Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
23607
View
304
Reply

"Pakai Baju Bulu-Bulu, Kuman!"-Komen Isteri Sheikh Muszaphar Shukor Buat Che Ta Bengang

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-5-2019 03:43 PM | Show all posts
cha-cha replied at 17-5-2019 03:25 PM
Doktor tu maksudkan takut kuman2 dari hospital yang tersangkut kat bulu2 che ta. Then che ta balik ...

meols rasa concern dr harlina more on kuman dari luar masuk kena kat kanak2 tu... instead of che ta yg bawak balik kuman.
tak tau che ta dah merayau mana sebelum tu dgn baju tu.. kot masuk toilet ka..dgn rambu2 gitu tak tau dah terselet ape...
dalam kereta ka apa ka debu debu dah tersangkut..
lekat kat baju.. lawat plak anak2 yg memang tengah fragile sistem imunisasi diorg.. mmg tgh sakit dan dlm treatment.
dekat kita org dewasa yg sihat.. mmg nampak small matter. tapi kat budak2... sikit je pun dah boleh kena infection.

bimbo la che ta. org ckp pasal baju, dia boleh sangkut paut plak kata doktor tak follow tapi komen kat insta dia bagai... loser betul.
hospital tak expect ko pakai gitu la che ta sbb royals pun helok je masuk spital dgn pakaian bersesuaian.
dah ko tiba dgn baju gitu, takkan deme nak halau. kang hang meroyan kata sengaja nak malukan hang plak.

dah tua bangka dah... takkan laa bengap lagi semua bende nak kena ajor.. takde common sense.
semoga anak pempuan hang tak serap pekat dan likat kebimboan hang..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu pasal Dr Harlina mention mana unit infectious disease..sebab nya dah dnyatakan kenapa..so jgn la melenting Che Ta...cuba bermuhasabah jap..terima teguran dgn open heart
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 03:58 PM | Show all posts
betullah tu Dr tu tegur....

baju che ta tak kena dgn tempat...

kot ye pun duta....tak payah la dressing mcm nak pi amik award....

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pihak hospital or mana2 charity event takyah jemput makcik ni dah la pasni.... meluat tgk...dress up over.... tak kena lnsg dgn acara....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
cha-cha replied at 17-5-2019 03:25 PM
Doktor tu maksudkan takut kuman2 dari hospital yang tersangkut kat bulu2 che ta. Then che ta balik ...

Granted.  Awat tak sexplen awai2..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:05 PM | Show all posts
tgk kat ig cheta ada gak yg reply komen dr halina ni.. ada yg tnya sejak bila jd fashion police la.. ada yg kata dr halina pun suka membawang la.. agak2 la kalau nk bekap artis kesygan pun.. org yg tegur tu sah2 doctor
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:11 PM | Show all posts
che ta bimbo...
dr halina pun 2x5. tak pass exam and ponteng kerja and now dah diberhentikan kerja
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:11 PM | Show all posts
che ta ni memang tak boleh ditegur ehhh
dulu pun dia penah kena tegur dgn dr halina lain pasal seksi
dijawabnya seksi itu hak milik dia
dah tu sekarang dia plak sibuk nak preach orang sebab nak jual jubah
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dazzlingDentist replied at 17-5-2019 03:13 PM
mujoq ni bulan posa. kalau x, mmg ang dulu kot dpt penampaq.

tu hospital la popelaqq. pi spita ...


Yang hang tak reti nak explen tu awat?  Terencat ka chekk..  Maksud aku bukan orang status cam dia nak pegi komen macam budak takdak akai..  Walopon dia tulih "Cantiknya Che Ta.." sekalipon.  Buat ape menjatuhkan maruah sendiri???  Mungkin ko pon selevel gak ngan dia sebab tu la boleh terime..  Kesian.  Masing2 memang hati tak betoi kot ngan Che Ta..  Hello..  Kalo aku nak singgah hospital dari costume party pake kepak Superman ka itu hak aku..  Mana notis bod dress code kat lobby tu?  Ade ke?  Kalo ade baru Che Ta salah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
beatgirlX replied at 17-5-2019 03:46 PM
Tu pasal Dr Harlina mention mana unit infectious disease..sebab nya dah dnyatakan kenapa..so jgn la  ...

Nekta paham ka infectious disease tu apa..entah2 dia taktau maksud pun
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 17-5-2019 04:13 PM
Yang hang tak reti nak explen tu awat?  Terencat ka chekk..  Maksud aku bukan orang status cam d ...

611707EE-84C8-4FA4-B467-FC2AB0565DE2.png
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 17-5-2019 07:43 AM
meols rasa concern dr harlina more on kuman dari luar masuk kena kat kanak2 tu... instead of che t ...

Betul juga tu sis.. tapi seperti selalu, sheols takkan pernah mengaku salah never ever never ever
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:32 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 17-5-2019 08:03 AM
Granted.  Awat tak sexplen awai2..

DP chuols! helokkk ye drsms tu. drhalina pun nampak sgt bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
mamaneesa replied at 17-5-2019 04:28 PM

Haha..ni dpt mne?mmg sah la nekta salah eh kalo cmtu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:34 PM | Show all posts

new knowledge for me too. thnks chuols
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
mamaneesa replied at 17-5-2019 04:28 PM

Aku baru je pegi KPJ Ipoh aritu takde nampak pulak.  Okay nanti aku pegi lagi. Tapi aku pake jadi Superman konfem boleh masok punye..  Boleh entertain kanak2.  Johnny Depp kan pake jadi Jack Sparrow kat hospital aritu..

Aku jugak menang..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 17-5-2019 03:36 PM
walopon tangkap gambar kt sepital tetap kene senget2 kan muka, risau sgt org nampak muka kedut tu

Seram tgk ambk gmbr cmtu..keras kejung muke senget tepi..scry trs nmpk gmbr Tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:40 PM | Show all posts
AshkieLa replied at 17-5-2019 03:43 PM
meols rasa concern dr harlina more on kuman dari luar masuk kena kat kanak2 tu... instead of che t ...

Kuman dalam hospital lagi merbahaya - menyebabkan penyakit dan ada yg rintang/resistance kpd antibiotik. Lepas melawat dan salam-salam pesakit, elok cuci tangan guna hand wash yg memang ada disediakan di laluan wad.
Kuman dari persekitaran luar - ye banyak, tapi tak semestinya bagi penyakit.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 17-5-2019 02:36 PM
Yang Che Ta classy dari vinik avatar aku nih..  Hoi, kata orang berkuman tu woi..  Kalo aku yang tak ...

Masa bila dia kata che tatitu berkuman?dia kata pemakaian che ta tu tak sesuai sebab kuman bole melekat kat baju. Hospital kan penuh dengan kuman.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 17-5-2019 04:36 PM
Aku baru je pegi KPJ Ipoh aritu takde nampak pulak.  Okay nanti aku pegi lagi. Tapi aku pake jadi  ...

Dah tua pun bodo, banding hospital swasta dengan hospital gov. Lagi 1 bole je kalau ko nak datang pakai macam superman, spiderman, maria ozawa tu semua tapi mintak kebenaran bertulis la dari pihak hospital. Cakap dari charity sekian2. Gov hospital ni bukan jumud sangat tapi taknak la orang gila macam ko dengan che ta ni terlepas masuk. Bawak penyakit je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095499s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list