Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5767
View
167
Reply

Rasa diri hodoh sebab muka macam india

[Copy link]

Author: SelfEsteem    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-6-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 31-5-2019 02:14 PM
Org pahang x de kulit cerah sgt pon dek. Sbb tu kau gelap kot. Aku rasa kau kurang self esteem ni. ...

Oh satu perkara lagi.
Ni pengakuan berani mati lepas habis belajar, which is masa tu I dah gemuk, I cuba pakai tudung untuk satu tahun.

Lepas tu I tak pakai balik sebab I rasa tak selesa. Masa pakai tudung, SAMA aje sis oii india hindu, buddha mamak tertarik jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BabyMiakaChan at 2-6-2019 03:17 AM
SelfEsteem replied at 1-6-2019 08:56 AM
Terima kasih banyak, betul apa sis cakap tu. I rasa I ni terlampau generalized kan beauty tu macam ...


Kalau I nak cakap jangan takut, kena yakin dengan diri, bende tu macam cliche sangat kan sebab bercakap tu lebih mudah dari melakukan.

But seriously, cuba join apa2 aktiviti or find a new hobby, insallah u will meet more people and self esteem tu boleh kembali.

Macam mana I tau, because I before this memang dalam depression, self esteemed jadi low sebab lelaki dan orang keliling.

Last skali kawan ofis kesian sebab hari2 nangis and down, dia ajak ikut dia pergi join kelas tarian latin, dan alhamdulillah, bukan saja i gained new friends and jumpa hobby baru, my self esteem came back. Hello old buddies gitew...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Letak je la status islamik mcm mencari pasangan till jannah ke ape.. xyah acah2 letak english klau nak carik bf mly..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2019 05:18 PM | Show all posts
Akak pun rupa India adik. Kita kena terima la kenyataan. Rupa tak boleh ubah. Berat badab boleh tapi seksa la... kalau tak maintain nanti bertambah lagi berat. Biasa benda yang kita tak suka la selalu datang mengangu. Be positive, India ke apa ke janji boleh jaga kita dengan baik kena berlapang dada
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-6-2019 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ivysaur replied at 3-6-2019 05:18 PM
Akak pun rupa India adik. Kita kena terima la kenyataan. Rupa tak boleh ubah. Berat badab boleh tapi ...

Sebab saya ni susah nak ada confident. Even kurus wangi macam dulu pun tak confident mana, lelaki datang nak approach pun saya lari2 ini kan pulak dah gemuk tak attractive lagi la teruk self-esteem nya. Maaf ya, saya memang tak percaya dengan ayat2 cliche tapi ntah betul ke tidak akan kawin dengan orang tak suka la semua tu saya memang tak percaya.

So  saya berpegang dengan benda yang memang ada solution. Contohnya bila saya kurus tu nampak elok sangat. So why not just go with that. Tapi tulah nak kurus memang bukan senang dah bertahun-tahun kot misi nak kuruskan badan ni. Dengan ada msalah depression lagi

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-6-2019 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 2-6-2019 04:34 PM
Letak je la status islamik mcm mencari pasangan till jannah ke ape.. xyah acah2 letak english klau n ...

Eh? Kena jadi munafik baru boleh dapat pasangan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
SelfEsteem replied at 4-6-2019 01:16 AM
Eh? Kena jadi munafik baru boleh dapat pasangan?

Status je bukan suruh change whole personality.. i cakap pun berdasarkan pengalaman.. status i pun xde la islamik sgt, just bubuh dalam bm bahasa pasar.. tp still ramai je non malay add i.. tapi peratusan melayu lg ramai add kalau compare i letak in english..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2019 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sunshine2018 at 5-6-2019 12:12 AM

bertabah la..aritu kwn 1 u aku mengadu psl ni..dia xsuka org ingt dia mix india

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2019 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Mindset..ko ckp kt minda mls nk mkn bosan nk mkn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2019 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Sunshine2018 replied at 5-6-2019 12:11 AM
bertabah la..aritu kwn 1 u aku mengadu psl ni..dia xsuka org ingt dia mix india

Bukan yang mix india ni selalunya cantik ke?
Kalau yang pure yenna je lagi2 yang estet barulah RIP
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 03:35 AM | Show all posts
SelfEsteem replied at 3-6-2019 12:15 PM
Sebab saya ni susah nak ada confident. Even kurus wangi macam dulu pun tak confident mana, lelaki  ...

low est. rendah sangat ni..

ramai aje orang hitam dapat pasangan hensem tu semua..

diri sendiri sebagai contoh
dan bak kata ramai orang forum, baiki keturunan juga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 6-6-2019 03:35 AM
low est. rendah sangat ni..

ramai aje orang hitam dapat pasangan hensem tu semua..

