Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11630
View
151
Reply

"Siapa Makan Jangan Meroyan Tentang Ekonomi,"-Maya Karin Menyampah, Harga Bufet Ramadan Mahal

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-5-2019 04:19 PM | Show all posts |Read mode
Masuk bulan puasa, kebanyakan hotel dan restoran pastinya akan menawarkan bufet Ramadan.


Memanglah penuh dengan makanan, sajian yang bukan biasa-biasa tapi harganya semakin melampau.





Maya Karin sendiri tak puas hati dengan harga yang mengarut!


"Saya menyampah dengan harga mengarut bufet Ramadan. Tapi orang dan syarikat masih bayar untuknya! RM150-200 untuk dewasa, RM 80-100 untuk kanak-kanak! Apa yang diorang makan? Nasi sikit, ayam sikit, or spagetti sikit."


  



Kalau artis yang dilabel mewah pun rasa harga tersebut membebankan, apatah lagi untuk rakyat marhaen?


Di ruangan komen ramai yang sokong apa yang diluahkan oleh aktres ini.


  



Masak sahaja di rumah. Duit lebih tu boleh beli keperluan lain, buat apa nak membazir kata mereka.


Maya kata sesiapa yang nak juga bayar untuk bufet Ramadan jangan sesekali meroyan tentang ekonomi.


Foto: IG


Betul apa yang dikatakan Maya, tapi itulah terpulang pada kemampuan masing-masing. Betul tak? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:30 PM | Show all posts
betul tu, Maya.. i sokong u..

harga makin merepek..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekali sekala apa salahnya..iols ke buffet ramadhan hotel 3 star sajorkk rm58 je per adult sbb dah terlepas tarikh early bird rm50/adult..nak lagi murah sikit pergi seoul garden jeeee berkoyan beef boleh makan
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:32 PM | Show all posts
betul!!! hotel buat easy money dari buffet ramadhan yg setahun sekali selama 30 hari nie. harga tak masuk akal langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:44 PM | Show all posts
pegi yg 29.90 je maksimum.. lebih dari tu, takdelah
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya. Umo 40 masih cantik
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:50 PM | Show all posts
seaoul garden OU je sis. ada jugak kambing bakar sendiri. sedappppppp
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:54 PM | Show all posts
beli early bird ja
murah
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 04:57 PM | Show all posts
tkde duit tkya mkn buffet simple..
masak kt umah..
tkde spe nk pakse sis...
maybe utk org yg nk treat diri die..
merasa setahun skali..mkn buffet newah,
time ni la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:08 PM | Show all posts
takde maknanya aku nak pi makan buffet yang kapitalis tu. Macam bodoh aje spend sampai beratus nak makan sikit. Ikut nafsu membazir.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiiii sokong 10000000% kenyataan Maya niii
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Seoul Garden ok.
Aritu utk 4 org baru rm88 siap dgn dessert.
Yg lain2 terutama kat hotel2 mmg mengarut2 punya harga..baik aku beli baju raya dari perabis ratus2 utk makan.
Beli baju boleh ulang pakai
Makan, tak smpai 1jam lebih dah lapar balik
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:12 PM | Show all posts
Tak boleh nak salahkan hotel jugak sebab macam mana mahal sekalipun tetap ada peminat dan pembeli. Hotel-hotel ini semestinya akan meletak harga yang premium selaras dengan kepelbagaian jenis makanan dan kualiti yang dihidangkan.

Jika mampu y not dan jika bajet tak banyak boleh cari yang murah. Untuk mereka yang dah biasa dengan buffet mungkin merasakan harga dan hidangan itu setimpal kerana mereka2 ini pandai untuk merasa dan menikmati setiap satu hidangan juga mereka2 ini akan ambil kesempatan untuk beli harga "early bird" yang murah.

Untuk hotel itu sendiri, harga diletak adalah untuk mencapai target/jualan yang semestinya untuk kelangsongan hotel tu sebab bulan puasa ni jualan bilik agak berkurangan/merosot jadi jualan buffet ini la nak tampung kekurangan itu.

Sebab tu ada hotel yang berkolaborasi dengan chef selebriti supaya dapat menarik ramai peminat contohnya Four Season KL ft. Chef Dato Fazley dan Sofitel Damansara ft Chef Dato Ismail.

Jadi apa-apa pun tepuk dada tanya selera.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:13 PM | Show all posts
ada rakyat marhaen yang teringin..tapi mahal bebenor...tapi kalau orang belaja atau syarikat belaja staff apa salah nye..setahun sekali..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolls sokong, bulan2 puasa bukannya makan banyak sangat pon.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la apa maya karin ckp tu..

For kids pon melampau2 harganya..

Budak makan byk mana sgt..

Mmg buat duit free gitu je la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
I setuju dgn maya cantik comel wangi

Meanwhile kat ig cepondan sorg tu dok meroyan dgm sombongnya pasal harga makanan dia blabla potpet
Angkuh berlagak puiih cepondan
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:33 PM | Show all posts
Aku pegi Four Seasons KL punya buffet bayar lebih RM400 untuk 2 org suka hati aku lah. Aku mampu. Bukannya aku pegi hari2 atau melahap sampai separuh mati. Aku pegi untuk variety, quality, dan taste dia.

Aku kerja susah payah buat duit, untuk apa? Semata2 untuk simpan dalam bank ke? Hidup nih pendek, selagi aku boleh enjoy dengan titik peluh aku sendiri, aku enjoy lah.

Kalau xde duit buat cara xde duit. Banyak buffet RM30 kat luar tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau mampu.. Xyahla meroyan
Kan dia da ckp.. Sapa pergi.. Jgn komplen pasal ekonomi.
Memang ada.. Org camnih. Bab makan.. Bab show off kemaeng.. Pastu berhutang...pastu kat wassap grup ngutuk kerjajaan x abis2. Kui2
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
I dh lama x pegi, 1 perut x mampu dah nk makan banyak-banyak. 2, i simply cannot afford it.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117991s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list