Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11145
View
254
Reply

[Dunia] edisi ranapkan HUAWEI - cash back apabila google dah tak bagi guna android dekat semua phone huawei. Mati katak la

[Copy link]

Author: honam       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
https://amanz.my/2019205499/ untuk info lanjut pasal isu huawei
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:03 AM | Show all posts
tobby replied at 20-5-2019 09:56 AM
Kes study paling best ialah Intel Corporation. Masa mula2 smart phone muncul dlm tahun 2007-2010 C ...

tetiba tergugat utk menjual p30 aku..camne weh?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:03 AM | Show all posts
habis laa xle nk update phone lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahaha...jenuh la lepas ni..ada je yg tak kena
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 20-5-2019 09:46 AM
Masalahnya orang cina di China nak apps yang orang Amerika guna. Orang cina yang dtg US mesti  ...

Ini sebab org cina berpaksikan barat dan always nampak grass is greener on the other side... Padahal... China pun patut stoplah sekatan keatas rakyat sendiri tu..open market. Tapi aku rengsa lah dgn America aka Trump yg nak bergaduh dgn China ni. Acah2 hilang ingatan ke yang banyak benda sekarang dibuat di China. America lebih bergantung kepada China berbanding kebergantungan China pada Amerika.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 20-5-2019 10:03 AM
tetiba tergugat utk menjual p30 aku..camne weh?

Bertabahlah... Kau tunggu setahun. Sampai dah tak mampu nak hidup tanpa update apps dan OS.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2019 10:26 AM | Show all posts
tobby replied at 20-5-2019 09:56 AM
Kes study paling best ialah Intel Corporation. Masa mula2 smart phone muncul dlm tahun 2007-2010 C ...

contoh mcm qualcomm
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:30 AM | Show all posts
JunkMail replied at 20-5-2019 10:26 AM
Bertabahlah... Kau tunggu setahun. Sampai dah tak mampu nak hidup tanpa update apps dan OS.

gadget savvy mcm aku ni senantiasa la menunggu hapdet apps..jenuh la weh nk tunggu setahun
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 20-5-2019 10:21 AM
Ini sebab org cina berpaksikan barat dan always nampak grass is greener on the other side... Padah ...

Alamak... tepon huawei best. Cmne kita nak halang benda ni dr berlaku ye.... x boleh ke kita sign petition kat mana2...

Then kalau huawei kena buat os sendiri boleh tak kita assume os dia aka mature dlm 6 bulan. Then terus sama kuat dgn android dan apple..   jika apple boleh berdiri sendiri, ai percaya china os pun sama.  Mungkon huawei rugi besar skrg tp for future dia akan bangkit.

Atau ini mungkin satu peluang utk malaysia yg ada hubungan baik dgn china, utk take side on china. Buat os sama2...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
yg loan aeon hp tu mcm mana la...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ios x phm sgt isu ni tp yg iols phm hannah delisha sbg duta huawei xleh cr mkn
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
bodohnya polisi Trump pergi buat war dengan china. Huawei mmg dah bangunkan OS sendirik lepas ni market apple pun blh dok atas pagar je le. Dah le mahal tak update pulak.

Bukan huawei academy buat partnership dengan universiti malaya ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
ohnoLia replied at 20-5-2019 10:35 AM
Alamak... tepon huawei best. Cmne kita nak halang benda ni dr berlaku ye.... x boleh ke kita sign  ...

Itulahhh...kamera Huawei best. Hanat lah Google. 6 bulan tu terlalu sekejap. Agaknya paling2 5-10 tahun baru mereka stabilise kot. Kalau Huawei nak remain competitive dalam market diorang kena cepat cari solutions dgn Google sementara nak membangunkan OS baru.. melainkan now diorang dah halfway buat OS kita je tak tau....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2019 10:48 AM | Show all posts
bayangkan kehidupan anda tanpa youtube... gmail... google map
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah start la kan... berkuatkuasa serta merta... I pakai Huawei jugak ni...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tindakan yg bodo dari Trump.
Mungkin setahun dua je nko dpt sekat, nnti depa bina sendiri OS depa.
China ni wlpun rakyat depa sejenis kiasu, tak ada adab tpi dari segi teknologi depa ramai tenaga2 yg berbakat luarbiasa dan bijaksana.
Tenguk je la program Brain of China tu..bangsa depa ni sejenis nak menang sentiasa.
Nko tunggu je la Trump.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
honam replied at 20-5-2019 10:48 AM
bayangkan kehidupan anda tanpa youtube... gmail... google map

Memang tak boleh buka YouTube ke...
Google map tu penting... ingatkan tak boleh update je...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya tak tergugat, hanya model baru huawei saja yg akan disekat. Huawei pasti ada plan sendiri juga

Huawei sedia ada tak ada masalag
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 20-5-2019 09:25 AM
google hanye ikut telunjuk trump vongok..sesuka hati je buat executive order konon nak perang econ ...

Pernah terjadi dulu.. Huawei vs cisco.. Tp tak heran.. China ni sentiasa ada alternatif jeek..kt sana pung sekat google, fb n youtube but ada apps versi depa... Amerika dah rasa tamparang china...bistu kang apple assemble kek mana?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 11:00 AM | Show all posts
beli hp baru..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089083s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list