I suka je kulit gelap sikit. Tapi tak suka muka india haha boleh gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
India lawa kan..tgk pelakon bollywood..xtau nak pilih mana satu cantik, sbb semua lawa. Sbb features mmg lawa.

Ada kawan adik aku, mamak, mmg muka india la..dulu gelap..pas habaih belajar, guna krim kilo (kot?) or taktau la produk apa guna...dye kan sikit rambut (or inai?)...lawa nak mampus..sbb mata hidung mmg dah cun..padahal dedulu sendu jek..tp fb dia ramai laki india la komen2.

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 06:59 PM | Show all posts
SelfEsteem replied at 6-6-2019 01:04 AM
I suka je kulit gelap sikit. Tapi tak suka muka india haha boleh gitu?

You kena ubah perangai dulu, mentaliti baru fikir pasal kulit.

India pun big.

You rupa India estet, India bandar... Kalau kita nak sebut India lagi, adakah Indian di India, dorang pun luas, India North, South, kashmir semua India putih dan cantik.

So rasanya you pikir cam Indian estet?

So mentality tukar dulu, kemudian rupa Indian estet pun you rasa lawa.

Ok penggunaan Indian estet hanya contoh, reality kita tak patut pandang rendah dengan orang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun muka mcm india sampai my MIL panggil i hirang hahahhahahaha (btw hirang tu bahasa banjar maksudnya hitam) and before kawen mmg attracts ramai indian guys. Masa pegi batu caves for exercise pun that abg yg jaga parking speak tamil with me.

But im happy with my appearance, sebab ala ala mixed gitu ada juga org ingat i ni anak mami penang.

U kena rasa diri u mcm artis bollywood baru confident level u tu tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw, penting sgt ke nak attract lelaki ni?

I baca 2-3 kali juga lah u mention sebelum gemuk attract ramai lelaki, pas gemuk cuma indian guy je approach u.

Adakah bila lelaki approach u tu u rasa mcm satu kebanggaan? Macam masalah pulak bila indian guy je tegur u.

If u tak suka, u just ignore them je cakap oh im malay, sorry im not interested. Senang je kan? Buat apa nak pening kepala fikir kenapa gini kenapa gitu. Just live your life to the fullest.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
eedoraa replied at 6-6-2019 11:32 PM
Btw, penting sgt ke nak attract lelaki ni?

I baca 2-3 kali juga lah u mention sebelum gemuk attra ...

I agree with you and faraway1. Mungkin saya terlalu pandang hina sangat dengan bangsa indian ni. Honestly, tak tau apa punca saya ada perasaan macam tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 6-6-2019 06:59 PM
You kena ubah perangai dulu, mentaliti baru fikir pasal kulit.

India pun big.

I nak cuba kurangkan rasa benci I dulu. To think maybe betulah orang cakap kalau yang kita benci tu lagi datang walaupun I used to tak percaya dengan ayat tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 04:13 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 10-6-2019 04:14 PM
SelfEsteem replied at 7-6-2019 11:04 PM
I agree with you and faraway1. Mungkin saya terlalu pandang hina sangat dengan bangsa indian ni. H ...

OMG
i baca baru teringat ada my fren pun selalu pandang hina kat indian walhal diri sendiri pun tak lawa (baru teringat sebab i pun dah lost contact dgn dia 10yrs) . dia punya tahap tak suka indian tu sampai beli barang kalau indian jual pun sanggup tak beli...lagi...waiter indian pizza hut pun cancel taknak makan...
wehhh tt harapnyerr u bukanlah sorang yg i kenal tu...

selingan citer lagi :
tapi siyesss aaa i harap u bukan dia wakakakakakhaha dulu penah i sumpah dlm hati biar dia kekal buruk. dia hitam, agak gemuk,kulit muka ok licin, sembur perfume byk yess dia mampu perfume mahal,  malas mandi - if kluar dating pkl3 bangun pagi pkl 10 takmandi pkl 10 , pkl 2 kanggg dah dekat baru mandi.



dah you tersedar selalu pandang hina...eloklah u pikir balik nasihat forumer kat atas, apa pentingnyerrr attract guys. polish dulu your beauty inside, confident, perangai &  apa2 jelah. u can ...chaiyokkk


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by SelfEsteem at 12-6-2019 11:43 AM
Meiizu replied at 10-6-2019 04:13 PM
OMG
i baca baru teringat ada my fren pun selalu pandang hina kat indian walhal diri sendiri  ...


Saya yakin bukan..rasanya tak pernah pun ada kawan macam hang. start benci india masa second/third sem. Belum sepuluh tahun lagi sis. Still in mid 20s. Sis ni macam dah umur kertu2 gitu. Saya 100% yakin bukan

Baca cerita kawan engko ni dah critical sangat. Saya masih elok lagi makan kat mamak so kalau waitress india tu masih takde hal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084477s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list