JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4033
View
161
Reply

Rasa diri hodoh sebab muka macam india

[Copy link]

Author: SelfEsteem       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2019 12:26 AM | Show all posts |Read mode
assalamualaikum.
aku perempuan dan mintak maaf sangat kalau tajuk thread sangat offensive
tapi aku betul-betul runsing benda ni dah mengganggu aku bertahun-tahun.
aku rasa diri hodoh sebab muka macam india. mana2 aku pergi aku attract india aje even kat social media yang
add atau follow mesti dari india atau pun negara yang seakan muka macam india.

dulu masa remaja aku tak rasa lagi benda macam ni. its either aku don't care atau pun memang ada
perubahan fizikal since naik berat badan? masa dekat U aku ada keyakinan diri. yang pasti masa tu aku memang kurus
BMI ideal. masa tu aku rasa aku attract any kind of guy naik aje sem berapa ntah berat badan aku naik. dari situlah
aku mula rasa ada perubahan, yang nak kenalan atau pun approach aku memang yenna yenni aje. keyakinan diri aku
semakin turun sampailah tahap worst sekarang ni. kadang rasa aku makhluk paling hodoh sampai rasa tak nak keluar rumah.
well to sound a bit logic, masa aku kurus tu, tidaklah ibarat dari muka macam mila filzah kepada muka aci jual
muruku bila dah gemuk. for what i can say i look at least kinda like indian mix malay gitu so the reason why i can attract
any kind of guy? aku tahu cerita aku ni memang tak masuk akal dan memang akan ada orang kata aku gila tapi aku nak
sangat keyakinan diri aku balik.

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 02:04 AM | Show all posts
ok kuruskan balik kan senang.

setiap masalah ada jalan keluar - halangan utama EMOSI sendiri - SELF SABOTAGE.


masalah-cari jalan keluar-take action-commit

masalah- fikir masalah- self sabotage

u nak mana?

i bukan pakar motivasi tapi penganalisis kaji cuaca sahaja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 02:51 AM | Show all posts
Apa masalahnya muka macam India?? Jgn dok offensive sangat. Be confident, klu rasa gemuk kuruskan badan, klu rasa hitam putihkan kulit tapi jgn makan pil2 pemutih..guna organics way, lagi selamat.. Tapi kulit putih tak lawa la, too common..kulit hitam manis la lawa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 04:30 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 19-5-2019 02:51 AM
Apa masalahnya muka macam India?? Jgn dok offensive sangat. Be confident, klu rasa gemuk kuruskan ba ...

Sebab tak suka orang india. Only attracting them really stressed me out!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 04:31 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-5-2019 02:04 AM
ok kuruskan balik kan senang.

setiap masalah ada jalan keluar - halangan utama EMOSI sendiri - S ...

Bukan tak cuba kuruskan badan. Tapi dah macam2 cara berat badan liat nak turun entah mana silapnya pun tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 04:34 AM From the mobile phone | Show all posts
SelfEsteem replied at 19-5-2019 04:31 AM
Bukan tak cuba kuruskan badan. Tapi dah macam2 cara berat badan liat nak turun entah mana silapnya ...

Formula turun badan :

Bakar lemak bakar lemak bakar lemak

Formula naik badan :

Ternal lemak ternak lemak ternak lemak


Senaraikan aktiviti u bakar lemak daily? Sehari berapa km u joging? Berapa jam u senam?

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 04:38 AM From the mobile phone | Show all posts
SelfEsteem replied at 18-5-2019 08:30 PM
Sebab tak suka orang india. Only attracting them really stressed me out!

Amboi racistnya..tak baik tau
Then tak boleh nak tolong klu macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 04:56 AM From the mobile phone | Show all posts
SelfEsteem replied at 19-5-2019 04:31 AM
Bukan tak cuba kuruskan badan. Tapi dah macam2 cara berat badan liat nak turun entah mana silapnya ...

Sis,  nak kurus bukan stop makan atau makan produk2 sampah.
Nak kurus kena senam dan ambil makanan yang betul.
Untuk permulaan ini,  kurangkan gula dan karbo, bersenam tak semestinya kena jogging,  banyak lagi cara bersenam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 19-5-2019 04:38 AM
Amboi racistnya..tak baik tau
Then tak boleh nak tolong klu macam tu

Err racist ke just because you don't prefer certain people for your partner? I okay je dengan india if perkara lain as long as they're not flirting me
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 05:11 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 19-5-2019 04:56 AM
Sis,  nak kurus bukan stop makan atau makan produk2 sampah.
Nak kurus kena senam dan ambil makan ...

ambil makanan yang betul tu macam mana? Gula tu memang dah kurang kan dalam sebulan 2-3 kali aje makan benda manis as cheat day
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Gambar mana?
Tk da bukti bergmbar mcm mna nk dibuat penilaian
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
tokchik replied at 19-5-2019 05:43 AM
Gambar mana?
Tk da bukti bergmbar mcm mna nk dibuat penilaian

I prefer to be anonymous. Tengok ajelah how offensive this thread.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rupa spt India kita x boleh elak. Kita semua tak mintak dilahirkan sbg omputeh jepun India Africa. Melainkan pergi Korea buat muka baru. Ada cara lain utk elak spt India, guna produk mekap, jauhi penampilan spt India jgn pakai pakai an spt India mkn makan India brg kemas spt india apa sajalah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
hitam sgt ke uols ni..
cantik apa india. bkn ke byk miss universe dari sana.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 19-5-2019 05:53 AM
hitam sgt ke uols ni..
cantik apa india. bkn ke byk miss universe dari sana.

Tak hitam legam.
Tan macam nabila huda?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 19-5-2019 05:50 AM
Kalau rupa spt India kita x boleh elak. Kita semua tak mintak dilahirkan sbg omputeh jepun India Afr ...

Macam mana india punya dress? Mostly I pakai simple paling tak pun pakai cardigan. Yes, memang rupa tak boleh ubah. Sebab tu nak cari punca why masa kat u dulu I tak attract many indians.

Apa yang I rasa berubahnya berat badan that's why I blame the weight. Cara mekap? Sama. I memang jenis bare face lagi2 masa student sometimes tak pakai mekap langsung. I tak minum quputeh tak pakai foundation sekilo pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
SelfEsteem replied at 19-5-2019 05:11 AM
ambil makanan yang betul tu macam mana? Gula tu memang dah kurang kan dalam sebulan 2-3 kali aje m ...

Healthy food sis.
Sis google aje
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:20 AM From the mobile phone | Show all posts
SelfEsteem replied at 19-5-2019 05:55 AM
Tak hitam legam.
Tan macam nabila huda?

nabila huda tu setau i lum dgr org ckp cam india kulit dia..dayang tu sume. ke features muka u bila gemuk jadi cam indian girl.
scrub lah byk2.
bersukan..keluarkan peluh. takdelah jadi putih..tapi kulit jadi cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya kat sini I rasa pasal berat badan tu.

U buat la intermittent fasting. Cut sugar, kurangkan refined carbo. Food intake suku suku separuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 19-5-2019 06:20 AM
nabila huda tu setau i lum dgr org ckp cam india kulit dia..dayang tu sume. ke features muka u bil ...

( ke features muka u bila gemuk jadi cam indian girl). This is what I'm thinking since perubahan yang I rasa tu. Tapi bila I cerita kat family or close friend ramai yang cakap tak masuk akal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083353s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list