Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2365
View
34
Reply

[Tempatan] Keputusan Ujian saringan air kencing lebih pantas sekarang. MURID lelaki, 10, bersama enam adik-beradiknya didapati positif dadah

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-5-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
https://www.hmetro.com.my/utama/2018/02/309104/awat-hangpa-jadi-lagu-ni?fbclid=IwAR3qUZNzsRbSxeZ24LNbR3SNGRotQOrfTXK6XR3WAnLNrBwkzDh5t6Q-sh0

MURID lelaki, 10, bersama enam adik-beradiknya didapati positif dadah dalam pemeriksaan yang dilakukan oleh Agensi Antidadah (AADK) Kedah di Desa KEDA Kampung Bukit, Pokok Sena, hari ini.

Pemeriksaan pada 10 pagi dilakukan AADK Kota Setar/Pokok Sena dengan diketuai Ketua Unit Pencegahan AADK Kota Setar Suria Azlina Shaarin bersama kakitangan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Lembaga Kemajuan Wilayah Kedah (KEDA) dan Penghulu Bukit Lada.

Ikon AADK Kedah Dr Zaki Zamani Abd Rashid berkata, pihaknya bersama anggota beberapa agensi terkejut mendapati air kencing kanak-kanak berkenaan positif dadah jenis syabu ketika melakukan pemeriksaan di rumah keluarga itu.
Screenshot_2019-05-18-23-46-49-425_com.facebook.katana.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2019 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasi lempang la mak bapak, or mak pak penagih dadah jugak ka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2019 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 18-5-2019 11:54 PM
Kasi lempang la mak bapak, or mak pak penagih dadah jugak ka

Lempang bapa kpd anak mat sabu juga
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Siyannya
Sapa lah merosakkan dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah apa nak jadi nih
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Consumption dadah jenis tu melalui apa ye.

Maaf soalan bodoh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn mengata anak orang.......ada yg pesan mcm tu masa kes ujian kencing positif dadah anak mat sabu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang dah tahap kronik situation syabu kat Malaysia ni. Risau betul.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Keputusan anak bang dah kuar ke??
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 19-5-2019 06:23 AM
Consumption dadah jenis tu melalui apa ye.

Maaf soalan bodoh

Suntik boleh, sedut pun boleh kalau jenis powder. Kalau bentuk batu tu mereka hisap.. bakar dalam bong. Ada tu videos Kat YouTube. Seram tengok
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
MasyaAllah..takutnya baca kisah2 camni.. mintak jauh lah berlaku kat kita semua..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
fff_cat replied at 19-5-2019 07:16 AM
Keputusan anak bang dah kuar ke??

Urine anak bang mat special kes. Anak org lain hari ni hantar saringan esok dah tau. Anak bang mat, januari 2019 hantar saringan urine, disember 2020 pun belum tentu dpt result. Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 19-5-2019 07:34 AM
Urine anak bang mat special kes. Anak org lain hari ni hantar saringan esok dah tau. Anak bang mat ...

Kes air kencing paling rumit yg pdrm pernah handle. PH sinonim dgn air kencing
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 08:58 AM | Show all posts
dasyat nye adik beradik ni, adadh jenis apa diorg amik ni dh mcm makanan harian plak
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 19-5-2019 08:24 AM
Kes air kencing paling rumit yg pdrm pernah handle. PH sinonim dgn air kencing

Saringan urin yg biasanya hantar pagi , petang dah blh tau result... tapi kes anak mat sabu tpaksa tunggu 3 bulan baru boleh tahu hasil kepututusan. Pelik tak rule of law Msia Baru?  Ni dah masuk 5 bulan masih belum dpt result lg.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam2 dunia skrg, kecik2 lg dah terlibat dadah2 ni..
Maigod
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Syabu sgt bahaya...kesan dia kat otak ...tak terkejut sgt sbb sebelum ni ramai student  sekolah kaki isap gam..merokok paling koman org kata...tapi bila dah sampai tahap syabu..kira makin dahsyatla...allah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 04:16 PM | Show all posts
belacan_gurl replied at 19-5-2019 04:08 PM
Syabu sgt bahaya...kesan dia kat otak ...tak terkejut sgt sbb sebelum ni ramai student  sekolah kaki ...

ameng spring pernah bercerita pasal syabu ni dlm program tv. antara dadah paling berbahaya....anak2 muda akan mulakan dgn rokok, lepas tu ganja, lepas tu syabu.
bila dah mula ambil dadah, arak & minum2 tu small matter bg dorg.  

lebih2 lg melepak di kelab malam. takkan nak minum teh tarik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 19-5-2019 04:16 PM
ameng spring pernah bercerita pasal syabu ni dlm program tv. antara dadah paling berbahaya....anak ...

Allah....muda2 dah rosak....bila dah bersama dgn dadah...susah nak kembali ke pangkal jalan..usia muda dah rosak ..bagaimana pula usia tua mereka...sygnya lahai
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 04:26 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Ada kemungkinan tak budak2 ni diberi syabu dlm makanan?  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097052s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list