcm run company. Suka hati je nak banned mcm tu. Nnt China banned production phone diaorg baru tau.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 20-5-2019 09:43 AM
Vongok lah Google. Kau jgn sampai Huawei mendunia lagi beberapa tahun baru nak menyesal. Indirectly  ...

Huawei ckp diaorg dah prepare kan for this. I harap Sgt diaorg keluar kan OS sendiri very soon n semua phone China mcm oppo, vivo akan support. In fact Huawei byk improve kan Android n they know inside out of the  software. Takde hal diaorg nak buat their own.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
pulauturtle replied at 20-5-2019 12:44 PM
Padan muka USA nak musnahkan Iran ya?

U benci cina, USA benci islam. Fair la

Jgn jadi naif sangat...di Amerika, ada ja kumpulan bebas yg melobi agar hubungan dengan Iran dipulihkan...

Kalau di China u think kalau ada pun sebahagian NGO atau rakyatnya berjuang menuntut agar penganiayaan ke atas etnik Uyghur dihentikan, ingat komunis mau duduk senyap??? Mau kena tembak org yg simpati ni lagi ada la.

Sekurang2nya hak asasi manusia di negara demokrasi spt USA dan kebebasan bersuara masih lagi terpelihara. China tu Nazi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdullillah, USA ahli kitab yang beragama dah melanyak ateis China komunis tak beragama .... Takbiirrrr
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sesapa yg gatal pakai Hawauwei pun cash lah, degil tak dengau kata2 haku dolu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
The battle of two country china and US. Sigh. Sebelum nih US dah penah banned zte. Actually impacting semua US company yg ade business dgn huawei
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 04:57 PM | Show all posts
Huawei ni bukan baru ni je jadi rival kepada US products macam APPLE tu.
Co Huawei ni dah lama buat product telecommunication server dan system bagai dan rival besarnya ialah CISCO.

Baru recent few years derang nak langgar monopoli apple dan Samsung dalam persaingan smart phone. Maknanya base derang mmg kuat, teknologi bagai dah advance pun.  US main ngelat.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:01 PM | Show all posts
lepas ni pakai smartphone jenama ponsel je. selamat, unlimited, kamera iphone
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 20-5-2019 07:27 AM
Kan...harga mampu milik dgn specs setanding/better dari iphone. Tak kedekut storage..nah amik kau  ...

Kannn samalah.... Frust ok
Aku anggap iphone tengah jeles nak mampus dgn kemantapan huawei
Pastu baca kat twitter katanya orang kuat huawei kena tahan kat us sebab pasaran huawei berjaya tembus us
Tak tau lah versi hasanah ataupun fakta
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:06 PM | Show all posts
DARSITA replied at 20-5-2019 09:43 AM
Tapi ada bagusnya jugak kan halang pengeluaran wang ke luar.

Satu lagi sejak gaduh dgn US - ...

Untuk pengetahuan sis, china dah buat pun fighter jet sendiri dan latest model Chengdu J-20. Katanya berkeupayaan setara dengan US made F-22 raptor.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Choc-chip replied at 20-5-2019 07:45 AM
Kan uols... sama frust gitu...

Macam takde function handphone tu kalau tak boleh nak guna Googl ...

Tu lah... Cool down sikit lepas baca info kat sini
I tak minat lah hp lain selain huawei
Sedih i
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tetiba china menjadi suci murni di mata ummah2
selama ni kemain kutuk china suka tiru la bagai
ujung2 menggelupurrr
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 20-5-2019 07:30 AM
mzz tak pernah menyesal beralih dari iphone ke huawei. Mzz sayang gila huawei ni.. bahagia sgt rasan ...

Samalah kita mzz
I pakai iphone since ip4 lagi sampai ip6
Nak sambung ip8, rasa mahal nak mmpus... Tak beebaloi sampai i terbaca review p20 i nekad beli bulan jan aritu
Sekaliiiii......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087326s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list