Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
4928
View
65
Reply

[Tempatan] cadangan bernas NURUL IZZAH mengenai kemelut hutang PTPTN

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2019 11:14 PM | Show all posts |Read mode
NURUL IZZAH berkata sekiranya tiada lagi cara utk menyelesaikan masalah hutang PTPTN bernilai berbilion2 yg kian bertimbun,  maka eloklah diguna kembali sistem Kerajaan BN dan mulakan dgn memohon maaf di atas kegagalan menunaikan janji.



Single Polls, Total 118 Users voted
92.37% (109)
7.63% (9)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:18 PM | Show all posts
selagi ada cai sanggup tadah kencing, kau orang janji je la apa saja

nnt tak boleh tunai nnt, biarkan saja cai2 korang defend kau orang

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:22 PM | Show all posts
Yup... buang ego dan ambil langkah praktikal..

Jgn nanti jadi mcm BN, sebab ego tinggi langsung kena humban ke parit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 11:24 PM | Show all posts
Reymz replied at 19-5-2019 11:22 PM
Yup... buang ego dan ambil langkah praktikal..

Jgn nanti jadi mcm BN, sebab ego tinggi langsung ...

yup. mcm ni aku puji. kan bagus mengaku kaki kencing.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cukup tak berkenan wang ptptn diguna utk biaya kemasukan pelajar ke kolej2 yg shady ...lebih kpd degree mill...nilai degree tu semakin menyusut....skrg pun pasaran kerja tak perlukan sangat yg ada tertiery education...why not, kecilkan dulu jumlah penerima bantuan sementara waktu ni...sambil2 tu pergi kutip kat peminjam yg culas. Higher education dah jadi lubuk kuantiti bukannya kualiti.
Lagi satu diorang dah amik kira ke antara org yg x bayar ptptn tu barangkali suri rumah yg dah exit labor market? Yg skrg ni income bulan2 mengharap drpd suami sahaja...acaner nak byr balik utang  kalau laki x bagi duit, x adalah duit belanja atau simpanan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 11:27 PM | Show all posts
Reymz replied at 19-5-2019 11:22 PM
Yup... buang ego dan ambil langkah praktikal..

Jgn nanti jadi mcm BN, sebab ego tinggi langsung ...

lepas ni u turn GST pulak.... jgn malu2 hokay
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:30 PM | Show all posts
tobby replied at 19-5-2019 11:27 PM
lepas ni u turn GST pulak.... jgn malu2 hokay

Hidup biar praktikal.... kalau malu sendiri rugi nanti.... Biar malu masa nie daripada kena pam ke tong taik next election nanti
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols sokong izzah 500persennnn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
brownstone replied at 19-5-2019 11:26 PM
Aku cukup tak berkenan wang ptptn diguna utk biaya kemasukan pelajar ke kolej2 yg shady ...lebih kpd ...

Ramai gak yg ke obersea tapi pilih universiti yg ranking rendah & mudah lulus. Sesetgh tu lagi rendah ranking dari universiti malaya
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Haaa baguspun pouan ni skrg
Bijak berfikir skit

Yg ni i pun setuju
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Izzah ni mal glamour lah tu.dlu dia yg beriya2 nak jadi pemimpin kan.skrg dah termalu sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 12:02 AM | Show all posts
ahhhhhhh pegidahh

makcik ni sembang je lebih

kalau kau dah rasa bersalah takleh tidur malam, kau terus la mintak maaf, apa barang nasihat2  suruh orang lain plakk mintak maaf




Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 12:06 AM | Show all posts
per kata kau yg mula mintak maaf dulu sebab dah kencing pengundi

esuk kau pi diri depan sogo kul 4 ptg, kau bawak mic, kau mintak maaf tgh town

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 12:07 AM | Show all posts
sebab masa janji goda orang undi PH, kau iya2 diri depan sogo

sekarang pi la sogo ajak tian chua sekali

ada bran??

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Ballooning ptptn debts ....dah jd krjn baru sadar bukan senang nak kutip hutang dari org muda.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 12:58 AM | Show all posts
burukkan PH wahal dia PH.

Tun M intai je
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Blacklist kan je, even ko ambik loan rumah dgn Bank, ko bayar cam taik, dia tarik lelong rumah tu...bodoh pye org ungkit janji election,  nothing to do la bangang
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 05:44 AM | Show all posts
Woii..Melayu Bodoh..
Kalau da pinjam...maksudnya kena bayarlaaaa siallll..
Apa kejadahnya janji janji sebelom PRU pulak..?
Guna akal Fikiran sikitlaaa lombu woii..
Asal semua nak freee jee...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 19-5-2019 11:27 PM
lepas ni u turn GST pulak.... jgn malu2 hokay

buang malu buang segan , kalu dah terdesak ludah pun terpaksa ditelan. biar dikenceng sakan  jangan sampai tertelan kencing.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 07:05 AM | Show all posts
aku dapat tau citer, puak puak yg ambik ptptn dekat kolej swasta senang2 je lecturer bagi markah tinggi2 supaya dapat 1st class degree so tak payah bayar ptptn balik walaupun kolej swasta cap ayam je pun. Sekarang ni bagus la hanya org miskin yg dpt 1st class degree je layak waive
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094051s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list